Апарат за мерење крвен притисок

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Имам апарат на некоја "шкарт" фирма дигитален,ама ми се скина делот што стои горе на раката,фактички на вената..има пукнатина и дише. Дали може да пронајдам некаде само таков дел?
V kanta
Автоматски споено мислење:

Ваквите се најдобри,само што ја неам појма како се мери со вакво
Ne si edinstvena. 99% ne znaat. Zatoa ima digitalni i mozhish da se oslonish na niv. Za ushte pogolema sigurnost barem ednash godishno aparatot so tebe i kaj Maticen lekar na sporedba.

Mnogu ednostavno .
Go pumpas, go otvoras ventilot popoleka, slusas pulsot na slusalkite. Koga prv pat ke go slusnis toa e golemiot, koga ke prekines da go slusas, toa e maliot :toe:

BOKANG од кинеските кои ги увезува фирмата КМ Марјан карши клинички.Ептен се прецизни манометрите а имаат најниска можна цена.Единствена маана им е кога се нови гумените црева смрдат на оној познат кинески мирис што го имаат сите кинески производи па е потребно време додека се изгуби.

Многу е едноставно,прво седиш на удобна фотеља или тросед сеедно,левата рака ќе ја испружиш скроз да ти биде права а испод ќе ставиш перница или кебе здиплено за да ти ја држи подигната,ја врзуваш така да цревата ти дојдат точно на средина 1цм над лактот и го ставаш испод стетоскопот.Мируваш 5 минути во таа положба,го ставаш другиот дел од стетоскопот на уши и почнуваш да пумпаш до кај 160,180 и постепено го одвртуваш вентилот за да почне воздухот да излегува и оној момент кога ќе почнеш да слушаш откуцаи таа вредност ти е горниот притисок а кога ќе го снема чукањето тоа ти е малиот притисок.

V kanta

Ne si edinstvena. 99% ne znaat. Zatoa ima digitalni i mozhish da se oslonish na niv. Za ushte pogolema sigurnost barem ednash godishno aparatot so tebe i kaj Maticen lekar na sporedba.
Нема секој пари за ОMRON и иако е MADE IN JAPAN за мене е МНОГУ ПАРИ А МАЛКУ МУЗИКА.По прецизност Број 1 е живиниот,Број 2 е аналогниот со манометар а дигиталните се Број 3 по прецизност.Еднаш годишно а може и на 2 се носи аналогниот на баждарење кај Марјан,беше околу 300 денари и го става на специјален инструмент за да види дали има отстапување и колку.Во најголемиот дел со дигиталните манипулираат производителите штелувајки на нив поголеми вредности од реалните со цел луѓето да купуваат лекарства за намалување на крвниот притисок.Сето ова е поврзано со фармацевтската мафија која знаеме како работи до ден денес.Не случајно пред 40 години нормален крвен притисок се сметла 90 со 140 која е сеуште горна граница испишана на сите аналогни а сега во Америка вештачки е намален на 70 со 110 за ситео ние луѓе што имаат од 80 со 120 па нагоре преку ноќ да ги стават во групата на хронично болни со зголемен крвен притисок.

Последно уредено:
Препорака за Аурон, тука малце цената е повисока (јас го зедов за 1.400), мери крвен притисок и срцеви отчукувања (памти се што е мерено предходно). Имам направено споредба со други апарати, мерењата се идентични. Имај во предвид дека е апарат за притисок а не лекар, нема да мериш секој ден (освен ако не си во некаква здравствена состојба) немаш потреба од незнам какви податоци освен тоа да измериш моментална состојба. За се друго постои матичен лекар кој ќе те насочи ако континуирано е притисокот висок.
Првите серии да последните не.Имам 2 комада и од прва серија и од последна.Вторите по мене не се штелувани како што треба и покажуваат за 10,15 поголеми вредности од реалните споредено со прва серија и 2 аналогни со манометар.

Стар лек против притисок:
Неколку парчиња жив лук, ставете во залче леб. Го спушта притисокот за неколку минути.
Уште поефикасен и најбрз метод лично проверен на свое тело,вдишуваш воздух преку нос до максимум најдлабоко што можеш,го задржуваш во себе 10 секунди и во следните 5 го испушташ преку уста,па наредни 10 секунди повторно и се така и ќе приметиш драстична разлика уште во првите 2,3 минути.Ова го правев со монтиран апарат за притисок а ми го има потврдено и матичната докторка за НЕ ДАЈ БОЖЕ ситуација.

Инаку имавме купено и AURON апарат дигитален. ЦЕЛОСНО НЕГАТИВНО искуство, скроз различни вредности дава споредено со живиниот апарат, неточни. Пациентот имаше висок притисок, АУРОН цело време даваше низок, за малку ќе се направеше беља.
Однеси го тука и ќе ти го средат.

