Фан Клуб: Интер

Transferot na Provedel e stopiran.

Пред некое време праев математика на трансфермаркет колку сме потрошиле нето, почнувајќи од последното големо трансфер лето со Лукаку и компанија, сè до денес, земајќи предвид само влезни и излезни трансфери.

Бројката, за СЕДУМ трансфер лета+зими е фрапантни 105 милиони, односно просек од 15 милиони потрошени по сезона.

Со 15 милиони по сезона, во истиот тој период изигравме три европски финалиња, освоивме три скудета и три копа италија, и успат инкасиравме сигурно 400-500 милиони од ЛШ.

И зато ми се малку смешни изјавите дека сме пропуштиле прилика да доминираме перодов, не бе дечки, сите успеси ни се дааалеку над вложеното, крпиме секоја сезона, а демек атакуваме на три фронта, иако имаме 15 салам играчи тотал.

Едноставно имаме среќа дека:
1. Марота и покрај сè со 5 денари успева да изменаџира компетитивен тим
2. Имавме три солидни тренери со ист систем на игра, па имавме лесни транзиции после секоја катаклизма
3. Ко шо спомна некој погоре, довербата која Лаутаро, Бастони, Барела и Димарко му ја даваат на тимов. Па и Хакан би го додал тука.

Зато скоро секоја сезона гледаме истата шема, или одиме далеку во Европа на сметка на Скудето, или отпаѓаме рано во ЛШ, па во лигата си тераме лаганица, пошто толку е снагата. А не е ни малце, да беше Аталанта со ваков скор ќе беше све хвалоспеви и cindarella story, само нормално, нам ни тежи историјата, и ни изгледа ко пропуштена шанса, иако пред почетокот на секоја сезона очекуваме све најлошо.

Што се однесува до ова (а ваљда и претходното) трансфер лето, мислам дека затката е Oaktree, некаде прочитав и муабет од агентот на Палестра дека му кажал на Аусилио за потенцијална опасност од Челзи пред времиња, и никој не може да ме убеди дека овие се ценкале за 2 милиони - 5 милиони знаејќи дека може да го испуштат.
Едноставно не му пушта лесно рачето на американците за финално одобрување и то е то, играш со картите шо ти се даени.

Секако некако летово мораме да ги замениме Дамфрис, Ачерби, де Фрај и Дармијан. Кој и да дојди, лигата е секако мизерија, би требало да сме океј. За нешто поќе, секако ќе е тешко.

А криво ми е, 5-6 години веќе се осеќам како многу малце да ни фали за да сме типтоп ко шо треба и никако да го премостиме тој јаз, а костурот веќе старее. То е, јебига.

п.с. Милан во истиот период има потрошено ~350 милиони, Јувентус ~340 милиони, Наполи ~230 милиони, Рома ~160 милиони, а Аталанта е во плус од 150 милиони (без трансферите од ова лето)

Последно уредено:
Sega sledi 2 mesecno spamanje za Gym so Atalanta do sredina na avgust, koga ke go dadat vo West Ham za 42m + bonusi, a nie sme im dale samo 40m + bonusi.

Докторски прецизно.

Јак курац па ако не доаѓа Палестра, играч со пола сезона и 3 дриблинзи во Каљари. За 50 милиони, Бепе ќе склопи 3 фри трансфера и 2 играчи на позајмица 6 години.

Него мене муабетот ми е, овој Занети што 374 пати беше на ручеци и вечери со фамилија Паз, што уствари збореле?

volvuz0yz1oe1.jpeg

Него мене муабетот ми е, овој Занети што 374 пати беше на ручеци и вечери со фамилија Паз, што уствари збореле?
На кого е толку грда онаа десно ако му е сестра на Паз.

Еве ги Киву со Диуф сезонава шо иди!

.
.
.
.
.
(треба да се дера море јеј, така ми рече бек чиграм?)

Ima jaz megju Oaktree i ostanatite vo Inter, toa vcera Ausilio go potvrdi javno, odnosno, cekale mnogu dolgo za dozvola od Oaktree za investicija vo Palestra, i toa e pricinata zasto ne mozele odma da idat so finalnata ponuda, sto do nekade i ima logika.

Rekov uste koga dojdoa ovie pred kolku i da bea godini, mogu ke bideme ograniceni na transfer marketot, drugi raboti ke sreduvaat, i ke ja krevaat vrednosta na timot koja ke kulminira so noviot stadion, togas ke prodavaat, i ako se poglednat site sezoni so niv tokmu toa i se slucuva. Mozeme do utre da plukame i po Ausilio i po Marota, ama klubot raboti vo neidealni uslovi konkretno za golemi investicii na transfer pazarot, i taka i ke bide vo periodot sto sledi ne veruvam nesto drasticno da se menuva. Oaktree tuka ne se zasto se zaljubeni vo ovoj sport koj seuste go vikaat soccer, veke znaeme kako dojdoa tuka, znaeme i kako ke si otidat, koga ke napravat ogromni profiti pri prodazbata na klubot cija vrednost od godina vo godina raste.

Ne veruvam na dolg rok da ostanat tuka, ama realnosta e taa, ne ni odgovara ama ke mora da se navikneme na istata i nadezno klubot ke ubode par iminja od koj ke ima korist ekipata. 5 igraci sigurno ke dojdat, prasanjeto e koi, zvucni iminja sekako nema da se, za Solet ima dilema dali da se investira vo nego posle dve sjebani povredi sto gi imal pred godina i nesto, ligamenti, meniskus kur se trese, i dilemata e dali ke moze da igra vo sezona so 3 utakmici nedelno.

Se spominja nekoj izraelec mlad od belgisko ko alternativa za transferot na Palestra, 0 iznenaduvanje so ogled koj e gazda na timov, mora 1 vakov da se nosi, bar ke imame vrski za da se nashtekaat na zidot na plachot ako doziveeme fijasko sledna sezona.

Ќе има многу непријатно Here we go за Бастони у најава. Веќе припремаат терен со агентов, Интер е негов дом, курац палац.

Последно уредено:
Ќе им ебам 300 мајки ако потрошат 40М на Тревох ЧалобаХ. Како може бе он да кошта 40М? Што направил у кариерата да воопшто сакаат да го донесат. Па уште Мистер Х бил, све да се избрка од управа до Марота и Аусилио.

Ќе им ебам 300 мајки ако потрошат 40М на Тревох ЧалобаХ. Како може бе он да кошта 40М? Што направил у кариерата да воопшто сакаат да го донесат. Па уште Мистер Х бил, све да се избрка од управа до Марота и Аусилио.
Toa mu e market value, na Fratesi mu e 22m na primer vo momentov, ovoj 40m, dobra sezona u Palas kade osvoija evropski trofej i ne bea losi vo prvenstvo, povik od Tuhel na svetsko otkako umre eden od igracite, i toa e. Dali nas ni odgovara ili ne nebitno.

Vo momentov za ovoj se pregovara i za izraelecot od Belgija, desno, so ovoj sve e dogovoreno ama ostanuva da se dogovorat i so klubot, isto i Napoli ima dogovoreno patem licni uslovi so nego.

Ај не мрачете сеа.
Таман си се чалобах и евреинот за амбициите на оваа мизерија од управа :)

Ај не мрачете сеа.
Таман си се чалобах и евреинот за амбициите на оваа мизерија од управа :)
Не е евреин, од ретките е. Роден е во Сакин,палестински град,муслиман што држи Израелско државјанство.

Не е евреин, од ретките е. Роден е во Сакин,палестински град,муслиман што држи Израелско државјанство.
Тоа му доаѓа како израелски торбеш?

Back
На врв Bottom