СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

За кои репрезентации навивате на Светското првенство во САД, Мексико и Канада, 2026?

• Алжир

• Аргентина

• Австралија

• Австрија

• Белгија

• Босна и Херцеговина

• Бразил

• Канада

• Зелено'ртски острови (Cabo Verde)

• Колумбија

• Хрватска

• Курасао

• Чешка

• ДР Конго

• Еквадор

• Египет

• Англија

• Франција

• Германија

• Гана

• Хаити

• Иран

• Ирак

• Брег на слонова коска

• Јапонија

• Јордан

• Мексико

• Мароко

• Холандија

• Нов Зеланд

• Норвешка

• Панама

• Парагвај

• Португалија

• Катар

• Саудиска Арабија

• Шкотска

• Сенегал

• Јужна Африка

• Јужна Кореја

• Шпанија

• Шведска

• Швајцарија

• Тунис

• Турција

• САД

• Уругвај

• Узбекистан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Рис Џејмс се повредил и ќе пропушти две утакмици на светското

Пишува дека веројатно толку е за него првенството. Чудно беше како не се повреди на чекирање куфери, вака две утакмици изигра доста е.

Европа како најфудбалски континент треба да се дигне и да побараат 2:1 корист за организатор. Две во Европа, едно надвор, и така се во круг. Или како евровизија, кој победи нека организира.

Кој кур Америка и Канада би организирале светско првенство? Јас не осеќам никаква еуфорија за светското, 70% од текмите само на резултати ги проверувам.

Не ми е јасно како на луѓе кои со години гледаат фудбал не сфаќаат (или не сакаат да сфатат) зошто голот на Иран е офсајд, и покрај тоа што секаде излегоа со објаснување како е точно правилото и зошто е офсајд. Не зборам за форумов, општо од коментари по социјални мрежи на постови поврзани со оваа случка. Страшно.

Ама на следното, 2030 на ред беа Европа, па после нив CAF (Африка). Сега они дека прават заедно, 2034 е во AFC (Азија). Не може пак 2038 Азија да биде. Значи Австралија дефинитивно отпаѓа од игра. Единствено можно е здружено со CONMEBOL (Ј.Америка), ама не верувам.

ke se vodi kako okeanija toa ti kazuvam... ne e realno na drug nacin ovoj del na svetot da ima svetsko a stalno e preskoknat. e sega kolku ima zelba fifa sa vidi svetsko tuka e druga rabota... fidzi e totalno nereala opcija makedonija za fidzi e las vegas u smisla na stadioni i infrastruktura... NZ ima eden stadion sto e dovolno golem za svetsko 50k (minimum treba da e 40k) i eventuno uste 3 sto bi mozele da gi sredat do kaj 40k... AUS ima 9 so toa sto do 2032 bi imale 10 so noviot u brisbane ali bez problem bi mozele uste 5-6 da sredime vo pomalite gradovi kade veke ima stadioni so nakaj 30k kapacitet.

mene da me prasas cista glupost e ova u saudiska i pred toa qatar, jas sum poveke da im se dade na kina/indija/indonezija... sekoja moze samostojno da organizira plus bitno e za popularizacija na sportot tamu.

Европа како најфудбалски континент треба да се дигне и да побараат 2:1 корист за организатор. Две во Европа, едно надвор, и така се во круг. Или како евровизија, кој победи нека организира.

Кој кур Америка и Канада би организирале светско првенство? Јас не осеќам никаква еуфорија за светското, 70% од текмите само на резултати ги проверувам.
И јас се согласувам, ама ФИФА не мисли така.
ke se vodi kako okeanija toa ti kazuvam... ne e realno na drug nacin ovoj del na svetot da ima svetsko a stalno e preskoknat. e sega kolku ima zelba fifa sa vidi svetsko tuka e druga rabota... fidzi e totalno nereala opcija makedonija za fidzi e las vegas u smisla na stadioni i infrastruktura... NZ ima eden stadion sto e dovolno golem za svetsko 50k (minimum treba da e 40k) i eventuno uste 3 sto bi mozele da gi sredat do kaj 40k... AUS ima 9 so toa sto do 2032 bi imale 10 so noviot u brisbane ali bez problem bi mozele uste 5-6 da sredime vo pomalite gradovi kade veke ima stadioni so nakaj 30k kapacitet.

