kano
Farang
Благодарни сме, ама не треба да имате право на глас. И треба дури да ви се забрани да пишувате по социјални мрежи срцепарателни постови за Македонија.
Дојдете тука, ќе се дружиме, ќе се сакаме, ќе се гушкаме и толку. Нема потреба од daily updates за вашата љубов кон Македонија.
Срамота. Ние тука сме неспособни, а вие сте пренајпаметни. Тоа не е патриотизам, тоа е потценување на сопствениот народ. Колку сакаат нека ве засегаат одлуките емотивно, нас не засегаат егзистенцијално бе чоек. Тоа влијае на нашите џебови и на нашите деца, а не на вашите во Аустралија.
За локалните избори очигледно не ме сфати твојата суперинтелигенција.
Принципот е ист и на локално и на парламентарно ниво: Гласа тој што живее таму. Ако за Битола одлучуваат само битолчани бидејќи тие ги трпат последиците, тогаш за Македонија треба да одлучуваат само тие што живеат во Македонија.
Кога ќе се вратиш да живееш тука, твојот глас ќе има иста тежина како мојот. Се друго е нефер кон нас. Патем, истото го мислам и за мене, ако јас утре одлучам да си заминам од Македонија.
jas ne sum patriot, kaj mene zavrsi toa u 2001va. sega me interesira samo nikoj da ne mi go cepka nacionalniot identitet posoto toa go smetam kako osnovno covecko pravo... ako ne ste sposobni a ne ste da go zacuvate toa togas u najmala raka treba da ni se dade pravo da glasame i i nie da ucestvuvame u tie odluki. prilicno prosto e ova.
i ne izvini ne ve zasega toa egzistencijalno, milimetar ne ste mrdnale. na kraj krajeva ako tolku ve zasega, barajte drugi resenija, nemate apsolutno nikakvo pravo da odlucuvate za nas i site predhodni generacii koj umele kako makedonci.
ps. ne e ist. nikoj od ovde neke da odlucuva za vas, ednostavno se pokazavte nesposobni i veke nekeme samo vie da nosite odluki sto ne zasegaat i nas.