Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Кој е Одисеј?
Мет Дејмон. Грешка во пишување. Синон другар му на Одисеј ја туриле транжендерот да го глуми. Не менува многу многу :D

Како е тргнато, треба секој да си направи своја верзија на нели митологијава. Пример Зевс кинез да го турат. Или Афродита од Бангладеш. Пошто зш да не :pos:

Последно уредено:
Мет Дејмон. Грешка во пишување. Синон другар му на Одисеј ја туриле транжендерот да го глуми. Не менува многу многу :D

Како е тргнато, треба секој да си направи своја верзија на нели митологијава. Пример Зевс кинез да го турат. Или Афродита од Бангладеш. Пошто зш да не :pos:

HIOViTxWUAAIOPM

Пример Зевс кинез да го турат. Или Афродита од Бангладеш.
Па некои од глумците се Индијци и Кинези.
Кастингот по правило мора да ја отсликува етничката композиција на Лос Анѓелес.

Па некои од глумците се Индијци и Кинези.
Кастингот по правило мора да ја отсликува етничката композиција на Лос Анѓелес.
Барем да зеле од фентанилците да заокружат.

@Vanlok

Да не се мајтапиме. Новиов римејк сруши популарност со 2 звездички рејтинг на ИМДБ :D

Незнам за вас ама јас во основно ги читав како и секој основец. Доста интересни ми беа тогаш. И сега го имаш Тревис Скот да ти рапува апапап. Лудници.

Незнам за вас ама јас во основно ги читав како и секој основец. Доста интересни ми беа тогаш. И сега го имаш Тревис Скот да ти рапува апапап. Лудници.
При читањето гарант вака си ја замислувал Елена од Троја... Пошто сите вака ја замислуваме. Што? Немало никогаш црнци таму? Уметничка слобода ти десничарски екстремисту. И откај знаеш дека бардовите не биле рапери уствари, и црнци притоа, а? А??

june-11-2023-new-york-city-new-york-usa-actor-lupita-nyongo-wears-a-custom-molded-from-her-own-body-breastplate-designed-by-pakistani-artist-and-fashion-designer-misha-japanwala-on-the-red-carpet-arrivals-at-the-76th-annual-tony-awards-held-united-palace-theatre-credit-image-nancy-kaszermanzuma-press-wire-editorial-usage-only!-not-for-commercial-usage!-2R6YBD3.jpg

Реално сме биле до Грција, без разлика дали на краците или островите, кажете ми дали сте виделе личен човек таму. Ако сте виделе личен маж/жена тогаш 99% е од Македонија/Србија. Денешниве Грци се апла циганарски фаци и ружни ко плод на љубов од Индиец/Пакистанец и Африканка. Јас не памтам да сум видел лична Гркиња или Грк, посебно пак плавуша Гркиња или плавуш Грк е 1 у милион.

Ние уствари треба да навиваме што Нолан ја избрал црнкињава за Елена од Троја, пошто заправо јужниве соседи се тешко афричко племе.

Штета што Нолан не отишол до крај да одбере само Индијци и црнци за сите улоги, тогаш ќе добиеше 5/5 за автентичното доловување на денешните јужни соседи.

Всушност филмов “Троја” ни има дадено погрешна слика за соседиве, Нолан е прав. Си ги порекнувам претходните коментари против филмот, Нолан царе само напред. (y)

Евеее, многу се тригерирате. Гледајте сеир и смејте се. Требаше Семјуел Л. Џексон да ја глуми Хелена и ајт... Пародија ќе излезе на крај.

@Vanlok Таа ќе биде. Црнкиња, како од Етиопија црна како мрак. Историски гледано, Троја ја пронајдоа во Турција, на крајбрежјето на Егејското Море. Верувам дека црно племе живеело на тие простори, мадафака... Штета, баш кога возев со колата по крајбрежјето, видов дека Турците имаат толку многу знаменитости од Античка Грција, ама сè е оставено така да скапува. Многу малку се вложува. Кој бил во Сиде, на пример, знае каков цел град има таму (Храмот на Аполон). Иако случувањата од Одисеја и Илијада се митолошки, сепак мислам дека не се работело за трансродови лица или црнци во нив. Ниту Хомер така ги замислил. Ама, кој знае...

Гледајте го Citizen Vigilante. Нискобуџетна драма/акција на Уве Бол што Германија ја забрани за прикажување зашто ќе ги повредела чувствата на мигрантчињата. Оф леле. Напредна земја :pov:

На крајот пишува дека е посветен на илјадниците силувани и убиени во Европа што не добиле правда од правниот систем во "праведните" Германија и сличните им Европејци.

Не е најдоброто нешто снимено, има дупки у сценарио, шашава глума и слично, али вреди да се поддржи вакво дело.
Само што го одгледав. Лошо направен филм без разлика на нискиот буџет, имало тука многу потенцијал ама... Ама не го искористиле. Можеле и „осветник“ моментот, и пораката, да ја направат многу многу позабавно, и подобро. Сценарио (минус основната идеја) и режија = тапа. Уве Бол се подобрува малку по малку, ама ќе му треба уште 2-3 животи (со ова темпо) за да направи нешто завидно.

Но... И ова е едно големо НО... Но филмот сепак е ОДЛИЧЕН, заради самото тоа што зафаќа тема која никој друг нема муда да ја сработи. :)

Така да препорака за гледање. Еве јас едноставно знам дека и покрај критиките, и покрај тоа што Одисеја сеуште ја немам гледано - ова сепак е многу подобар филм. :unsure:

Иако случувањата од Одисеја и Илијада се митолошки,
Случувањата не се митолошки затоа што скоро се е историски потврдено.
Начинот на раскажување, т.е. пеење или по најново рапување е митолошки.

Случувањата не се митолошки затоа што скоро се е историски потврдено.
Начинот на раскажување, т.е. пеење или по најново рапување е митолошки.
Ееее од кај знаеш ти. Може Канје им рапувал тогаш со ЛилКим.

Back
На врв Bottom