Хоуп
ümid edirəm
10
Мајчичка си е мајчичка

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
10

Пресмешно. Место да даваме пример на деца и млади дека треба да има (здрава) почит и нега кон животните, нека да се потсмеваме на било што поврзано со животните за лајк повеќе. Ете го имаш мојот
Давајте им пример на тие деца и млади, да формираат семејства и да имаат свои деца - не „да негуваат животни“.Пресмешно. Место да даваме пример на деца и млади дека треба да има (здрава) почит и нега кон животните, нека да се потсмеваме на било што поврзано со животните за лајк повеќе. Ете го имаш мојот![]()
Не спомна Мирољуб на мажите шо пиеле кафе какви им биле? Не мислам на градите!Не ме закачај, ќе си го добиете.
Налетав на видео од некој си Мирољуб Петровиќ, во кое што збори како жените кои пиеле кафе имале многу грди гради, глупост до глупост. Цел реферат му пишав, па после сфатив дека нема поента на амеби да им се пишуваат реферати. Сега само си го сјебав денот.
Жена да не си Владо.

А зашто тие примери вземно се исклучуваат. За мене треба едно дете да се расте да биде грижливо, ко партнер, сопружник, пријател, родител и грижител и за животните. Демек ако имаш семејство, фак д рест, луѓе и животни? До душа многу луѓе така резонираат, но некако ми се коси со хуманизмот. Човек си кога почитуваш и се грижиш за се околу себе, а не да се грижиш само за своето и се друго нека гори. Се тригнернав од тоа што го пиша П, може и реагирав поостро, но за мене тој менталитет е опасен, особено кога треба да даваш пример на некој. Сакам да кажам, да, ливадарките со облакање на животни, славење родендени и викање моето дете за животно е синдром, но тоа што П го исмева е некоја жена (може и да има семејство) покажува здрава грижа и загриженост за некое бездомно животно, нема ништо лошо во тоа за да се гледа со потсмев. За мене би било поразително еден родител пред детето да се исмева со некој таков човек или, уште полошо, да тепа или малтретира животно. Толку ли сме веќе саможивници што само себе и своето го гледаме? До тука ли не дотераа толку години еволуција на мозокот?Потополно истата логика ја употребуваат и за џукелите. И додека мачкава секако нема да нападне рандом минувач/дете, џукелите тоа секојдневно го прават.
Давајте им пример на тие деца и млади, да формираат семејства и да имаат свои деца - не „да негуваат животни“.
А кој рече дека треба децата да се учат да ги тепаат животните? Се исмева оваа мачкарка, затоа што сака да се направи морално надмоќна над сите, демек еве само јас се сетив за црната мачка што сите ја раневме, и ќе нападнам некој измислен непријател демек и наштетил некој и во опшеството живеат само ментални луѓе. Да има и такви што прават злодела врз животните, но, повеќето не се такви, има и добри луѓе што се грижат за уличните животни па не постираат на ФБ дека се грижат за нив само за да испаднат подобри од другите и да собираат лајкови. Начинот на кој што оваа се поставува е за исмевање, без никакви докази обвинува дека некој и наштетил на мачката. А тоа е само едно обично животно кое што најверојатно отишло на некое друго место затоа што некој и фрлил за неа поубава храна и таму останала, се води по инстинкти. Што ако некој ја земал и ја вдомил? Што требало да влезе во групава и да пише, чујте и почујте јас тој и тој ја вдомив оваа мачка и вие останатите мачкарки можете мирно да спиете?А зашто тие примери вземно се исклучуваат. За мене треба едно дете да се расте да биде грижливо, ко партнер, сопружник, пријател, родител и грижител и за животните. Демек ако имаш семејство, фак д рест, луѓе и животни? До душа многу луѓе така резонираат, но некако ми се коси со хуманизмот. Човек си кога почитуваш и се грижиш за се околу себе, а не да се грижиш само за своето и се друго нека гори. Се тригнернав од тоа што го пиша П, може и реагирав поостро, но за мене тој менталитет е опасен, особено кога треба да даваш пример на некој. Сакам да кажам, да, ливадарките со облакање на животни, славење родендени и викање моето дете за животно е синдром, но тоа што П го исмева е некоја жена (може и да има семејство) покажува здрава грижа и загриженост за некое бездомно животно, нема ништо лошо во тоа за да се гледа со потсмев. За мене би било поразително еден родител пред детето да се исмева со некој таков човек или, уште полошо, да тепа или малтретира животно. Толку ли сме веќе саможивници што само себе и своето го гледаме? До тука ли не дотераа толку години еволуција на мозокот?
