Апарат за мерење крвен притисок

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Имам апарат на некоја "шкарт" фирма дигитален,ама ми се скина делот што стои горе на раката,фактички на вената..има пукнатина и дише. Дали може да пронајдам некаде само таков дел?
V kanta
Автоматски споено мислење:

Ваквите се најдобри,само што ја неам појма како се мери со вакво
Ne si edinstvena. 99% ne znaat. Zatoa ima digitalni i mozhish da se oslonish na niv. Za ushte pogolema sigurnost barem ednash godishno aparatot so tebe i kaj Maticen lekar na sporedba.

Mnogu ednostavno .
Go pumpas, go otvoras ventilot popoleka, slusas pulsot na slusalkite. Koga prv pat ke go slusnis toa e golemiot, koga ke prekines da go slusas, toa e maliot :toe:

BOKANG од кинеските кои ги увезува фирмата КМ Марјан карши клинички.Ептен се прецизни манометрите а имаат најниска можна цена.Единствена маана им е кога се нови гумените црева смрдат на оној познат кинески мирис што го имаат сите кинески производи па е потребно време додека се изгуби.

Многу е едноставно,прво седиш на удобна фотеља или тросед сеедно,левата рака ќе ја испружиш скроз да ти биде права а испод ќе ставиш перница или кебе здиплено за да ти ја држи подигната,ја врзуваш така да цревата ти дојдат точно на средина 1цм над лактот и го ставаш испод стетоскопот.Мируваш 5 минути во таа положба,го ставаш другиот дел од стетоскопот на уши и почнуваш да пумпаш до кај 160,180 и постепено го одвртуваш вентилот за да почне воздухот да излегува и оној момент кога ќе почнеш да слушаш откуцаи таа вредност ти е горниот притисок а кога ќе го снема чукањето тоа ти е малиот притисок.

V kanta

Ne si edinstvena. 99% ne znaat. Zatoa ima digitalni i mozhish da se oslonish na niv. Za ushte pogolema sigurnost barem ednash godishno aparatot so tebe i kaj Maticen lekar na sporedba.
Нема секој пари за ОMRON и иако е MADE IN JAPAN за мене е МНОГУ ПАРИ А МАЛКУ МУЗИКА.По прецизност Број 1 е живиниот,Број 2 е аналогниот со манометар а дигиталните се Број 3 по прецизност.Еднаш годишно а може и на 2 се носи аналогниот на баждарење кај Марјан,беше околу 300 денари и го става на специјален инструмент за да види дали има отстапување и колку.Во најголемиот дел со дигиталните манипулираат производителите штелувајки на нив поголеми вредности од реалните со цел луѓето да купуваат лекарства за намалување на крвниот притисок.Сето ова е поврзано со фармацевтската мафија која знаеме како работи до ден денес.Не случајно пред 40 години нормален крвен притисок се сметла 90 со 140 која е сеуште горна граница испишана на сите аналогни а сега во Америка вештачки е намален на 70 со 110 за ситео ние луѓе што имаат од 80 со 120 па нагоре преку ноќ да ги стават во групата на хронично болни со зголемен крвен притисок.

Последно уредено:
Препорака за Аурон, тука малце цената е повисока (јас го зедов за 1.400), мери крвен притисок и срцеви отчукувања (памти се што е мерено предходно). Имам направено споредба со други апарати, мерењата се идентични. Имај во предвид дека е апарат за притисок а не лекар, нема да мериш секој ден (освен ако не си во некаква здравствена состојба) немаш потреба од незнам какви податоци освен тоа да измериш моментална состојба. За се друго постои матичен лекар кој ќе те насочи ако континуирано е притисокот висок.
Првите серии да последните не.Имам 2 комада и од прва серија и од последна.Вторите по мене не се штелувани како што треба и покажуваат за 10,15 поголеми вредности од реалните споредено со прва серија и 2 аналогни со манометар.

Стар лек против притисок:
Неколку парчиња жив лук, ставете во залче леб. Го спушта притисокот за неколку минути.
Уште поефикасен и најбрз метод лично проверен на свое тело,вдишуваш воздух преку нос до максимум најдлабоко што можеш,го задржуваш во себе 10 секунди и во следните 5 го испушташ преку уста,па наредни 10 секунди повторно и се така и ќе приметиш драстична разлика уште во првите 2,3 минути.Ова го правев со монтиран апарат за притисок а ми го има потврдено и матичната докторка за НЕ ДАЈ БОЖЕ ситуација.

Инаку имавме купено и AURON апарат дигитален. ЦЕЛОСНО НЕГАТИВНО искуство, скроз различни вредности дава споредено со живиниот апарат, неточни. Пациентот имаше висок притисок, АУРОН цело време даваше низок, за малку ќе се направеше беља.
Однеси го тука и ќе ти го средат.

Имам апарат на некоја "шкарт" фирма дигитален,ама ми се скина делот што стои горе на раката,фактички на вената..има пукнатина и дише. Дали може да пронајдам некаде само таков дел?
Ако е платно пробај да го сошиеш за да дихтува а ако бараш соодветен дел пробај тука:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom