- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 7.807
- Поени од реакции
- 46.834
Круна веќе не постои, сега е Кисми, а и кога постоеше правеа бурек со синтетичка урда, а го продаваа како бурек со сирење. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Бурек со урда > Бурек со сирење.Круна веќе не постои, сега е Кисми, а и кога постоеше правеа бурек со синтетичка урда, а го продаваа како бурек со сирење.![]()
Бурек со урда > Бурек со сирење.
Сирењето кога ќе пушти масти, не се јаде тоа, тече на сите страни. Најголемиот број бурекџилници го прават со урда.
Не е далавера, не знам зашто се вика бурек со сирење, може зашто ако кажат бурек со урда ќе одврати повеќе клиентела, ама бурекот си е со урда, или со комбо 70/30 урда, нема теорија да е со чисто сирење. Можда некад било па од таму името, кој да знае.Мора да се направи некоја далавера. Затоа само домашно.
Епа било некад со сирење, последно нурек со сирење јадев од ЖитоЛеб и точно е дека е мрсен ама бкусот неспоредлив од овие со урдаНе е далавера, не знам зашто се вика бурек со сирење, може зашто ако кажат бурек со урда ќе одврати повеќе клиентела, ама бурекот си е со урда, или со комбо 70/30 урда, нема теорија да е со чисто сирење. Можда некад било па од таму името, кој да знае.
Во ред е тоа, али овие ни со урда не го правеа, туку со некој производ од палмино масло кое личи на урда.Бурек со урда > Бурек со сирење.
Сирењето кога ќе пушти масти, не се јаде тоа, тече на сите страни. Најголемиот број бурекџилници го прават со урда.
Во последно време во Скопје ретко добар бурек. Дури и на места кај што еднаш си јал убав бурек, следниот пат може да биде катастрофа.
Снемува мајстори, се' е индустрија. На времето Круна и Ваташа ми беа супер. Ваташа ми ја затворија, Круна ми е подалеку, останав без омилена бурекџилница.
Набр ту у Куманово нели, неможеф сс наши од треќу македонску ударну бригаду или поточно бурегџилница Вардар.Затој ке си дојдеш у Мирелу.
Набр ту у Куманово нели, неможеф сс наши од треќу македонску ударну бригаду или поточно бурегџилница Вардар.
Можфа најубаф бурек у живот што сам га еа.
Ја док беше по Куманово не ми бесва бурекџилнице главни места!Затој ке си дојдеш у Мирелу.

А Црногорац и Пчела?Ја док беше по Куманово не ми бесва бурекџилнице главни места!
Затој Мостар, Симерони, Хотел Куманово, Бранко Которац, Два Елена....ми бесва како добро јутро.
С'к по старос си еду буреци![]()

У тија три тачкеА Црногорац и Пчела?![]()
са они.