Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знаеш исто и киклопите како се облакале пред 3000 години? :D Дај бе уживајте малце да ви ебам тоа, филм е, не вистински живот, испукај си пуканки и кулирајте малце. Базиран е на измислена прикаска исто како што е бетмен и остали суперхеројски филмови.
Поголема гупост ретко имам прочитано у темава за филм.

Сепак, елементарното непознавање на уметноста не може да те спречи да пишуваш во такви теми, може само Злате, ако не му свиѓа твоето мислење.

(втор пат те цитирам, за да немаш никаква дилема околу тоа кои се тие кои ќе те цитираат*)

* цитираат значи квоутаат

Да не знаеш исто и киклопите како се облакале пред 3000 години? :D Дај бе уживајте малце да ви ебам тоа, филм е, не вистински живот, испукај си пуканки и кулирајте малце. Базиран е на измислена прикаска исто како што е бетмен и остали суперхеројски филмови.

Многу ми се тригернувате и сакате да канцелнувате ствари на невидено неслушнато еј, ја жими се не знам веќе шо е разлика меѓу воук и анти-воук, истиот тип на дијагноза се чини да е :confused:
Пс ска не е за тебе ова, не го сфаќај лично плс. Ќе си се пронајдат дежурните експерти одма коа ќе почнат да ме квоутаат.
Автоматски споено мислење:

Ми се погоди да одам на еден од фан евентите во средата, ги покажаа првите 10тина минути од филмот + трејлеров и стварно изгледаше врвно. Едвај чекам, Дјун е врвот и баш ме интересира кај ќе заврши земајќи во предвид дека треба 2 книги да опфати (ваљда ќе се држи поише на messiah)

Кек. Незнам серозно да те сфатам или те одминам. Вака. Коментарот беше за костумите. Ако ти сметаш дека во тогашно време носеле кошули, блузи и панталони. Алал да ти е на тоа што го имаш во мозокот.
Значи ние сите дела што сме ги читале од грчката митологија треба да им се исереме.
Според мене трагедија е како сакаат сите работи да ги адаптираат по свој терк за да подржат политики кои они ги смеатаат во ред моментално.

Патем како заклучи дека ќе го канцелирам филмот? Од коментар за утнатите костуми? Сериозно?

Ти викаш дали јас знам киклопите како се облакале. Па сигурно не се облакале во блузи и фармерки од ЛујВитон. Дури и да се работи за измислена приказна треба да се задржи некоја логика. Мислам костумите им се тотално утнати и нема што тука да се исфрламе со вакви умрени мислења. За тоа што турија 1.54 трансџендерка да го глуми Одисеј ќе прескокнам. Али разбирливо. Америчката публика е неписмена кога станува збор за вакви дела па мора да се адаптира за да им биде привлечно. Пример ене објаснува Нолан зошто наместо Father користеле Dad во дијалозите :pos:

Зарем Нолан треба да се доведува во прашање дека нема добар филм да направи? Пријателе вакви мислења на некој од пред мало кажувај ги. Знаеме сите кој е Нолан. Според мене само штета е што си прави циркуз од цела приказна, али тој си знае. За мене Нолан секако нема филмов да го направи лош уметник. Ама со вакви адаптации лично за мене не го прави филмот да биде попривлечен. Што е за мене привлечно а и за секој љубител на добар филм. Звук, приказна, визуелните ефекти и тн...
Чудно ми е зошто не зеле некој актер со 1.55 да го глуми Бетмен штом се работело за измислени приказни па кад је бал нек је маскембал.

А и што е тука лошо во канселирањето? Кога ЛГТВХЏХГКФХД заедницата канселираат е во ред, нели е недемократско да се одзема правото на некој друг да го прави истото? Што е квичењево не го разбирам?
Лично да трчам во Кино и да трошам 30евра+ колку што ме кошта кај што сум, нема да се случи. Дјуне пример можеш 6 пати да го даваш. 6 пати ќе отидам, бидејќи се работи за мастерпис од визуелна работа и аудио. Овој кога ќе излезе на снимка ќе го изгледаме и така.

И не им забранувајте на луѓето да бојкотираат нешто што не го сметаат за нив лично прифатливо.
Па и кошулчето му е типично средновековно. Никој у антиката не се облакал вака, особено не во античка Грција.
Незнаеш ти. Измислена приказна било тоа. Џани Версаче бил жив тогаш и го виткал како сарми.

Последно уредено:
Гледајте го Citizen Vigilante. Нискобуџетна драма/акција на Уве Бол што Германија ја забрани за прикажување зашто ќе ги повредела чувствата на мигрантчињата. Оф леле. Напредна земја :pov:

На крајот пишува дека е посветен на илјадниците силувани и убиени во Европа што не добиле правда од правниот систем во "праведните" Германија и сличните им Европејци.

Не е најдоброто нешто снимено, има дупки у сценарио, шашава глума и слично, али вреди да се поддржи вакво дело.

