Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Ваква слика ќе биде во наредните 15 години. Дали селектор бил Седлоски, Гвардиола, Енрике ова е реалноста и максимумот. Само погледнете на што личи Македонската лига и ќе сфатите за што зборувам.
Не бевме поразени од Италија, Англија и Белгија со истиот состав, под водство на сер Боби.

Решив да се позамарам, статистика на првите 4 натпревари на СИТЕ селектори во историјата на независна Македонија:

Андон Дончевски: 4 победи - 13 дадени - 2 примени

Ѓоко Хаџиевски - 2 победи - 1 реми - 1 пораз - 5 дадени - 3 примени

Драган Канатларовски - 3 порази - 1 реми - 5 дадени - 10 примени

Ѓоре Јовановски - 2 победи - 1 реми - 1 пораз - 5 дадени - 3 примени

Никола Илиевски Џиџи - 2 победи - 2 ремија - 11 дадени - 5 примени

Драган Канатларовски пак - 1 победа - 2 ремија - 1 пораз - 5 дадени - 4 примени

Слободан Сантрач - 3 порази - 1 победа - 4 дадени - 12 примени (ОТПУШТЕН после 4 натпревари)

(Бобан Бабунски в.д. селектор - 2 победи - 1 реми - 1 пораз - 5 дадени - 7 примени)

Сречко Катанец - 3 победи - 1 пораз - 4 дадени - 2 примени

Мирсад Јонуз - 1 победа - 2 порази - 1 реми - 4 дадени - 5 примени

Џон Тошак - 1 победа - 2 порази - 1 реми - 3 дадени - 6 примени

Чедомир Јаневски - 1 победа - 2 порази - 1 реми - 3 дадени - 4 примени

Љубинко Дурловиќ - 4 порази - 1 даден - 5 примени (Отпуштен после петиот натпревар кој беше 0-0 реми со Белорусија)

Бошко Ѓуровски - 1 победа - 2 порази - 1 реми - 2 дадени - 5 примени

Игор Ангеловски Мрме - 1 победа - 2 порази - 1 реми - 4 дадени - 3 примени

Благоја Милевски - 1 победа - 3 ремија - 6 дадени - 2 примени

Гоце Седлоски - 2 ремија - 2 порази - 0 дадени - 8 примени

Бонус факт што го открив додека правев дабл-чек

Дали знаевте дека за официјалната Вики страница на нашата репрезентација, Северна и Македонија се две различни репрезентации? :D

Споредба со други лоши селектори:

Сантрач е отпуштен после само 4 натпревари, ама има 1 победа и 4 погодоци постигнато.

Дурловиќ е отпуштен после 5 натпревари, ама има 1 постигнат погодок :D
Автоматски споено мислење:

Вештачката интелигенција ми ја зема работата, уште и на Седлоски да му ја земе и ќе има некаков ред во светов :D

Во Б лига на нации квалитетот е горе - доле како Турциве со тоа што тогаш тие ќе играат со пуни состави и со100 % ангажман

Зашто не беше повикан Митровски во репка? Има некоја повреда, или носати нешто се глупира?

Леле ме спореди со тие што најмногу ги мразам хахахаха абе исто си глуп како Ернесто и тој левичар и ти левичар изгледа и тоа е. Како мене ми вратила државата еве јас не заминав на факс како сега во Словенија се решив тука, а и првиот бизнис што го отворив беше тука во Македонија и не беше отворен тука каде што моментално живеам. И знаеш што добив со тоа? Од трите подолгото, мито, корупција и ти ми викаш дека сум дефетист? Па говедо едно јас сум плаќал на оваа држава даноци, сум кажувал на луѓе со висока функција дека оваа работа не оди до бескрај дека бескрајна коруција, мито и закани нема. Ама еве ти со Заветна патриотство и со рикање по кафани, мафтање на кутлешот по свадби ќе ја оправаш Македонија. Говедно едно.
Автоматски споено мислење:

Тренд е тоа да се пишува дека некој е југословен, а тие изгледа неговите се марсовци и не се родени во СРМ/СФРЈ. Некои инфлуенсери да ги наречам така ама не сум сигурен какво влијание имаат по дома, а не надвор им всадуваат дека Југославија била вака и заостанат е тој систем до ден денес. Не знам не сум живеел, а веројатно не живееле ни тие тоа време.
Тури му пепел неко глупо детиште е гледаш, за Барса навива ропакот а ми кажува тука дефитизам и каурлук. Нема одговор на ова што му го пишувам јас што се случува во нашата федерација па и во сениорската репрезентација и само ги вергла тие два збора.

Тури му пепел неко глупо детиште е гледаш, за Барса навива ропакот а ми кажува тука дефитизам и каурлук. Нема одговор на ова што му го пишувам јас што се случува во нашата федерација па и во сениорската репрезентација и само ги вергла тие два збора.
Чекај сега. Барса не му ја чепкај затоа што нема врска со муабетов а и реално сите навиваме за некој клуб од странство баш поради тоа што ситуацијава дома е ваква каква што е.
Одвратното е ако има тетовирано грбови од Партизан, Ѕвезда, Левски, АЕК, ПАОК... а не од клуб од преку 10 мориња, а овде оправа македонски клубови и фудбал.
Ја затоа не навивам за ниеден македонски клуб и интересни ми се само у август месец кога играат квалификации за европските купови.

Чекај сега. Барса не му ја чепкај затоа што нема врска со муабетов а и реално сите навиваме за некој клуб од странство баш поради тоа што ситуацијава дома е ваква каква што е.
Одвратното е ако има тетовирано грбови од Партизан, Ѕвезда, Левски, АЕК, ПАОК... а не од клуб од преку 10 мориња, а овде оправа македонски клубови и фудбал.
Ја затоа не навивам за ниеден македонски клуб и интересни ми се само у август месец кога играат квалификации за европските купови.
Види Ска јас навивам за Пелистер и во фудбал и во ракомет. За Вардар како македонец си навивав кога беа финалињата, а од балканот имам само дрес и фан сум на Динамо Загреб. Србите не можам да ги поднесам. Не можи тој мене или Лисиче да ни вика југословени или дефетисти кога некои работи сум ги пробал кај нас не оделе и морав да заминам од таму. Не поради тоа што јас ја мразам Македонија туку дека до некаде има граница пред да почнат да ти се лепат разни фаци и да не навлегувам понатаму за да не се нервирам.

Не му ја чепкам јас Барса, само сакав да му направам споредба дека ако гледаме како што тој размислува и тоа што навива за Барса е каурлук и дефитизам.

barem himnata se pee glazno sred fenerbahce.. Sleten pat nosete gi site vo Evrovizija :D
Не се секирај, имаме одлични пеачи и од другите области од опшествениот живот. Еве пример за еден таков пеач кој може да го испратиме на Евровизија.

Back
На врв Bottom