Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку кога се работи за Нолан, имам некое мислење дека човекот е секако генијалец, но најголемите успеси ги доживеа кога ги пишуваше филмовите заедно со брат му Џонатан - Memento, The Prestige, Batman Begins, The Dark Knight и The Dark Knight Rises и Interstellar. Другото му е сам работено и е за нијанса послабо... Oppenheimer некако го погоди ајде, ама ќе видиме со The Odyssey што ќе биде - или ќе е masterpiece, или утка како Tenet - нема измеѓу со вакви буџети.

Ауууу кој бил Престиж бе...

у деветнаести век со магионичари

сум го глеал и тој

океј

Модерен феминистички поглед на Одисеја.
Тоа е резимето на преводот од кој Нолан правел сценарио за филмот.

Си рекла таа лезбејката (ја постирав поназад), оваа Одисеја е премногу машко-шовинистичка, време е за нов превод и бидна.
Може го снимал по превод од Бужаровска :D

Нема да серам за глупостите со црната Хелен од Троја. Али гледам костимиве им се апла утнати.

Па уште фали Баленсијага да им се и пиши пропало.

Нема да серам за глупостите со црната Хелен од Троја. Али гледам костимиве им се апла утнати.

Па уште фали Баленсијага да им се и пиши пропало.
Па и кошулчето му е типично средновековно. Никој у антиката не се облакал вака, особено не во античка Грција.

Па и кошулчето му е типично средновековно. Никој у антиката не се облакал вака, особено не во античка Грција.
Да не знаеш исто и киклопите како се облакале пред 3000 години? :D Дај бе уживајте малце да ви ебам тоа, филм е, не вистински живот, испукај си пуканки и кулирајте малце. Базиран е на измислена прикаска исто како што е бетмен и остали суперхеројски филмови.

Многу ми се тригернувате и сакате да канцелнувате ствари на невидено неслушнато еј, ја жими се не знам веќе шо е разлика меѓу воук и анти-воук, истиот тип на дијагноза се чини да е :confused:
Пс ска не е за тебе ова, не го сфаќај лично плс. Ќе си се пронајдат дежурните експерти одма коа ќе почнат да ме квоутаат.
Автоматски споено мислење:

Инаку штотуку испадна новиот трејлер за Dune Part 3.
https://www.youtube.com/watch?v=NdvqHc56lE0
Мислам дека ќе е филм на годината мајке ми.
Ми се погоди да одам на еден од фан евентите во средата, ги покажаа првите 10тина минути од филмот + трејлеров и стварно изгледаше врвно. Едвај чекам, Дјун е врвот и баш ме интересира кај ќе заврши земајќи во предвид дека треба 2 книги да опфати (ваљда ќе се држи поише на messiah)

Последно уредено:
Како го браниш Нолан мме, ќе си каже човек дека си брат му. :unsure:

Она е класично усерување од мрза и недоследност. Не е дека било проблематично да најмат еден историчар за консултант, и не мора сѐ до последно да направат автентично ама можеле барем глумците да ги завиткаат во роби наместо им облакаат пантолани од Тему... Во спротивно ако тврдиш дека автентичност не е тоа што го бараме во екранизација на историскa епска поема, слободно нека ги стават во ликовиве во TIE fighter и X-Wing, офарбани во боите на виножитото (како влечат банери со ЛГБТП натписи)... Тебе исто ќе ти биде, ќе кажеш „испукај си пуканки и кулирај“.

Да не знаеш исто и киклопите како се облакале пред 3000 години? :D Дај бе уживајте малце да ви ебам тоа, филм е, не вистински живот, испукај си пуканки и кулирајте малце. Базиран е на измислена прикаска исто како што е бетмен и остали суперхеројски филмови.
Figures... Aко до сега не си научил, кои сме па ние да ти ометаме на доживљај. :)

c4bx7ngch9vc1.webp

филмовите во 90ти и порано беа многу подобри. Ми искочи скоро видео за Терминатор 2. Филмот и ден денеска изгледа 10 пати подобро од све што искача моментално. Имаш реални сцени, а не како срањето денес замаглено во цги. Ако не можат да го искомпјутеризираат ќе го замаглат така ништо да не се познава. Денешниве филмови се толку low effort, б филмови од осумдесетите се сто пати поарни.

Back
На врв Bottom