Фан клуб : Лина Ѓорческа

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување
A часот кога се игра се знае?

Вторник(30.6) ќе игра најверојатно, уште не се знае во кое време.
На резултати пишува во 12:00
Е сега,знаејќи го времето во Лондон,со дождови и слично,кој знае дали,ќе претрпи промени.Важно со среќа нека и е,и нека се забавува,па ако може и нека изненади.

На резултати пишува во 12:00
Е сега,знаејќи го времето во Лондон,со дождови и слично,кој знае дали,ќе претрпи промени.Важно со среќа нека и е,и нека се забавува,па ако може и нека изненади.
Еве уште еден Бијонс.

Кога нема сеуште официјална програма објавено од турнирот тогаш сите ги ставаат во дифолтен термин 12.00.
Не мислиш валјда дека 32 меча од машка и 32 меча од женска конкуренција ќе се играат сите од 12, нели?

п.с. Не се очекуваат прекини заради дожд затоа што Лондон е зафатен од екстремен жежок бран за негови услови.

Еј стварно појма, немам,како што.Од резултати,пратам само за кладилница,до сега си се коректни,за обложување,одложени,прекинати натпревари.За тоа и земав репер од нив.Се извинувам ако некој го наведов на тој термин,а сум згрешил.

За првиот ден од Вимболдон понеделник го има распоредот Лина нема да игра ,ќе видиме дали вторник ќе биде или среда последниот ден.Прво коло кај мажи и жени секогаш се игра во три дена.

За првиот ден од Вимболдон понеделник го има распоредот Лина нема да игра ,ќе видиме дали вторник ќе биде или среда последниот ден.Прво коло кај мажи и жени секогаш се игра во три дена.

Вимблдон според распоред секад во 2 дена се комплетира првото коло. Само некое невреме или ненадеен дожд може да одложи нешто за среда. Бидејќи е финалистка од лани Аманда , Лина ќе игра ваљда на вториот по големина терен и да има нешто од дождови ќе играат на затворено.

Вимблдон според распоред секад во 2 дена се комплетира првото коло. Само некое невреме или ненадеен дожд може да одложи нешто за среда. Бидејќи е финалистка од лани Аманда , Лина ќе игра ваљда на вториот по големина терен и да има нешто од дождови ќе играат на затворено.
Да само на Вимблдон се игра во први два дена прво коло на другите ГС иде во три.
Значи Лина е на терен во вторник.
Околу времето не се секирајте нема дождови за време на турнирото сите денови ги дава со сонце и топло време.Незнам дали пратевте квалификаци ама од што беше топло два дена мечевите беа во прекин по три часа во најтоплото.

731700192_887045643806176_6979863406348304154_n.jpg

Овој Китинов ни домашните не го знаеја дека некад настапил на слем, ама ете доживеа покрај Лина 5 минути слава ничим изазван.

Овој Китинов ни домашните не го знаеја дека некад настапил на слем, ама ете доживеа покрај Лина 5 минути слава ничим изазван.
Хахахахахаха,ќути си кога незнаеш.Порано последни вести на национална тв инаат почнувано со вест за Китанов.Место да цениме нешто што е наше ние плукаме по него,типично за нас чисто македонски менталитет.
Прашај си некој постар што прател спорт ќе ти каже.Јас не сум толку по тенисот ама за него знам и имам слушано многу пати.

Да, вистина е, јас сум Китинов, затоа пред пар години му препрачав на Калин да има иста кариера како мојата

Ги има сите предиспозиции да направи солидна кариера во дубл, каде дефинитивино ќе собере солидни пари за живот, а богами и сите ќе го славиме ако има успеси таму. Да не заборавиме дека Македонија веќе има еден релативно успешен дубл тенисер во Александар Китинов чиј што најдобар резултат е 38 место на дубл листата, 1/8 финале во Вимблдон и 1/4 финале во мешани двојки на АО.
Верувам дека Калин има потенцијал и за многу повеќе, а богами од 90тите(/рани 2000ти) до сега подобри се финансиските услови за играње во дубл.

Познат е Китинов како единствен наш претставник на Гренслемови, тоа што не е нешто спомнуван во последнава декада-две у било кој контекст е пропуст на македонската спортска јавност

Нејсе, он-топик, освен ова за Калин, паметам дека и за Лина истово го пишав тие години, дека ако има проблеми со повреди можеби дека е подобро да се концентрира на дубл. Мило ми е што згрешив и што имала сила за уште солидни игри и резултати во сингл. Затоа и ми е мило што стигна до Вимблдон (иако штета што го батали дублот, ептен солиден играч беше таму)

Уште стојам на ова со Калин, а и за било кој македонски тенисер во иднина, ако не може да се пробие во сингл, обавезно мора патот на Китиновски да го пробаат.
Одличен пример за ова е Индија, каде што иако немаат некој посериозен успех во сингл му имаат на светот дадено многу озбилни дубл играчи и во машка и во женска категорија...
Знам дека не е лесен светот на тенисот за преживување и не е ова баш така плукни-залепи, ама се надевам во иднина ќе имаме уште некој играч што ќе направи ваков кариерен потег (под претпоставка дека ќе се мачи во сингл)

Back
На врв Bottom