Проблемот не тој како што се обидуваш да го прикажеш.А зашто тие примери вземно се исклучуваат. За мене треба едно дете да се расте да биде грижливо, ко партнер, сопружник, пријател, родител и грижител и за животните. Демек ако имаш семејство, фак д рест, луѓе и животни? До душа многу луѓе така резонираат, но некако ми се коси со хуманизмот. Човек си кога почитуваш и се грижиш за се околу себе, а не да се грижиш само за своето и се друго нека гори. Се тригнернав од тоа што го пиша П, може и реагирав поостро, но за мене тој менталитет е опасен, особено кога треба да даваш пример на некој. Сакам да кажам, да, ливадарките со облакање на животни, славење родендени и викање моето дете за животно е синдром, но тоа што П го исмева е некоја жена (може и да има семејство) покажува здрава грижа и загриженост за некое бездомно животно, нема ништо лошо во тоа за да се гледа со потсмев. За мене би било поразително еден родител пред детето да се исмева со некој таков човек или, уште полошо, да тепа или малтретира животно. Толку ли сме веќе саможивници што само себе и своето го гледаме? До тука ли не дотераа толку години еволуција на мозокот?
Пак го читам постот од жената, некако не го гледам тоа дека обвинува, шпекулира дека може ја удрил некое „фраериште“ ама тоа е вистина, но и дека некој може ја земал. Ми изгледа дека е загрижена не дека собира лајкови. Оу вел, секој со разбирањето.А кој рече дека треба децата да се учат да ги тепаат животните? Се исмева оваа мачкарка, затоа што сака да се направи морално надмоќна над сите, демек еве само јас се сетив за црната мачка што сите ја раневме, и ќе нападнам некој измислен непријател демек и наштетил некој и во опшеството живеат само ментални луѓе. Да има и такви што прават злодела врз животните, но, повеќето не се такви, има и добри луѓе што се грижат за уличните животни па не постираат на ФБ дека се грижат за нив само за да испаднат подобри од другите и да собираат лајкови. Начинот на кој што оваа се поставува е за исмевање, без никакви докази обвинува дека некој и наштетил на мачката. А тоа е само едно обично животно кое што најверојатно отишло на некое друго место затоа што некој и фрлил за неа поубава храна и таму останала, се води по инстинкти. Што ако некој ја земал и ја вдомил? Што требало да влезе во групава и да пише, чујте и почујте јас тој и тој ја вдомив оваа мачка и вие останатите мачкарки можете мирно да спиете?
Ми се сере од вакви постови и од ваква негативна енергија што се шири за социјалниве мрежи за се нешто. Снемало некое маче, ајде сеа ќе измислуваме сценарија и замислени непријатели само за ние да испаднеме морално надмоќни над останатите. Видете ме јас сум подобра од сите и се грижам за работи на кои на вас не ви текнува. Ако некој прави нешто за да собра лајкови, се токму овие ликови.
Човек што има сочуство не ги разделува тие 2, а ти ги раздели, цитирам:Проблемот не тој како што се обидуваш да го прикажеш.
Проблемот е што се изедначуваат тие „два примери“. Ете и ти ги изедначуваш. Но потребата детето да го воспиташ на традиционални вредности (во кои патем влегува и грижа за животните), тоа не е еднакво важно со индоктринацијата дека грижа за животните е НА УЛИЦА ДА ХРАНИШ СКИТНИЦИ ЖИВОТНИ.
Тие две работи се неспоредливи по важност. Самото наметнување на „и двете се важни“ е дел од наративата за перење мозок.
И не, воопшто нема да бидеш подобар „партнер, сопружник, пријател, родител“ само затоа што на улица храниш скитници. Од моето искуство - напротив, повеќето што ги знам дека се преокупирани со хранење скитници се антитеза на спомнатите вредности. Антисоцијални, разведени или секако самци (или полошо), и сѐ само не добри „партнер, сопружник, пријател, родител“.
