Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Од техничка природа е заложувањето на заеднички простории, за ако во иднина банката го извршува имотот да смее да пристапи кон станот (технички и правно нели), зашо нема логика да имаш под залог стан, а да немаш право да пристапиш од скали/ходници/ватева. Затоа на смеа и кажав на Аceso со хеликоптер дека ќе и влезат ако дојде до извршување на имотот доколку не се под залог заедничките простории. :D

Не е ништо страшно иначе, нека не се грижат другите станари, не им ги зема никој скалите и лифтот. :D

Лурц, кај тебе ваљда пошо е постар кредит го имаат пропуштено тоа, не дека не се дешава, ама веруј не ти е никаков проблем, не е ништо страшно.
Искрено појма немам во моментов. Сеуште не сум го побарал договорот со банката. Можеби стои, но во реалност ако извршуваат (недајбоже) ко што рековте, тоа го прават на личниот имот.
Нас ни е поголем проблем борба со коруптивни судови, адвокати, стечајни, бивши изведувачи и божем доверители. Мафија.
Автоматски споено мислење:

@Lurtz Ти благодарам. Канцелариите на Бонанца се во неговата зграда позади фитнес центарот. Се видов со Јован неколку пати, два пати се искравме по малце, ама све се заврши супер. Денес уплатив прва рата, потпишав преддоговор, па сега се надевам дека ќе ја направи зградата во зададениот рок од 2 години. Тој вика дека за година и пол ќе е готова така да ќе видиме.

Иначе купив во зградата што е продолжеток на неговата, трособен, со огромен подземен паркинг и два подруми.
Со среќа, се надевам дека ќе ги исполни ветувањата и стандардите.

Напротив, банката која му дала кредит и го ставила имотот на инвеститорот под хипотека, тебе те гледа како свој клиент. И во такви случаи помагаат, не прават проблеми.
Логично е, таа го растоварува својот голем должник.
Други игри и муабети се меѓу нив. Ама како и да е, немај страв од потенцијални проблеми, на хипотека на заеднички простории и ЗП.
Е пожелно е да сте во иста банка, ама не е морално :)
Ако сме иста банка да, спасител сум. А ако сме различна? Сигурно би ми правеле проблем. Која би била користа на мојата банка?

Пак излегува дека поставувам многу прашања, ама… :D

Ако сме иста банка да, спасител сум. А ако сме различна? Сигурно би ми правеле проблем. Која би била користа на мојата банка?

Значи на банката кредитор и симнуваш дел од долг.
Кај твојата банка си клиент што влегува во долгорочна обврска.
И двете банки се во ќар.
Твојата банка ќе ги провери сите опции кои можат да бидат непредвиден товар.
Не се секирај, нема да ти прават проблем.
А на крај од краиштата, премини во банката на инвеститорот и исценкај добри услови и камата.

Акесо или како и да се пишува твојот ник, прво и основно треба маааалце да се опуштиш и пошироко да гледаш на работите, барем во денешно време нормално е кредит да имаш и не е ништо страшно. Колку и да се сомневаш тука е банкарскиот службеник, тука е адвокатот, нотарот, со сите може да се консултираш и да се осигураш за исправноста на инвестицијата.

Второ, ако е некој имот под залог, не постои теорија тебе фирмата или човекот што го продава станот да ти направи сплетка. Процесот минува низ многу филтри, адвокат, банка, нотар, катастар итн, така да дека ќе изигра некој толку многу институции мало морген.

Трето, се што може да ти се случи доколку станот што го купуваш е под залог е да почекаш малце, пример 2-3 недели додека банката ја издаде согласноста за хипотека од нареден ред, ништо друго.

Ај ако ти треба некоја консултација пиши ПП да не замараме овде, ако можам ќе ти помогнам.

Јас ги контактирав пред 2 месеци кај универзитетот ФОН прават нова станбена зграда ако некој има заинтересирано додека има уште слободни станови

Јас ги контактирав пред 2 месеци кај универзитетот ФОН прават нова станбена зграда ако некој има заинтересирано додека има уште слободни станови
Cena?

Ти благодарам на времето што го освои да ми објасниш. Се слушнав со него ке правиме состанок па ќе видиме што како. Важна работа ми е тоа што е многу флексибилен за плаќање, а и има некоја репутација во градбите
Дали може да ми пишеш во ЛП, со контакт од инвеститоров, заинтересиран сум за конкретнава зграда што почна да се гради.

Дали може да ми пишеш во ЛП, со контакт од инвеститоров, заинтересиран сум за конкретнава зграда што почна да се гради.
075205416 ти е број од Јован Бонанца. Го има истакнато бројот на секоја табла каде гради зграда како контакт за продажба. Канцелариите се наоѓаат во Ѓорче Петров, во неговата зграда позади Убац, позади теретаната се

075205416 ти е број од Јован Бонанца. Го има истакнато бројот на секоја табла каде гради зграда како контакт за продажба. Канцелариите се наоѓаат во Ѓорче Петров, во неговата зграда позади Убац, позади теретаната се
Брат погрешен е овој телефонскиов број.

Tuka sme negde so zapaden standard :) Mislam deka 250k evra za stanov se bagatela, investirajte so pobrzo!

1783163942659.png
1783163960218.png

ekivivalentno na ponudenoto u berlin e od 450 do 650k evra. ova sto si stavil za sporeba e mnogu pomala kvadratura u sranje delovi na gradot.

Срање делови? Johannisthal е на 10-15мин до централен Берлин?

Само да, кај нас 650-700е просек плата нето таму 3000-4000.

tafta e u top 3-4 naselbi u sk taka da pravi sporedba so toa ramniste ako pravis. 15min od centar e aerodrom

Зема рандом плата од ИТ и Мекдоналдс за да го извадиш просеков на нето или онака го пиша зашто не си баш прецизен (да не речам добро имаш згрешено)

Back
На врв Bottom