После 1/8 финалето буквално Европските репрезентации издоминираа и во тесни натпревари се покажаа пофокусирани.
Сите европски репрезентации поминаа понатаму во директен дуел со Јужно Америчките и Северно Америчките ( Мексико и САД ). Не дека генерално беа многу поквалитетни ама дефинитивно би рекол поконцентрирани и поорганизирани.
И тоа на Амерички континент каде што традиционално Америчките репрезентации перформираат подобро.
За понатамошните дуели би рекол дека Франција е убедлив фаворит и не гледам како би испаднале освен ете некои чудни сплет на околности со пенали, црвени, судиска неправда итн.
Знам дека не е ферски фака да те цитирам после натпреварите, ама ова е факт дека не смееш да потцениш ниту една репрезентација.
Дури ми беше чудно како КОлумбија ги направивте некаков фудбалски фактор и козјнае каква екипа, бидејќи реално освен Диаз немаат ништо.
Кога го видов пропаднатиот Квинтеро ( што неможеше во просечно Француско првенство да се истакни во екипа како Рен ) да му е главен организатор, јасно ми е за каков тим станува збор.
Додека овде ги направивте како да се на ниво на Аргентина.
Швајцарија и Австрија ми се убедливо најодвратни репрезентации, многу бездушни и корпоративни ми се, без идентитет. Такви им се мечевите што ги играат.
Швајцарија и Австрија како репрезентации се некоја поселска и понедефинирана верзија од Германија ..баш како што рече корпоративни.
Дали ќе победат и ќе изгубат исто му е, и играчите и навивачите ладни , ниту се радваат на победа ниту тажат на пораз. Онака како декор се во секое натпреварување овие репрезентации каде и да се појават.
Страшно еј , не знам шо да кажам за Колумбија. Лажна слика дадоа очигледно пошо играа со онака репрезентации. Ги гледав во 1/2 финале , многу голем генерациски чоук е ова.
The Egyptian Football Association (EFA) has lodged a formal complaint to FIFA following a highly controversial 3-2 Round-of-16 match at the 2026 World Cup, where Egypt accused French referee François Letexier of severe bias that directly favored Argentina. The match has sparked global debate, with fans and figures alike claiming the tournament is skewed to protect the reigning world champions. [1, 2, 3, 4, 5]
Key Refereeing Controversies in Argentina vs. Egypt
Disallowed 2-0 Egyptian Goal: Egypt initially took a commanding 2-0 lead through a goal by Mostafa Ziko. However, VAR intervened and called referee François Letexier to the screen, chalking off the goal for a foul on Lisandro Martínez that happened more than 20 seconds prior. Former World Cup referee Fernando Guerrero publicly stated that this VAR protocol was applied incorrectly because Argentina had already recovered position, meaning it should not have been reviewed under the Attacking Possession Phase (APP). [1, 2, 3]
Denied Penalty Claims: Egypt head coach Hossam Hassan furiously hit out at the officiating, highlighting two massive penalty calls that went unreviewed by VAR: a foul on Mohamed Salah in the box and a shirt-pull on Hamdi Fathy by Alexis Mac Allister. [1, 2, 3]
he Counter-Attack Winner: Immediately after Egypt was denied their late penalty appeal, Argentina launched a counter-attack. This sequence culminated in Enzo Fernández’s 92nd-minute match-winning header. [1, 2]
Disciplinary Imbalance: The Egyptian Football Association pointed out an extreme disparity in how rules were enforced. Egypt received five yellow cards, and their goalkeeping coach Saafan El-Sagheer was shown a red card. Argentina, conversely, finished the intense match with zero bookings. [1, 2]
Koja губенажа Египќаниве за утакмицава конкретно, демек судијава од Франција, намерно и помага на Аргентина, една од репрезентациите кои се директен конкурент на Франција. Го пишале вториот гол на Египет како неправда, а се гледа дека е чист фаул, и топката никогаш не отиде во посед кај Аргентинците, како што пишува погоре, ноторна лага.
Пази ја третава точка за поплака, дале гол од контра.
Koja губенажа Египќаниве за утакмицава конкретно, демек судијава од Франција, намерно и помага на Аргентина, една од репрезентациите кои се директен конкурент на Франција. Го пишале вториот гол на Египет како неправда, а се гледа дека е чист фаул, и топката никогаш не отиде во посед кај Аргентинците, како што пишува погоре, ноторна лага.
Пази ја третава точка за поплака, дале гол од контра.
Се наметнува прашањето дали фаулот на 90м од голот на аргентина би бил досуден во обратен случај, т.е. аргентина да постигнеше гол додека египјанин се превиткува на 90м од противничкиот гол. Мислам дека е реторичко прашање но останува да видиме. Се кладам дека Гранит Џака ќе добие црвен во комбо со пенал
Абе доста плачки ајде. Колку што се прљави латиносите толку се плачковци африканците. Не знаев дека вака ко мали деца ќе плачат и наивно аматерски ќе глумат на терен. Жива брука е како глумат на терен да одземат време или било што. Никој не им е крив што прокоцкаа 2-0 предност на 10 минути до крај.
ко изгубија германија и холандија сите експерти и „експерти“ даваа изјави ид типот евопскиот футбал е во пад, голема криза, итн. Големите стручњаци, од Ј Америка со помо на пријателите остана само Аргентина, а од Африка Мароко.
Зашто Пеп?
Овој Мартинез бил ок според симпатизерите на шпанската репрезентација, нема ни размислување две европски репрезентации водеше на светски првенства, еве шанса дома да се покаже.
Пошто се што излезе од Шпанија бог и батина е...
Па сигурно не е поодвратно од тоа да навиваш за овој шлајм што отворено мрази Христијани, и што не зема Копти во репрезентација поради нивната религиска припадност само поради што се butthurt од Меси, ама па вие си знаете.
Види со кого бевте рака под рака, со шлајм што тепа жени, па после плачи за расизам.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.