Провидна е наративава.
Моралната пропаст на модерното западно општество, во голема мера е заради децениска пропаганда за менување на традиционалните вредности (со семејството како јадро на тие вредности, и следствено директно нападнато од таа причина). Помеѓу другото дел од таа пропаганда е и антропоморфицирање на животните, односно заменувањето на потребата за блискост со објект кој не е човек, конкретно со животни.Човек што има сочуство не ги разделува тие 2, а ти ги раздели, цитирам:
Давајте им пример на тие деца и млади, да формираат семејства и да имаат свои деца - не „да негуваат животни“.
Затоа и ти одговорив ко што ти ги одговорив. Сега кажуваш нешто друго, не спротивно, но доволно различно да излезеш прав. Од мое искуство, тие што нејќат животни нит себе се сакаат нит па семејство, се материјалисти до даске. Затоа имаме толку парници за поделба на имот во земјава от такви грижливи сопружници, браќа/сестри и родители. Коментарот за перење мозок нема да го коментирам, не сметам за потребно.
Е па згрешена ти е темата, пошто тука исклучиво ги учиме младите, посебно женскиот род повеќе да негуваат животни од деца, да израснат во 30 годишни мамички на Лили, Баки и Лео, да си живеат среќно до крајот на животот, да си чекаат родендени, крштевки и свадби да дочекаат од нив. Зар Баки не е семејство?Потополно истата логика ја употребуваат и за џукелите. И додека мачкава секако нема да нападне рандом минувач/дете, џукелите тоа секојдневно го прават.
Па добро, да речам се согласувам за крајната поента, но не и за патот до којшто стигаш до него. Има катастрофален наталитет поради други фактори: Недостижно високи критериуми на жени кои после се разочаруваат, разгалени неамбициозни мамини синчниња т.е. волови што уште дремат у кладилница и бараат пари за кафе и мислат дека некоја ќе дојде да им биде втора мајка, технолошка одвоеност на луѓето едни од други, иселеност, финансиски проблеми и немоќ за создавање на семејство. На крај домашните миленици би рекол дека се нус-производ, а не создавач на проблемот со наталитетот.Моралната пропаст на модерното западно општество, во голема мера е заради децениска пропаганда за менување на традиционалните вредности (со семејството како јадро на тие вредности, и следствено директно нападнато од таа причина). Помеѓу другото дел од таа пропаганда е и антропоморфицирање на животните, односно заменувањето на потребата за блискост со објект кој не е човек, конкретно со животни.
Не дека одсекогаш немало такви склоности - но само кај мал број луѓе - и таквите најчесто биле гледани како селски идиоти (што прилично ја намалувало нивната можност да рекрутираат нови селски идиоти).
Во денешно време, таквите се прикажуваат како позитивни ликови и не се изолираат од средината како еволуциски ќорсокак (каков сѐ). Резултатот е видилив, како што расне бројот на поединци - самци без деца, така расне бројот на домашни миленици. А наталитетот иде у кypац, и со тоа се оправдува носење на секаков човечки шљам од држави/земји со целосно некомпатибилни култури па асимилиација и заедништво не е можно туку се промовира сегрегација, поделување и... Понатамошно идење у кypац од секој можен аспект: Криминал, силувања, ненормални срања како колење и сечење глави на улица, итн.
Сето тоа се делови од истата слагалица... Поентата е во сликата што ја покажува слагалицата. Не во барање одговор на прашањето кој е постар - јајцето или кокошката.Па добро, да речам се согласувам за крајната поента, но не и за патот до којшто стигаш до него. Има катастрофален наталитет поради други фактори: Недостижно високи критериуми на жени кои после се разочаруваат, разгалени неамбициозни мамини синчниња т.е. волови што уште дремат у кладилница и бараат пари за кафе и мислат дека некоја ќе дојде да им биде втора мајка, технолошка одвоеност на луѓето едни од други, иселеност, финансиски проблеми и немоќ за создавање на семејство. На крај домашните миленици би рекол дека се нус-производ, а не создавач на проблемот со наталитетот.
Контрадиктоерен си.Сето тоа се делови од истата слагалица... Поентата е во сликата што ја покажува слагалицата. Не во барање одговор на прашањето кој е постар - јајцето или кокошката.