mene da me prasas cista glupost e ova u saudiska i pred toa qatar, jas sum poveke da im se dade na kina/indija/indonezija... sekoja moze samostojno da organizira plus bitno e za popularizacija na sportot tamu.
Е па добро, ако ти сметаш дека е така, кажи им нека организираат. Може ќе те послушаат. Јас никаде не најдов податок дека се заинтересирани за организација. До сега има 2 кандидатури (неофицијално):
1. САД
2. Нов Зеланд и Фиџи

И јас бев скептик за САД , но ме демантираја ќе се осудам да кажам дека е можеби најдобро светско евер уникатно по многу нешта, атмосферата е феноменална без поголеми инциденти, Бостон, Мајами,Њујорк е лудила, корејци и јапонци во Гвадалхара заедно пијат со амигосите, Бостон сеуште тагува по тартан арми.Сиетл,ЛА исто со забави од 9 наутро до даље. Предобри стадиони итн..

Остајте 2038 , дајте ова првенство да го испратиме.
До сега 9 од 12 групи генерално според очекувањата , само Уругвај разочара. Тоа шо турците мислеа дека се топ 3 фаворити , шо има многу фанови на K-pop музика и шо фалинки сакаа да видат САД - Иран дуел во нокаут фаза, не се уопште некои изненадувања. Стандардните фаворити преживеаа , нормално не можеа сите да имаат макс 9 бода. Останува вечер да видиме дали Португалија со победа ќе си го олесни патот до 1/4 финале , за Англија ја рачунам више како сигурна победа. Не знам дали пишав до сега , но очекувам Англија конечно да го крене пехарот. Мислам дека нив им дојде редот за големо натпреварување . Секое првенство само ги ругаат и секад има хејт кон нив , а класика репки ко Франција , Шпанија , Аргентина , Бразил најнормална ствар ако стигнат финале. Епа нема да биде баш така како што се очекува според мене.

Не ми е јасно како на луѓе кои со години гледаат фудбал не сфаќаат (или не сакаат да сфатат) зошто голот на Иран е офсајд, и покрај тоа што секаде излегоа со објаснување како е точно правилото и зошто е офсајд. Не зборам за форумов, општо од коментари по социјални мрежи на постови поврзани со оваа случка. Страшно.

Истите тие пуштаат хехенца за женски "не знаете офсајд што е".

Преплавен твитер со постови зашто линијата не е ставена кај последниот играч :facepalm:

И јас се согласувам, ама ФИФА не мисли така.

Познавајки ја корумпираноста на ФИФА треба да сме среќни и ЕП да не го шитнат надвор некаде за пари, како Шпанците шо си го шитнаа суперкупот во Саудиска Арабија.

И јас бев скептик за САД , но ме демантираја ќе се осудам да кажам дека е можеби најдобро светско евер уникатно по многу нешта, атмосферата е феноменална без поголеми инциденти, Бостон, Мајами,Њујорк е лудила, корејци и јапонци во Гвадалхара заедно пијат со амигосите, Бостон сеуште тагува по тартан арми.Сиетл,ЛА исто со забави од 9 наутро до даље. Предобри стадиони итн..
Исто и тие портокаловите Низоземци во Канзас, одлична атмосфера набиени на еден плоштад обоен во портокалова боја. Тешко да видиме нешто слично во Саудиска Арабија.

Исто и тие портокаловите Низоземци во Канзас, одлична атмосфера набиени на еден плоштад обоен во портокалова боја. Тешко да видиме нешто слично во Саудиска Арабија.
Американците знат како треба прагматични се и отворени, пример градоначаникот на Бостон дозволи алхохол во публик и работно време на баровите до 3 наместо до 2 шо никогаш не се случило таква ригорозна легислатива да се промени за да му се излези во пресрет на навивачите.Имав среќа присуствував атмосферата е феноменална сите се браќа сестри :lolzz:

Познавајки ја корумпираноста на ФИФА треба да сме среќни и ЕП да не го шитнат надвор некаде за пари, како Шпанците шо си го шитнаа суперкупот во Саудиска Арабија.
ФИФА не е организарор на ЕП.

Back
На врв Bottom