Апарат за мерење крвен притисок

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Тинит е зуење во средно уво, не од ушите туку мислам од капиларите во мозокот ?, поврзано е и со вртоглавици...ненадејно почнува и нападите ми траеја и по саат време и зачестија....има лекови, ама алергичен сум на Цинедил....некој земаат силни Б витамини, необион..Олигопин е на билна база, а и него ми го пиша орл специјалистот
Не те разбирам најдобро.

„Тинитус„ е проблем кој е објаснуван на повеќе начини, барем така велат по „Нет„-ов, и не го поврзуваат само со средното уво, но нека е како што велиш. Може да биде проблем со слушните нерви од ушите, може со нервите во мозокот, со последниот пршлен од ‘рбетот, со ова, со она...кој ќе го знае со што точно. Уште велат дека не е болест, туку симптом за „болест во најава„, како што е глувоста.

А тоа „Олигопин„-от е лек кои „иде„ само на рецепт?....

...тој вели дека , го излечил" најмалку може со суплемент како додаток на исхрана ќе средиш за таков краток период, највероватно го средил кр. притисок, па привремено му се намали зуењето, мислејќи дека се ,,излечил".

Прегледај го приврзокот 480046Прегледај го приврзокот 480047
....инаку Олигопин е суплемент сув екстракт на кора од приморски бор (Pinus pinastеr) 75 mg,
По „Нет„-ов велат дека „Олигопин„ бил корисен и за „тинитус„-от. Се набавува со рецепт или може и без рецепт?...

Лично, не сум убеден во брзопотезни лекувања...

По „Нет„-ов велат дека „Олигопин„ бил корисен и за „тинитус„-от.

Последно уредено:
Не те разбирам најдобро.

„Тинитус„ е проблем кој е објаснуван на повеќе начини, барем така велат по „Нет„-ов, и не го поврзуваат само со средното уво, но нека е како што велиш. Може да биде проблем со слушните нерви од ушите, може со нервите во мозокот, со последниот пршлен од ‘рбетот, со ова, со она...кој ќе го знае со што точно. Уште велат дека не е болест, туку симптом за „болест во најава„, како што е глувоста.

А тоа „Олигопин„-от е лек кои „иде„ само на рецепт?....
Не Олигопинот е на приватно, Цинедил е на рецепт

Back
На врв Bottom