Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ееее од кога го имав симнато, ама никако да се наканам да седнам да го гледам
гледај го обавезно
вероватно најбољи филм на Брендан Фрејзер

Инаку кога се работи за Нолан, имам некое мислење дека човекот е секако генијалец, но најголемите успеси ги доживеа кога ги пишуваше филмовите заедно со брат му Џонатан - Memento, The Prestige, Batman Begins, The Dark Knight и The Dark Knight Rises и Interstellar. Другото му е сам работено и е за нијанса послабо... Oppenheimer некако го погоди ајде, ама ќе видиме со The Odyssey што ќе биде - или ќе е masterpiece, или утка како Tenet - нема измеѓу со вакви буџети.

Ауууу кој бил Престиж бе...

у деветнаести век со магионичари

сум го глеал и тој

океј

Модерен феминистички поглед на Одисеја.
Тоа е резимето на преводот од кој Нолан правел сценарио за филмот.

Си рекла таа лезбејката (ја постирав поназад), оваа Одисеја е премногу машко-шовинистичка, време е за нов превод и бидна.
Може го снимал по превод од Бужаровска :D

Нема да серам за глупостите со црната Хелен од Троја. Али гледам костимиве им се апла утнати.

Па уште фали Баленсијага да им се и пиши пропало.

Нема да серам за глупостите со црната Хелен од Троја. Али гледам костимиве им се апла утнати.

Па уште фали Баленсијага да им се и пиши пропало.
Па и кошулчето му е типично средновековно. Никој у антиката не се облакал вака, особено не во античка Грција.

Па и кошулчето му е типично средновековно. Никој у антиката не се облакал вака, особено не во античка Грција.
Да не знаеш исто и киклопите како се облакале пред 3000 години? :D Дај бе уживајте малце да ви ебам тоа, филм е, не вистински живот, испукај си пуканки и кулирајте малце. Базиран е на измислена прикаска исто како што е бетмен и остали суперхеројски филмови.

Многу ми се тригернувате и сакате да канцелнувате ствари на невидено неслушнато еј, ја жими се не знам веќе шо е разлика меѓу воук и анти-воук, истиот тип на дијагноза се чини да е :confused:
Пс ска не е за тебе ова, не го сфаќај лично плс. Ќе си се пронајдат дежурните експерти одма коа ќе почнат да ме квоутаат.
Автоматски споено мислење:

Инаку штотуку испадна новиот трејлер за Dune Part 3.
https://www.youtube.com/watch?v=NdvqHc56lE0
Мислам дека ќе е филм на годината мајке ми.
Ми се погоди да одам на еден од фан евентите во средата, ги покажаа првите 10тина минути од филмот + трејлеров и стварно изгледаше врвно. Едвај чекам, Дјун е врвот и баш ме интересира кај ќе заврши земајќи во предвид дека треба 2 книги да опфати (ваљда ќе се држи поише на messiah)

Последно уредено:
Како го браниш Нолан мме, ќе си каже човек дека си брат му. :unsure:

Она е класично усерување од мрза и недоследност. Не е дека било проблематично да најмат еден историчар за консултант, и не мора сѐ до последно да направат автентично ама можеле барем глумците да ги завиткаат во роби наместо им облакаат пантолани од Тему... Во спротивно ако тврдиш дека автентичност не е тоа што го бараме во екранизација на историскa епска поема, слободно нека ги стават во ликовиве во TIE fighter и X-Wing, офарбани во боите на виножитото (како влечат банери со ЛГБТП натписи)... Тебе исто ќе ти биде, ќе кажеш „испукај си пуканки и кулирај“.

Да не знаеш исто и киклопите како се облакале пред 3000 години? :D Дај бе уживајте малце да ви ебам тоа, филм е, не вистински живот, испукај си пуканки и кулирајте малце. Базиран е на измислена прикаска исто како што е бетмен и остали суперхеројски филмови.
Figures... Aко до сега не си научил, кои сме па ние да ти ометаме на доживљај. :)

c4bx7ngch9vc1.webp

филмовите во 90ти и порано беа многу подобри. Ми искочи скоро видео за Терминатор 2. Филмот и ден денеска изгледа 10 пати подобро од све што искача моментално. Имаш реални сцени, а не како срањето денес замаглено во цги. Ако не можат да го искомпјутеризираат ќе го замаглат така ништо да не се познава. Денешниве филмови се толку low effort, б филмови од осумдесетите се сто пати поарни.

Back
На врв Bottom