Албуми со самолепливи сликички

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Сеа да частиш. Со дуплите.
Пола од нив му ги дадов на дечкото што ми ја најде последната сликичка, денес во парк - FWC 00. Другите ги дадов на некои деца што се менуваа со мене во паркот, на едни дечки што собирале заедно и немале од кај да купат им дадов 20 за 2 сликички, неколку на еден другар на син ми и имам уште 30-тина останати - и нив планирам да ги дадам на дечиња, да се радуваат. Вкупно 148 сликички подарив. И поубаво е чувството кога ќе ја видиш среќата во рандом детски очиња од радоста дури и за 100 собрани албуми!

Пробајте!

Колку све на све ви искочи пари за пополнување на целиот албум?

Овие што продаваат обични сликичиња од Јамал, Мбапе, Роналдо и Меси по баснословни цени се тешка дијагноза.
Оние што воопшто ги продаваат се тешка дијагноза. Реално, сите сликички вредат по 10 денари, не Меси, туку и Св. Меси да е!

Оние што воопшто ги продаваат се тешка дијагноза. Реално, сите сликички вредат по 10 денари, не Меси, туку и Св. Меси да е!
Еден го имаше во една од групите, трите логоа за 200 денара по една, 500 за сите :popce:

Дали уште во парк има еден гад дедо што продава сликички?

Фер замена никако не прифаќа, па дури ни 3-4 за 1.
Брка дилови најмалку 10 за 1 да земе, за кратко време собира многу и продава сликички.

Последен пат на еден му ги собра вишокот дупликати со муабет "што ќе им правиш, да ги палиш не смееш има лепак во нив ќе те казнат" :ROFLMAO:

Гад.

Брка дилови најмалку 10 за 1 да земе, за кратко време собира многу и продава сликички.

Последен пат на еден му ги собра вишокот дупликати со муабет "што ќе им правиш, да ги палиш не смееш има лепак во нив ќе те казнат" :ROFLMAO:

Гад.
Не знам за дедото, јас во парк два пати бев годинава и таква позитивна атмосфера имаше што не сакав да си одам на крај, кога го собрав албумот. Еден куп насмеани лица, многу деца, дури и многу девојчиња што се менуваа. За прв пат се менував и со деца и родители Албанци. Многу, многу убава група на луѓе на едно место. Сите се трудат не само да ги соберат своите албуми, туку да им помогнат и на другите да ги соберат. Дај Боже да сме вака сплотени за други работи во државава, ама очигледно ова е само глич во матриксот.

Не знам за дедото, јас во парк два пати бев годинава и таква позитивна атмосфера имаше што не сакав да си одам на крај, кога го собрав албумот. Еден куп насмеани лица, многу деца, дури и многу девојчиња што се менуваа. За прв пат се менував и со деца и родители Албанци. Многу, многу убава група на луѓе на едно место. Сите се трудат не само да ги соберат своите албуми, туку да им помогнат и на другите да ги соберат. Дај Боже да сме вака сплотени за други работи во државава, ама очигледно ова е само глич во матриксот.

Апсолутно да!
Сите се во расположение "еве ти го купчето, земи си што ти треба, јас ќе земам што ми треба, за разликата дај било што ќе ги менуваме понатаму", без тупење, динамично :D

На едно-две излагања веќе си го комплетирал албумот.

И во таква позитива го имаш дедово намќор, во гајбиче ставени илјадници сликички (што од овој, што од претходни албуми) без грам желба да усреќи некое детенце, само со цел да ќари кеш или да ја надополни гајбата.

Нарачав од сликички.мк и чекав неколку дена, ама не купив од него!

Баш ме занимаше дали уште е жив и го работи истиов бизнис :D

Јас не начекав дедо, ама три пати што бев во парк имаше еден ист лик што ме прашуваше дали имам некој по 2 или 3 пати дупликат да му дадам една онака, нормално го игнорирав.

Дигиталниот многу брзо може да се собере доколку се замараш да скенираш пакетчиња, албум и кока кола сликички и без да мора да ги купуваш тие.

Збам дека ова повеќето го знаете ама за тие што не се сетивте на ова, доволно е слободно време да одвоиш и да пуштиш на Јутјуб од телевизор или друг телефон/таблет видео како отвараат пакетчиња или кока кола етикети скенирај со телефонот и пополнувај.

Не дека ќе смени нешто што го имаш дигитално албумот пополнет но занимација за досада и живци лечење е супер.

Последно уредено:
Имаше вчера некој тип на ТВ му праеа репортажа за албуми со сликици уште од 1982 г. и ги покажуваше на ТВ.
Па си викам мора некој од кајгана да е овој? :)

Mi falat uste 50tina slikcinja za poplnuvanje na albumot imam i extra stiker , i obicni za menjanje ako ima nekoj da se smenime i ako nekoj gi sobira tija extra stikeri moze za obicni slikicki da go dadam so mi falt da go zavrsam albumot.Ako 2030 pak bide vaka 1000 slikicki se otkazuvam. nemozam mesec dena da go soberam pocnav 20 maj i uste lepam
Автоматски споено мислење:

Гад.
2022 god Qatar mi ostana posledna mbape france mi falese i imav okolu 100 tina duplikati gi razdeliv na mali decinja bidejki ja najdov taa so mi treba, isto i sea mi falt 50 tina ako m i ostanat ke gi poklonam na nekoe dete, edno dete me prepozna vika ti 2022 mi dade slikcinja i da se smenime imase 5-6 slikicki :D ama sea porasnal za 4 godini :D

Back
На врв Bottom