Белорусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ne_sum_ja
  • Време на започнување Време на започнување
Небулоза. Полска и Чешка се полнат со џганот. Во помала мера ама да кажеш дека нема индијанци е фикција.
Тешко дека се полнат со џганот. Наскоро ќе ги сменат владите, па ќе видиме дали ќе се полнат. Сите сакаат да живеат во Германија или Франција, а наваму не помислуваат.

daleku e skopje od minsk, edno e 2M grad drugo e 700k da ne zborime za deckovo sto ja nacna temata sto e od bt. skopje ima preku sila 3-4 ok mesta za iskacanje minsk ima mnogu poveke i mnogu posredeni, shemata im e do 5 pa recovery itn.. eve i loki vi objasni so zenite, nesporedliv e odnosot tamu nego so balkanskoto "tursko" ponasanje, vidi samo fotki i videa od klubovite a imaat pisuvano ovde i clenovi sto bile. jas sum bil vo kazan, samara, rostov i tiblisi sto se prilicno slicni na minsk bi rekolsite se duri i pomali i vo golema mera polosi ali eve da kazeme 80% slicni i pak se svetlosni godini pred sk i bilo sto vo mkd pa i eks juga so isklucok na beograd.

skopje e ok ali pak imas sipci, cigani, migranti na proaganje, u posledno vreme turci, kurdi i svasta... rusija (a slicno e i belorusija) jas ja doziveav kako yuga na vremeto i toa pazi imam setano i za vreme na svetskoto koga imase invazija od navijaci... razlicno e ama ako pravime sporedba so zapad kade kade e pobezbedno pogotvo evropa ili usa... amsterdam i pogotvo brisel za mene bea totalno razocaruvanje u smisla ma bezbednost i ova zboram za lani.... isto i italija pogolemite gradovi.

sporedbeno so mkd sigurno imaat. pobitno imaat i znacitelno pokvalitetni produkti, vo aus cesto kupuvam ruski i sssr produkti koj se odlicni za parite. imas sporedba pogore osven kirija a i tamu kako u mkd 90% imaat svoe ne se pod kirija taka da podbri se.

72 kvadrati ne e golem stan, vo mkd 70 e prosek vo belorusija 90... taka da skoro 30% pogolemo ide...

vo minsk ziveat 87% belorusi 10% rusi, 3 posto ti se uglavno poljaci, ukrainci i evrei pa sega vidi koj ima poveke indijanci...
Дискусијата е „не сум бил ама све знам„.

Немам време да проверувам, но тешко дека просечен стан е 90 м, куќа да, стан, хм.... АИ вика дека е околу 45 но, да не и веруваме многу, немам податоци
Мене 72 м ми се сосема доволни, 4члено семејство.
Скопје има многу повеќе од 3=4 места за излегување, и 10пати повеќе од тој број. Влегуваме во зона на вкусови но нашиот ноќен и кафански живот е еден од најдобрите во Европа.
Девојките во Белорусија се можеби поубави (или полесни), тоа е добро за големите дупачи, мене тоа не ми е фактор за оценување на ноќен живот и забава, тоа е работа и на ментелитетот.
За индијци, Пакистанци и сл., во Белорусија, Русија и останатите држави може подобро да се инфораме од твитовите на РадиоЏенова, кој нешто наеднаш ја изгуби популарноста кога почна д аобјавува видеа од Москва и ст Петерсбург. идијци има секаде во светот, енма спас од нив.
Ти слободно купувај нивни преграмбени продукти јас се држам подалеку од нив. Дути бев во Русија единствено што ми се допадна беше нивнио сладолед, фамозното чоколадо, не. Но и тоа е работа на вкусеви. Повеќе сум за гравче тавче отколку за боршч

ja vodis temata u gresna nasoka... jas ti zboram za standardi, kako ziveat, deka mozat i imaat pogolemi zivealista sto znaci pomalku kavgi doma, poveke prostor i so toa posreken zivot. vo aus imase studija kade minimalno na sekoj vozrasen mu se potrebni 30m2 a ma dete 20m2.

tie migranti se na proaganje, takvi imas i u mkd niv ne gi broime posto nema sila da gi zadrzat ni oni ni nie koga se na nekolku saati od germanija.
Чекај малце ако не си бил во Белорусија како знаеш за нивниот стандард? Посебно во Минск, а така е и во сите градови ти кажав како оди за домувањето и тие градби не се квалитетни и ти тоа го поседуваш дури си лојален немаш тапија над нешто што се вика стан. За кавги по дома не знам ама голем е процентот на белорусинки кои се разведени поради тоа што мажите им се пијаници (исто како и во украина). Не дека нема нормални но ситуацијата е пола-пола. Мигрантите кај нив работат во МАЗ, Белаз, железница како чистачи, низ градови како администрација итн. Не се на проаѓање туку овие се од африка и ги праќаат на кај Полска затоа и има ѕид и строги контроли на границата ЕУ (Полска)-Белорусија. Дури да стигнеш до Минск (јас одев со мотор) патиштата има се убави посебно автопатот од Брест до Минск. Ама на страна тоа што гледаш е жива катастрофа. Бетер е од кај нас.

