Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Со седловачава толку е. Кој стигне ќе не чука од земја
Да не биде полошо, Блгарија мислам дома изгуби 0:6 од Турција,,,
Туку да прашам, Зеленгорците се јаки или српчето играле со резерви ?

После 2-0, реално добро изигравме, имаше комбинации во наша половина каде шо го совладувавме нивниот пресинг, добро беа поврзани средниот ред со играчите од задна линија (посебно Велковски и Фетаи).
Добар натпревар на Елези, Елмас и Атанасов. Велковски направи ноншалатни 2 кикса, но е многу битен играч од задна линија кој знае со топка. (иако некогаш претерува, како денес).
Омерагиќ натпревар без грешка, 0 дуели, 0 дриблинзи, 0 пасови, 0 допири со топка.

Живеј си го ти сонот дека е така. Кога ќе види дека клошар-татино синче платило некаде му го зема местото и не можи да напредува. Дефетизам не е ова туку реален начин на размислување каде што доколку се поправат условите не значи дека нема да заигра за Македонија ама во оваа денешна ситуација државата не ја бива за ништо и тоа е така едно 10 години. Така е во сите државни институции (репрезентацијата исто) од основен работник до висок функционер. Ти ако си толку патриот играј ама да знаеш дека од патриотизам и цела да е леб нема ама тоа не е ниту патриотизам тоа е простаклук на невидено ниво. Познавам многу такви како тебе абе да ги видиш со беретки црвени или црни, па коњи купиле, секоја година на Илиден во Крушево мора да е оти ќе му летни работното место, а тоа не знам дали е патриотизам. Истото важи и за овие војна што бараат да има да сме се "решеле", а ВП кога ги бараше умреници вадеа или се криеа по тавани за да не одат таму оти опасно е како тој ќе се сечи вени на Заветна, Бисер балкански итн.
Од дефетисти со низок IQ не нè бива, ама онака најискрено.
Ова ми е последен пост, со вас не вреди да се губи време, луѓето кои само кукаат дека ништо не чини, а со прст не мрднале во животот да променат нешто, се канцерот на општеството.
Типични југословени, се некој друг да им го среди дворот.

Ајде сега терајте си магарето, продолжете да се жалите како "не ја бива работата" и слични дефетистички муабети. ;)

Ова ми е последен пост, со вас не вреди да се губи време, луѓето кои само кукаат дека ништо не чини, а со прст не мрднале во животот да променат нешто, се канцерот на општеството.

Ајде сега терајте си магарето, продолжете да се жалите како "не ја бива работата" и слични дефетистички муабети. ;)
А бе ропак еден кој кука, ти мене ќе ме споредуваш со Југословени ниту ме знаеш ниту ме познаваш шупак. Оди изгуби се не пишувај веќе од вакви како тебе "патриоти " сме на ова дереџе. Каква врска има средување на дворот со муабетот што го правиме тука? Јас ти кажувам нема да дозволам некој ропак да си игра со син ми , еве јас ти кажувам дека не кукам туку дека нема да дозволам да игра син ми за репрезентација доколку го повикаат, затоа што веќе 5 години има селекција во неговата генерација а ниту еднаш не е дојден селектор да дојде да гледа. Еј 5 години имаш репрезентација и не дошле да ги гледаат на ниеден натпревар од супер лигата? Па кажи ми ти фраери со висок коефициент на интелигенција како имаат воопшто направено селекција а не гледале ни еден натпревар? Каков ретко глуп човек.

Последно уредено:

Леле ме спореди со тие што најмногу ги мразам хахахаха абе исто си глуп како Ернесто и тој левичар и ти левичар изгледа и тоа е. Како мене ми вратила државата еве јас не заминав на факс како сега во Словенија се решив тука, а и првиот бизнис што го отворив беше тука во Македонија и не беше отворен тука каде што моментално живеам. И знаеш што добив со тоа? Од трите подолгото, мито, корупција и ти ми викаш дека сум дефетист? Па говедо едно јас сум плаќал на оваа држава даноци, сум кажувал на луѓе со висока функција дека оваа работа не оди до бескрај дека бескрајна коруција, мито и закани нема. Ама еве ти со Заветна патриотство и со рикање по кафани, мафтање на кутлешот по свадби ќе ја оправаш Македонија. Говедно едно.
Автоматски споено мислење:

А бе ропак еден кој кука, ти мене ќе ме споредуваш со Југословени ниту ме знаеш ниту ме познаваш шупак.
Тренд е тоа да се пишува дека некој е југословен, а тие изгледа неговите се марсовци и не се родени во СРМ/СФРЈ. Некои инфлуенсери да ги наречам така ама не сум сигурен какво влијание имаат по дома, а не надвор им всадуваат дека Југославија била вака и заостанат е тој систем до ден денес. Не знам не сум живеел, а веројатно не живееле ни тие тоа време.

Ваква слика ќе биде во наредните 15 години. Дали селектор бил Седлоски, Гвардиола, Енрике ова е реалноста и максимумот. Само погледнете на што личи Македонската лига и ќе сфатите за што зборувам.

Back
На врв Bottom