СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

За кои репрезентации навивате на Светското првенство во САД, Мексико и Канада, 2026?

• Алжир

• Аргентина

• Австралија

• Австрија

• Белгија

• Босна и Херцеговина

• Бразил

• Канада

• Зелено'ртски острови (Cabo Verde)

• Колумбија

• Хрватска

• Курасао

• Чешка

• ДР Конго

• Еквадор

• Египет

• Англија

• Франција

• Германија

• Гана

• Хаити

• Иран

• Ирак

• Брег на слонова коска

• Јапонија

• Јордан

• Мексико

• Мароко

• Холандија

• Нов Зеланд

• Норвешка

• Панама

• Парагвај

• Португалија

• Катар

• Саудиска Арабија

• Шкотска

• Сенегал

• Јужна Африка

• Јужна Кореја

• Шпанија

• Шведска

• Швајцарија

• Тунис

• Турција

• САД

• Уругвај

• Узбекистан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Број на црнци во секоја репрезентација
(не знам дали е точно)

1000020987.jpg

Јас се откажав од нашиве уште третиот ден, гледам на ХРТ. А таму па цел хрватски Спорт Клуб е собран, по гласовите на коментатoрите. :D

Каде на кој оператор во МК го има ХРТ 2?
Јас од 2007 година го немам ХРТ 2, тогаш го исклучија ХРТ 2 а супер си го гледав светското од 2006 од Германија на ХРТ 2.
Овие од РТС не знаат каде тераат на ова првенство, од првото коло даваа по 1 пренос дневно од вечерниот термин од 21 / 22 часот, па потоа во ноќна програма го репризираа тој пренос па следниот ден на РТС 2 во 16 :00 пак реприза од истиот натпревар, па со второто коло од групната фаза почнаа да даваат по 2 натпревари по 1 пренос на РТС 1 и на РТС 2, ама за вечер гледам само на РТС 2 од 19 : 00 пренос Аргентина - Австрија а РТС 1 нема да имаат ниту фудбал ниту студиска емисија денеска.
Одмораат РТС 1 денес со фудбалот.

И принуден сум вечер Франција - Ирак да следам на Арена М1 премиум, се надевам ќе коментира Горан Стерјов на тој натпревар, мене ми е тој најквалитетен коментатор од овие кои ги има Арена М премиум.

Браво за ХРТ 2 ид Хрватска и за РТЦГ 1 и РТЦГ 2 од Црна Гора, сите натпревари ги пренесуваат.
А РТС во Србија и тв СЛО во Словенија одредени натпревари пренесуваат а остатокот на Арена спорт, а кај нас и во БИХ државните телевизии ниту еден натпревар не пренесуваат.

Број на црнци во секоја репрезентација
(не знам дали е точно)

Прегледај го приврзокот 480575
Кој е критериумот и дефиниција за црнец тука? Пример да речеме никој нема дилеми дела Винисиус е црнец, ама еве да рече Нејмар, како што се рачуна тој? Он е местизо, спаѓа ли во црнциве? По правило не треба да спаѓа во црнци. Истото е и со Мбапе, тој е пола арап (алжирец) и пола камерунец, по правило ни тој не треба да се рачуна како црнец.

Е веќе ни расните теории не се тоа што беа. Порано секој што не беше чист ариевец, беше фаличен, сега и малку ако се најде нешто не црначко во него, добар е.

Мислам дека Аргентина ќе има доста маки сега со Австрија.
Може и ќе биде глупа прогноза ако тргне обратно, ама од оваа перспектива пред да почне утакмицата - Австрија се доста солидна репка.

Овој Зоран Мишевски допирна точка нема со Серија А и Телма на времето. (ваљда не го смешав со некој)
Јувенташ е од глава до пети.

Шо е финатата бе 90% од играчите на првенството шо се, шо играат со розеви копачки ??? Ебави педербалот и танга да не носите да ви ебам играчите....

Шо е финатата бе 90% од играчите на првенството шо се, шо играат со розеви копачки ??? Ебави педербалот и танга да не носите да ви ебам играчите....
Сигурно е нешто со спонзорите.

И двајцата го удрија Лаутаро пред да играат на топка. Чист пенал.

Ова што подзастануваат повеќе им смета него што помага...освен Жоржињо пример.

Ебате нинџата, нека шутира надвор од 16, какви голови даде што промаши сега.

Back
На врв Bottom