Имам апарат на некоја "шкарт" фирма дигитален,ама ми се скина делот што стои горе на раката,фактички на вената..има пукнатина и дише. Дали може да пронајдам некаде само таков дел?
Ако е платно пробај да го сошиеш за да дихтува а ако бараш соодветен дел пробај тука:

Последно уредено:
Знае некој каде во Македонија може да се најде Omron M7 Intelli IT?
По странициве што се онлајн гледам дека го немаат на залиха.

Да не барам тема за висок притисок, што мислите за ова :
Солта го снизува лририсокот ??????

Да не барам тема за висок притисок, што мислите за ова :
Солта го снизува лририсокот ??????
Која сол. Прво споменува магнезиум па потоа сол. Готварската сол е натрумова сол, натриум хлорид, а постојат и магнезиумови, калиумови и други соли.
Ако збори за натриумова, ова е тотална утка. Домашната готварска прво ја задржува водата во телото, а и делува на разни органи (бубрези, крвни садови и ред поредум). А магнезиум сум користел ама не како сол во исхрана него главно како сол при вежбање ради мускулатурата, горчи, труе. Само и таа си има свои негативни страни ако се употребува редовно. Најдобро е да побараш храна на нет која содржи магнезиум и калиум, али пред тоа пак прашај си го докторот. И лукче или макало од лук да те фати дремка. У секој случај ти треба, ако веќе е сериозна ситуација, интернист или кардиолог (па и да те упатат на нефролог ако имаш проблем со бубрезите) за да испита што е проблемот. Најсигурно, потребен е специјалист.

Последно уредено:
Која сол. Прво споменува магнезиум па потоа сол. Готварската сол е натрумова сол, натриум хлорид, а постојат и магнезиумови, калиумови и други соли.
Ако збори за натриумова, ова е тотална утка. Домашната готварска прво ја задржува водата во телото, а и делува на разни органи (бубрези, крвни садови и ред поредум). А магнезиум сум користел ама не како сол во исхрана него главно како сол при вежбање ради мускулатурата, горчи, труе. Само и таа си има свои негативни страни ако се употребува редовно. Најдобро е да побараш храна на нет која содржи магнезиум и калиум, али пред тоа пак прашај си го докторот. И лукче или макало од лук да те фати дремка. У секој случај ти треба, ако веќе е сериозна ситуација, интернист или кардиолог (па и да те упатат на нефролог ако имаш проблем со бубрезите) за да испита што е проблемот. Најсигурно, потребен е специјалист.
И јас мислев дека е утка...инаку гнетам лук, ама систолниотсе по ак ми се кој ачи неколку пати и т по а насабајле,, периодов со нагли промени на т -ра...ама го решив, вишни јадам на гладно и го симнав...

И јас мислев дека е утка...инаку гнетам лук, ама систолниотсе по ак ми се кој ачи неколку пати и т по а насабајле,, периодов со нагли промени на т -ра...ама го решив, вишни јадам на гладно и го симнав...
Види, ја ради нови одредени сосстоби кои ми се случија пред нова година, а од претходно сосем нездрава храна, од март наваму одам на специјалист (во суштина е примариус) во кардиологија, со редовни контроли. Прошла недела направив холтер ради аритмии ли, VES ли појма немам. Ми препиша бипресо за мојата состојба по комплетен преглед, историја, екг и холтер па сега пак со најновиот холтер резултат сум на контрола, да види како оди работата. Холтерот и тоа го кажува, во кој период од 24 часа што се менува.
Одбери некој специјалист за тие работи (консултирај се со неколкуте доктори овде кај кого препорака) и оди. Самолекувањето, дајбоже да ти успева ама не знаеш од што е и како е. А тие знаат дали да те упатат и на друг специјист (притисокот не зависи само од сол или пиење вода, телото е премногу прецизен, но сложен механизам) или состојбите се исклучиво поврзани во нивен домен. Сложен оти ја, додека не искрварив пред конец што се вели, не знаев дека покрај серумското (а татко ми знаел, не сум го прашал пошто веќе 40 год во пензија), постои и железо кое телото буквално го крие (феритин) за да заштити резерви од просто кажано микроби, а ние не го испитуваме. Па и други лекови кои влијаат врз состојбите со кардио системот.
Нормално режим храна и внес на повеќе елементи кои го контролираат притисокот итн итн, а се со пријателски совет од докторот за исхрана.
Без паника (и нервозите знаат да влијаат превише дури и на "грч" на тој систем, само кај кардиолог. Конкретно сум кај Др Поцеста и досега не утнал во дијагнозите. Оваа недела ќе видиме што досега и што отсега.
А прегледот е половина час работа.
Биди поздравен, здрав и во добра состојба.