Гледајте го Citizen Vigilante. Нискобуџетна драма/акција на Уве Бол што Германија ја забрани за прикажување зашто ќе ги повредела чувствата на мигрантчињата. Оф леле. Напредна земја :pov:

На крајот пишува дека е посветен на илјадниците силувани и убиени во Европа што не добиле правда од правниот систем во "праведните" Германија и сличните им Европејци.

Не е најдоброто нешто снимено, има дупки у сценарио, шашава глума и слично, али вреди да се поддржи вакво дело.
Забрането ни е :D

Го има на интернет, земаш ВПН и немаш гајле со торент. Прочитав некоја информација Маск го стримал бесплатно на твитер, не знам колку е точно само. :D
Седи како е лудница станато, човек се плаши критика да напише. Ќе ти стигне жолто писмо ќе треба да им плаќаш и глоба за тоа.

Седи како е лудница станато, човек се плаши критика да напише. Ќе ти стигне жолто писмо ќе треба да им плаќаш и глоба за тоа.
Гледам главниот глумец почнал да го напаѓа филмот, као „не знаел дека вака ќе го едитираат материјалот“ па други го бранат „као немал избор, пошто не му давале работа заради канцелирање за наводен сексуален напад“... Циркузи мме.

Него зошто не кажувате дека и останатиот дел од кастингот за Одисеја бил „одличен“. Наводно бардот бил црњо и Нолан го објаснува тоа дека било природно пошто „оралното пренесување на митови било аналогно на рапувањето“... Разбирате ли вие „забегани десничари“ кои не можете да се опуштите (и сфингтерот извесно) и да уживате во воук перења на мозок?

Еве го долу бардот на Елините (на втора помисла, можеби и не е лош кастингот, а?).

2025-0120_Cole_Gahagan_Michael_Rubin_Travis_Scott_%28cropped%29.jpg

Нолан или и самиот е испран мозок, или нека си каже дека поинаку не може денес да се сними филм (или барем не во eвpeјcки филмски студија).

Крајно што остана кога и еден Елон Маск стигна да го критикува Нолан за кастингот?

Навистина одличен кастинг, тогаш најубавата жена на светот заради која тогаш се водела аналогија на светска војна, во регион во кој никогаш не живееле црнци, посебно не во историскиот период на Одисеја... Па барем да беше и навистина убава, какви има многу (убави) црни жени. Дап, ни ги бутаат срањава низ грло и не тераат да јадеме пуканки за да ги проголтаме, нели @Hellz Guardian :

70042c2e-a5d8-41af-afbb-101fe545edc9-460x276.jpeg

Lupita-nyongo-ht-bb-230511_1683824755393_hpMain_16x9.jpg

Дај бе уживајте во филмот... Брееј! Само гoмнa да се јaделе. :D

HINj8roXIAA5cDB

Последно уредено:

Многу ми се тригернувате и сакате да канцелнувате ствари на невидено неслушнато еј, ја жими се не знам веќе шо е разлика меѓу воук и анти-воук, истиот тип на дијагноза се чини да е :confused:
Пс ска не е за тебе ова, не го сфаќај лично плс. Ќе си се пронајдат дежурните експерти одма коа ќе почнат да ме квоутаат.

Ми се погоди да одам на еден од фан евентите во средата, ги покажаа првите 10тина минути од филмот + трејлеров и стварно изгледаше врвно. Едвај чекам, Дјун е врвот и баш ме интересира кај ќе заврши земајќи во предвид дека треба 2 книги да опфати (ваљда ќе се држи поише на messiah)
Јас само ќе ти ја повлечам паралелата дека истава измислена приказна пред 20 години беше филмувана со историски компатибилен аутфит а и кастинг.

Што се смени од тогаш до сега освен фактот дека воук пропагандата го еба филмов начисто ?

Пошто Нолан не работи според класичните преводи на Одисеја, туку според модерен лезбејски превод, па можеби у тој превод има црнци, Индијци, Кинези и трансџендери.
Сакам да кажам, можеби сепак е доследен на преводот.

Пошто Нолан не работи според класичните преводи на Одисеја, туку според модерен лезбејски превод, па можеби у тој превод има црнци, Индијци, Кинези и трансџендери.
Сакам да кажам, можеби сепак е доследен на преводот.
Препев*

Одисеја е еп. Епот е долга лирска форма. Значи во стихови. Стиховите се препеваат, не се преведуваат.

Препев*

Одисеја е еп. Епот е долга лирска форма. Значи во стихови. Стиховите се препеваат, не се преведуваат.
исто и апостроф види негде можда ми фали
(запирка секако)

исто и апостроф види негде можда ми фали
(запирка секако)
Според @Hellz Guardian појма немаш ни ти, ни Златко... Одисеј уствари да бил суперхерој, како Бетмен. Затоа и „оклопот“ во филмов е сличен на оклопот на Бетмен, конташ? Сѐ е логично. И спремно за пуканки, конташ?

Јас само ќе ти ја повлечам паралелата дека истава измислена приказна пред 20 години беше филмувана со историски компатибилен аутфит а и кастинг.

Што се смени од тогаш до сега освен фактот дека воук пропагандата го еба филмов начисто ?

HIOLrYbX0AEfLQg

Back
На врв Bottom