Што играте во моментов

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ја играш сингл плеер или пеј ту вин не нет ?
Single ofc. Offline manager career.
......

Nema shansa da igram online!

Da bidam iskren ne uzivam kako porano. Porano gi znaev site igraci i mi bese nekako povekje keif da pravam transferi, taktiki, da prakam scouti i red drugi raboti. Sega cisto od nostalgija ja igram.

Bukvalno se macam na World Class, edvaj im zapiram napadi, a i edvaj ja prefrlam topkata na protivnicka strana :ROFLMAO:

Последно уредено:
Single ofc. Offline manager career.
......

Nema shansa da igram online!

Da bidam iskren ne uzivam kako porano. Porano gi znaev site igraci i mi bese nekako povekje keif da pravam transferi, taktiki, da prakam scouti i red drugi raboti. Sega cisto od nostalgija ja igram.

Bukvalno se macam na World Class, edvaj im zapiram napadi, a i edvaj ja prefrlam topkata na protivnicka strana :ROFLMAO:
Да де исто и ја цепам. Како бе не ти се прави кејф ?
Мене па најинтересен ми е тој момент кога ќе се ставам со некој познат второлигаш ( Малага, Сарагаоса, Бордо, Парма, Нотингем Форест, Хамбургер Париз ФК, па дури и Милвол од трета лига....) и правам трансфери на дупки играчи 65-70 рејтинг и откривам и развивам од нив таленти.
Кога ќе се стаам со некоја јака екипа за 2 трансфер рока ќе соберам 15 светски ѕвезди у тим не ми е интересно после втората сезона кога ќе освојам све што може да се освои.

Иначе ја сторго на симулација ги играм затоа што мн не ме бива за ја да играм дирекно на терен. Аматери и полупрофесионалци ми се прелесни професионалците ми се малце тешки особено кога ќе дојде да играм против екипи од зона за опстанок, играчите им играат подобро него ли играчите на шампионот на лигата.

професионалците ми се малце тешки особено кога ќе дојде да играм против екипи од зона за опстанок
:eek:
Profesionalcite mi bea apla lesni.
Pobeduvav po 7/8-0 i posle nekolku utakmici resiv da krenam nivo. No bas tuka e najgolemiot gap pomegju tezinite.

A citav i na internet deka pomegu Professionals i World Class razlikata vo AI-to e ogromna.

Se macam so bosh timovi bre. Mi pravat triagolnici, kratki brzi dodavanja, pozicioniranjeto im e perfektno, dodavanjeto i realizacijata isto.
Toa ofanzivno... -defanzivno uste poteski se.

Како бе не ти се прави кејф ?
Мене па најинтересен ми е тој момент кога ќе се ставам со некој познат второлигаш
Auu jas pa ako ne se plasiram barem vo CL vo prva ili vtora sezona ne mi se igra. Ok zavisi i so koj klub igras.
Primer Barsa/Real kalibar ne ti treba mnogu pojacuvanje i normalno e da gradis fudbaleri. Jas kako Interista otsekogas mi falele klasa igraci :ROFLMAO:(osven <2010) i sekogas sum se stremel barem za 3-4ca podobri.

Кога ќе се стаам со некоја јака екипа за 2 трансфер рока ќе соберам 15 светски ѕвезди у тим не ми е интересно после втората сезона кога ќе освојам све што може да се освои.
Pa zatoa ke igras na potesko novo i nema da osvojuvas bas se :rolleyes:

E sea ne znam dali AI-to na FIFA i PES bilo identicno, ali vo PES stalno igrav na Legend i uspevav da osvojuvam vo vtora-treta sezona, sto e sosem ok za mene. Ne ke igram 10 sezoni za da osvojam tituli...

A inaku ova mi tretpat da poseduvam FIFA (2005, 2018 i sega ovaa). PES gi igrav od 2007 do 2017/18.

20260613_005852.jpg

Засега забавна со одреден вид хумор.

:eek:
Profesionalcite mi bea apla lesni.
Pobeduvav po 7/8-0 i posle nekolku utakmici resiv da krenam nivo. No bas tuka e najgolemiot gap pomegju tezinite.

A citav i na internet deka pomegu Professionals i World Class razlikata vo AI-to e ogromna.