Види, ја ради нови одредени сосстоби кои ми се случија пред нова година, а од претходно сосем нездрава храна, од март наваму одам на специјалист (во суштина е примариус) во кардиологија, со редовни контроли. Прошла недела направив холтер ради аритмии ли, VES ли појма немам. Ми препиша бипресо за мојата состојба по комплетен преглед, историја, екг и холтер па сега пак со најновиот холтер резултат сум на контрола, да види како оди работата. Холтерот и тоа го кажува, во кој период од 24 часа што се менува.
Одбери некој специјалист за тие работи (консултирај се со неколкуте доктори овде кај кого препорака) и оди. Самолекувањето, дајбоже да ти успева ама не знаеш од што е и како е. А тие знаат дали да те упатат и на друг специјист (притисокот не зависи само од сол или пиење вода, телото е премногу прецизен, но сложен механизам) или состојбите се исклучиво поврзани во нивен домен. Сложен оти ја, додека не искрварив пред конец што се вели, не знаев дека покрај серумското (а татко ми знаел, не сум го прашал пошто веќе 40 год во пензија), постои и железо кое телото буквално го крие (феритин) за да заштити резерви од просто кажано микроби, а ние не го испитуваме. Па и други лекови кои влијаат врз состојбите со кардио системот.
Нормално режим храна и внес на повеќе елементи кои го контролираат притисокот итн итн, а се со пријателски совет од докторот за исхрана.
Без паника (и нервозите знаат да влијаат превише дури и на "грч" на тој систем, само кај кардиолог. Конкретно сум кај Др Поцеста и досега не утнал во дијагнозите. Оваа недела ќе видиме што досега и што отсега.
А прегледот е половина час работа.
Биди поздравен, здрав и во добра состојба.
бев на контрола, во склоп на му атичната има и кардио, па таму ми најде висок систолен притисок, 154, но има друга работа, при нагли промени на времето, ако се качи кај мене треба вазодилататор...на времето, млад бев, 73, кога беа сончевите пеги, имав плус и вртоглавици, тогоаш не само стугерон форте туку и торекан ми даваа...сега нема стугерон, (само Белгија), а на Цинедил сум алергичен...лани имав есента Тинит, ама го решив со билни препарат, Олигопин..А имам често и висок притисок насабајле, носот ми се затнува , алергии и настинки, не дишам на уста додека спијам, па се будам со срцелупање или стегање, но бргу поминува ...за тоа нема чаре, само да одам вон Скопјево кое е преполно со алергени...еве нокеска не спиев добро, сега мерам 126/62/78, ама значе за екстрадистоло...а нив ги имам од 15 години, ги решив 2000-2015, зма 2015 фармацевтската мафија го укина ефтиниот и лесниот Бетаблокатор Белергамин, ја купи французот Софарма и го укина, сега има само во Канада и Тајланд, ама посилни врсти што мора на Рецепт...ќе се напијам Радиола, лани успеав да најдам, ама ја чувам за кога имам проблем...всушност промена на времето удира на Вагусот а тој на желудник и срце, ама кај нас е само Шемата со маснотии и стентови, всушност сета медицина ни е само по Шема и Шаблон...

бев на контрола, во склоп на му атичната има и кардио, па таму ми најде висок систолен притисок, 154, но има друга работа, при нагли промени на времето, ако се качи кај мене треба вазодилататор...на времето, млад бев, 73, кога беа сончевите пеги, имав плус и вртоглавици, тогоаш не само стугерон форте туку и торекан ми даваа...сега нема стугерон, (само Белгија), а на Цинедил сум алергичен...лани имав есента Тинит, ама го решив со билни препарат, Олигопин..А имам често и висок притисок насабајле, носот ми се затнува , алергии и настинки, не дишам на уста додека спијам, па се будам со срцелупање или стегање, но бргу поминува ...за тоа нема чаре, само да одам вон Скопјево кое е преполно со алергени...еве нокеска не спиев добро, сега мерам 126/62/78, ама значе за екстрадистоло...а нив ги имам од 15 години, ги решив 2000-2015, зма 2015 фармацевтската мафија го укина ефтиниот и лесниот Бетаблокатор Белергамин, ја купи французот Софарма и го укина, сега има само во Канада и Тајланд, ама посилни врсти што мора на Рецепт...ќе се напијам Радиола, лани успеав да најдам, ама ја чувам за кога имам проблем...всушност промена на времето удира на Вагусот а тој на желудник и срце, ама кај нас е само Шемата со маснотии и стентови, всушност сета медицина ни е само по Шема и Шаблон...

Извини на прашање...што е тоа „Тинит„?...

...да не чекаш до вечер додека дојде да ти одговори!

Претпоставував дека се работи за „тинитус„. Членот вели дека го излечил со...„Олигопин„? Што е тоа?...

Извини на прашање...што е тоа „Тинит„?...
Тинит е зуење во средно уво, не од ушите туку мислам од капиларите во мозокот ?, поврзано е и со вртоглавици...ненадејно почнува и нападите ми траеја и по саат време и зачестија....има лекови, ама алергичен сум на Цинедил....некој земаат силни Б витамини, необион..Олигопин е на билна база, а и него ми го пиша орл специјалистот

Back
На врв Bottom