Најдобар бурек според вас прават во...

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
1. Пекара Вавер Тафталиџе
2. Оки пазар Тафталиџе
3. Фурна Чаир
4. Беки пазар Буњаковец
5. У Арнакија има страшен бурек со сирење/урда.

Ако смеам, најлош, ама убедливо. Силбо. Брашно и зејтин да сркам боље вкус ќе има.
Оки ептен топ ги прави со пица и зденка. Незнам сеа класичните какви му се.

Што бурек е со зденка и пица? Лесно е да прикриеш незнаење со пица бурек, пробај да те видам со месо да го погодиш.

На Косово у Зубин Поток да видиш што бурек има. Не сум го јадел ама еден шипо ми го има фалено затоа што таму имал братучед.

Што бурек е со зденка и пица? Лесно е да прикриеш незнаење со пица бурек, пробај да те видам со месо да го погодиш.
Или додај љуто пиперче да маскира вкус.

Или додај љуто пиперче да маскира вкус.
Точно, бурек или пита се познава на основни додатоци. Кечапот, мајонезот и такви соји моји се измислени да можеш да збуташ се'.
Е после што ќе каже панкреасот и жолчката, "мајсторот" не го интересира.

Па тоа е тоа… со сите други глупости дури не осеќаш дали е добар. Поентата е со месо или со сирење добар да се најде.

Кечап во бурек ти е добитна комбинација киселини да те утепаат.
Ако не те тепа од кромидот во тој со "месо" немаш гајле од кечапот.

Интересно како мелено месо и кромид у други јадења како сарма пунети пиперки и слично не прави проблем, али у бурек мора да те скинат киселини.

Интересно како мелено месо и кромид у други јадења како сарма пунети пиперки и слично не прави проблем, али у бурек мора да те скинат киселини.

Пак си гласно глуп. Во бурек месото се меша со тесто плус многу масти има, па затоа и предизвикува киселина. Плус само по себе таквото тесто е тешко да се разгради во стомакот. Во овие другиве единствено ако запршката ја заебе работата или е некој нетолерантен на кисела зелка.

Во бурек месото се меша со тесто плус многу масти има, па затоа и предизвикува киселина. Плус само по себе таквото тесто е тешко да се разгради во стомакот. Во овие другиве единствено ако запршката ја заебе работата или е некој нетолерантен на кисела зелка.
Затоа со јогурт
Јас пола литро пијам на четврт бурек и тоа не многу густ, ниту пак водлест
Во Мк генерално ептен ми се густи, го разредувам со вода.

Пешанац му е мајката после бурече

Затоа со јогурт
Јас пола литро пијам на четврт бурек и тоа не многу густ, ниту пак водлест
Во Мк генерално ептен ми се густи, го разредувам со вода.

Пешанац му е мајката после бурече
Исто.. незнам зошто многу густи ги прават. Го земам од Кораб Трница од стокомак со 0.5% масти да се смали на калории хехе ама пак вода додавам пошто е густ. Ајранот солен е многу и како вода е.

1. Пекара Вавер Тафталиџе
2. Оки пазар Тафталиџе
3. Фурна Чаир
4. Беки пазар Буњаковец

Ако смеам, најлош, ама убедливо. Силбо. Брашно и зејтин да сркам боље вкус ќе има.

Овие првите две што се во Тафталиџе, дали се наоѓаат блиску до зелениот пазар во Тафталиџе?
Знам каде е зелениот пазар во Тафталиџе и таму сум бил па дали се блиску до зелениот пазар, кога ќе одам би купил да пробам од бурекот.
Најмногу го сакам бурекот со спанаќ.

Back
На врв Bottom