Se macam so bosh timovi bre. Mi pravat triagolnici, kratki brzi dodavanja, pozicioniranjeto im e perfektno, dodavanjeto i realizacijata isto.
Toa ofanzivno... -defanzivno uste poteski se.
Јас ти кажав дека за рачно да ги играм утакмиците не ме бива многу. Уште пред да постои АИ на фифа 08 пример се ставиш со топ 3 најјак да играш и се паднеш против некој тазе прволигаш, разликата е најмалку 1 ѕвезда а обично една ипол или 2 ѕвезди. На почеток на лигата или на средина на лигата кога опстанокот не им е загрозен баш се понашаат како 3, 3 ипол ѕвезди екипа. Лабаво 3-4 нула ги победувам. Но кога ќе дојдат последните кола и опстанокот им е загрозен тогаш се претвараат у прајм 5 ѕвезди екипа и како што кажа играчи со 65,70,75 рејтинг не прават грешка цела утакмица и дури ги прават оние шутови со финеси, лобови, паненки. Додека кај фаворитите за титула пак е обратно. Ако освојат титула или завршат топ 4, последните кола играат ко просеци. Не може бе просек со 70 рејтинг и никакви статови да ми шутира на гол од 20 метра и да збрца гол кај што се ебат пајаци а Роналдовци, Месиевци и Роналдињовци у последно коло не знаат да погодат рамки на гол при контра од 10 м далечина.

Auu jas pa ako ne se plasiram barem vo CL vo prva ili vtora sezona ne mi se igra. Ok zavisi i so koj klub igras.
Primer Barsa/Real kalibar ne ti treba mnogu pojacuvanje i normalno e da gradis fudbaleri. Jas kako Interista otsekogas mi falele klasa igraci :ROFLMAO:(osven <2010) i sekogas sum se stremel barem za 3-4ca podobri.
Господине комшијо интериста, јас како росонер никад не ми било интересно со Милан да играм затоа што колку и да имале циркуз играчи, увек у играта биле преценети. Дури и на 2008ма фифа со гатузо, аброзини, сидорф, неста, дида сите 35 + , кафу 38 а Малдини 41 год пак газат како да се у прајм со 25-27 год. На фифа 14 кога играа тоа несреќите констант, мбаје нианг и остала боранија сите се развиваа мислиш Меси, Јамал се. За 2 сезони од 70-75 идеа 85+.
Па затоа ми беше интересно на фифа 12 да играм со Чезена. У тим ги имаа Luka Caldirola (млад талент од Интер), Антониоли на гол, Едер, Кандрева, Муту, Марко Пароло, Марко Ливаја. Башка докупив некои таленти од Интер, Милан , Јуве и да видиш прва сезона завршив у Куп на Уефа (6-7) место а управата ми вика да обезбедам опстанок.
Па у играта имаше некој глич или не знам што беше, се појавува некој богаташ инвеститор и на сред екран ти искача исечок од весник дека тој богаташот дека купил некоја екипа. У Италија секад Катанија ја купуваше и имаше 200 мил буџет. Одма втора - трета сезона идеш таму и правиш тим подобар од ПСЖ и Сити заедно. :pos: Ова со купувањево тим од инвеститор го имаше само на оваа фифа и никогаш после неа. Башка на оваа фифа можеше да им побараш на управата допуна на буџет и ти даваа некој 5% + од вкупниот буџет што си го има сезоната. Ова беше мн добра опција кога на 3-4 дена пред крај на трансфер рок за 1-2 милиона повеке или за 100-200 000 повеке не можеш да потпишеш играч.

Иначе јас ги имам играно 2006,2008, 2012, 2018 и 2023. Пес само кецот мислам а тоа беше сезона 2006та кога Арсенал играа финале со Барса. Ги памтам по бордо боја дресовите.

Па затоа ми беше интересно на фифа 12 да играм со Чезена. У тим ги имаа Luka Caldirola (млад талент од Интер), Антониоли на гол, Едер, Кандрева, Муту, Марко Пароло, Марко Ливаја. Башка докупив некои таленти од Интер, Милан , Јуве и да видиш прва сезона завршив у Куп на Уефа (6-7) место а управата ми вика да обезбедам опстанок.
Ne se sekjavam kako se vikase, no imase eden mod/kampanja uste vo prvata FIFA koja ja imav (2005), kade sto kako manager potpisuvas so low tier timovi i gi bildas kon vrvot. Primer od Seria B i odis nagore, i ne mozes da igras so jaki timovi.

Bas kako sto velis i ti, epten gi uzivav i tie sezoni. Znam igrav so Ternana :icon_mrgr: i po nekolku sezoni uspeav da probijam Seria B i da osvojam Calcio.

A sum igral dosta i kako poedinec igrac - Player Career.

Definitivno PES kako igra vo tie 10-tina godini mi e vo najigranite igri so najmnogu saati. Mozam da pretpostavam deka sigurno imam 5000-10000 saati.

Back
На врв Bottom