Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Купс ќе падне у двомечот, сигурен сум во тоа, дури и со овој состав.
Сепак не е лошо некое засилување да се извади.

Se e vo red ova, super, no prasanjeto e Fk MnoguSiMokjen AD so koi igraci ke se obide da postigne nekoj uspeh ?
Osven super talentot Azerinjo, koj drug ?
Zarem se nadevaat deka so ovoj tim ke go eliminirame KuPs pa za posle ke vidime ? i, sto posle toa sto ponatamu?
Da znaeme barem so vreme da ne se nadevame da ne se razocarame
Не оспорувам ништо од ова шо кажа, лично очекував дека барем најдоброто од Македонска лига ќе го собереме, засега ни во тоа не успеваме.
Ќе потпишеме некој играч на крај на лето шо нема да успее да се договори надвор.
Или на зима, како шо беше случајот со Николов и Велковски после нивната слаба полу-сезона во претходните нивни клубови.
Автоматски споено мислење:

Малку касно е, за две недели од сега го играме првиот натпревар.

Може ли да појасниш на која основа го темелиш овој оптимизам?: Која утакмица на Вардар во домашното првенство не оставила без зборови, па да кажеме ете можат да одиграат вака добро? Дали дека добро се засиливме? Дали дека Финскиот првак е послаб од Македонскиот првак? Дали Купс е многу послаб од лани, дали лошо му оди во првенството, дали нашите подготвителни утакмици со школски екипи од околината на Норчија ни даваат надеж? Ме интересира точно што, иако со цело срце сакам да биде така...

Може ли да појасниш на која основа го темелиш овој оптимизам?: Која утакмица на Вардар во домашното првенство не оставила без зборови, па да кажеме ете можат да одиграат вака добро? Дали дека добро се засиливме? Дали дека Финскиот првак е послаб од Македонскиот првак? Дали Купс е многу послаб од лани, дали лошо му оди во првенството, дали нашите подготвителни утакмици со школски екипи од околината на Норчија ни даваат надеж? Ме интересира точно што, иако со цело срце сакам да биде така...
По природа сум оптимист, па од тука и моето мислење и став. На ништо од ова што имаш наведено не се темели мојот оптимизам... Едноставно такво чувство имам, а ретко ме изневерува.

И јас мислам дека имаме шанси да ги поминеме, безразлика на се'. Температурата во Скопје ја гледам како главен адут на првата утакмица и тоа што горе-доле беше задржан првиот тим и немаат некоја особена потреба од воигрување.
За нас најголема мака е тоа што немаме напаѓач и повторно 90 минути ќе играме со еден играч помалку.
Мато ни беше бог и батина на ланските квалификации, а лошо е што сега го изгубивме Цветковиќ. После Мато немаме некој експлозивен играч. А ќе кажам дека колку и да јадев гомна за Донмго дрвото, излезе единствениот странец кој го погоди свинската глава (Мато веќе беше виден во нашата лига и сите знаевме дека ќе е ѕвер).
Стварно се надевам дека има фудбал во овој од Луксембург нигерот и дека некој од аргентинците ќе воскресне под палка на Фабијани.
Немам осет колку може да бидат јаки финциве. Немаат некој страшен резултат во домашното првенство, како имиња ниту еден играч не ми е познат и според статистилата делат 3-4 играчи по квалитет. Ако Мајнц го врати овој назад, ќе биде голем плус за нас.

Претпоставувам ќе играме со Мане-Матиќ-Даре-Најдо-Јанкулов позади. Средината е енигма. Дали ќе биде вметнат Пирес, дали ќе играме со Тодоровски и Николов, Родригез лево и секако, Закариќ десно. Испробан состав, јалов во нападот, бавен во одбраната, ама може да одиграат со срце, бар на домашен терен.

Лошо е што нема никаква атмосфера. Ако Комити не се решат да направат некаква мобилизација која ќе привлече публика, овие торлаци не можат ни 1000 души да привлечат.
Порано одморите према Вардар ги договарав. Сега од цело друштво, никој нема да биде овде за првиот дуел, до толку е одмилена оваа постава.

Back
На врв Bottom