СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои мундијалот во САД, Мексико и Канада 2026.

• Вкупно гласачи
    137
  • Гласањето е завршено на .
Не знам да ли вие имате одбрано тим за кој ќе навивате на СП.

Јас веќе од пред 8 години и она СП, се одлучив за Колумбија.

Сакав да ми биде поинтересно првенство, оти ние не учествуваме, да биде силна селекција, ама не сакав да одберам супер силна како што се Аргентина, Бразил, Португалија, Шпанија и Франција.

Колумбија беше идеален избор, земјата од латинска Америка, каде фудбалот се обожава и игра со позната страст од Јужна Америка.

colombia-2026-world-cup-adidas-jersey-4.jpgcolombia-2026-home-kit (1).jpg

Доволно силни, со неколку одлични играчи и на ова СП.

Ние на ова СП имаме и мотив плус, оти сигурен сум дека повеќето од вас слушнало за добриот Јанко од Колумбија и со колкава љубов ги пее македонските песни и како не преставува во Светот, бранејќи ја Македонија подобро и посилно од нашите "политичари".

Затоа за Јанко и за Колумбија!
Нека им е со среќа.
hq720.jpg
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
За Нов Зеланд, репрезентација без црнци колку ми е познато и со најдобриот можен прекар за едно светско првенство во педеролгбстичка црнечка америка - All Whites.

Норвешка е исто 97% Норвежанци плус многу си ја почитуваат културата и традицијата. На дресовите имаат викиншки симболи и везови. Ќе навивам за нив имаат супер тим.

Не знам да ли вие имате одбрано тим за кој ќе навивате на СП.

Јас веќе од пред 8 години и она СП, се одлучив за Колумбија.

Сакав да ми биде поинтересно првенство, оти ние не учествуваме, да биде силна селекција, ама не сакав да одберам супер силна како што се Аргентина, Бразил, Португалија, Шпанија и Франција.

Колумбија беше идеален избор, земјата од латинска Америка, каде фудбалот се обожава и игра со позната страст од Јужна Америка.

Прегледај го приврзокот 479382Прегледај го приврзокот 479383

Доволно силни, со неколку одлични играчи и на ова СП.

Ние на ова СП имаме и мотив плус, оти сигурен сум дека повеќето од вас слушнало за добриот Јанко од Колумбија и со колкава љубов ги пее македонските песни и како не преставува во Светот, бранејќи ја Македонија подобро и посилно од нашите "политичари".

Затоа за Јанко и за Колумбија!
Нека им е со среќа.
Прегледај го приврзокот 479385

Колумбија после пауза од 8 години се враќа на светско. Последен танц на Џејмс Родригез кој знаеше да изигра солидно на мундијалите, добро се сеќавам на него во Бразил 2014 и головите кои ги постигнуваше. Можам да кажам дека имале најјака страствена фан база и изиграа најубав фудбал со Германците 2014. Во Русија испаднаа на пенали во 1/8 Енглезите на кнап се извлекоа а да минеа сигурно ќе идеа до полуфинале бидејќи Шведска ќе ги чекаше на мегдан во 1/4. Симпатична репрезентација.

Последно уредено:
Во ситуација кога ја нема Италија на СП, ќе навивам на ова првенство за две репрезентации чие започнува на буквата Х во наша транскрипција.
За Хрватска и за Холандија ќе бидат насочени моите симпатии на ова првенство.
Би било супер Холандија од лузер на планетарните шампионати да се воздигнат и да освојат титула.
Хрватска последните две светски првенства одлични резултати имаа.

Португалија со Роки ќе видиме колку можат далеку да стигнат.
Би било епски супер да Кристијано Роналдо со светска титула летово стигне до нешто што би било подвиг.
Исто и Аргентина со последното првенство за Меси.
Овие четири репрезентации ќе ги следам најмногу на првенството, останатите поради временската разлика нема да ми бидат приоритет и нема да ги следам.

Немам некој изразен фаворит, ама ќе навивам за Норвешка да стигне што подалеку.

Шпанија и Португалија ми се фаворити за освојување, а Франција мислам ќе отпадне од некоја чкљ екипа.

Мене фаворити ми се Енглезиве, редно е да освојат титула и верувам дека ќе биде заслужена. Конечно ја имаат таа генерација која пропушти 2 финалиња на еуро ама сега ќе земат според мене.
Сакам и јас да освојат, ама многу тешко годинава. Преслабо играат периодов. На пријателскине со Сенегал, Уругвај и Јапонија ништо не покажаа, а еве и денес едвај со Нов Зеланд со една случајна топка со глава на Кејн (и таа едвај ја потфати).

Па и Елмас како игра од година во година, не знам дали би фатил место пред Батурина, Самарџич или Пашалич… па дури и пред пензионерот Перишич игран надвор од негова позиција.

Back
На врв Bottom