Тешко дека се полнат со џганот. Наскоро ќе ги сменат владите, па ќе видиме дали ќе се полнат. Сите сакаат да живеат во Германија или Франција, а наваму не помислуваат.
Често сум низ Полска и Чешка. Бев изненаден што имаше толку Индијци последен период. Дури забулени со бурките како од С.Арабија имаше во возот во Полска. Па ти продолжи сега тешко да викаш. Ваљда не правеше годишен одмор во Гданск забулената.
Кога тоа наскоро? Еве во Полска има нов претседател па нема некоја смена на политиката. Им фали ефтина работна сила и нема да прашаат дали бил од Индија или Бангладеш моментално. Германија моментално е во колапс. Посебно за високиот кадар. За Франција незнам има член што живее таму може да сподели. Во Чешка имаше смена веќе. Нова влада имаат. Па нема некои енормни измени.

Често сум низ Полска и Чешка. Бев изненаден што имаше толку Индијци последен период. Дури забулени со бурките како од С.Арабија имаше во возот во Полска. Па ти продолжи сега тешко да викаш. Ваљда не правеше годишен одмор во Гданск забулената.
Кога тоа наскоро? Еве во Полска има нов претседател па нема некоја смена на политиката. Им фали ефтина работна сила и нема да прашаат дали бил од Индија или Бангладеш моментално. Германија моментално е во колапс. Посебно за високиот кадар. За Франција незнам има член што живее таму може да сподели. Во Чешка имаше смена веќе. Нова влада имаат. Па нема некои енормни измени.
Во Чешка, Полска, Словачка, Унгарија го немаш тоа да прават проблеми бидејќи полицијата, а и народот што живее таму често има дозвола за поседување и прикриено носење на огнено оружје со калибар од 9mm и должина на цевка не поголема од 90mm. Па ти сега продолжи да се инаетиш. Имам разговарано со французи дури и тие викаат дека би се преселиле кај нас ако имаат високи плати бидејќи не се трпат веќе.

Дискусијата е „не сум бил ама све знам„.

Немам време да проверувам, но тешко дека просечен стан е 90 м, куќа да, стан, хм.... АИ вика дека е околу 45 но, да не и веруваме многу, немам податоци
Мене 72 м ми се сосема доволни, 4члено семејство.
Скопје има многу повеќе од 3=4 места за излегување, и 10пати повеќе од тој број. Влегуваме во зона на вкусови но нашиот ноќен и кафански живот е еден од најдобрите во Европа.
Девојките во Белорусија се можеби поубави (или полесни), тоа е добро за големите дупачи, мене тоа не ми е фактор за оценување на ноќен живот и забава, тоа е работа и на ментелитетот.
За индијци, Пакистанци и сл., во Белорусија, Русија и останатите држави може подобро да се инфораме од твитовите на РадиоЏенова, кој нешто наеднаш ја изгуби популарноста кога почна д аобјавува видеа од Москва и ст Петерсбург. идијци има секаде во светот, енма спас од нив.
Ти слободно купувај нивни преграмбени продукти јас се држам подалеку од нив. Дути бев во Русија единствено што ми се допадна беше нивнио сладолед, фамозното чоколадо, не. Но и тоа е работа на вкусеви. Повеќе сум за гравче тавче отколку за боршч

zivealishte... stan/kuka seedno, toa mislev, kako i da e prosekot e poveke tamu.

zborime za nokni klubovi ostaj kafani, i ne voopsto ne e dobar nasiot noken zivot, daleku najlos e na balkanot a da ne zborime za evropa... e sega ako si nekoj turbo folk kromidar ok moze e kako sto vikas ama kafici/diskoteki/asalni restorani tolku se, na prsti da izbroish sto drzat nekakov standard.

pod indijanci ne mislam na pakistanci i indijci nego na idioti od tipot na ljockite nasi ili prosjacite/ciganite u centar... indijci/pakistanci se u proaganje i kaj niv i kaj nas.

ne zborime za tavce gravce ili borsh nego za produkti od samoposluga primer nivno ili nashe cokolado, nivno ili nase mleko, pavlaka, suvomesnato, sto i kolku proizveduvaat oni a kolku nie. nebitno dali ti se sviga nivnoto ili na niv naseto zborot e deka znacitelno pogolema, pocista i pozaokruzena industrija imaat so site nishani i standardi domasni plus euroaziski. toa e razlikata tamu koga kupivas provereno e i seuste drzat standardi za razlika od kaj nas kade cesto ti prodavaat raboti so pominat rok, imas produkti na koj im opaga kvalitetot zavisno od sezonata ili ednostavno go "rasipuvaat" posle izvesen period zasto menuvaat mirudii so poeftina verzija. toa se tie razliki u standardi.

...

Имам разговарано со французи дури и тие викаат дека би се преселиле кај нас ако имаат високи плати бидејќи не се трпат веќе.

Помести се човеку !!!

Уште тие ни испотребале.

Се` што е западно од Трст и северно од Алпите е труло и треба да се избегнува како чума.

Со Полјаците, Чесите, Словаците, па дури и со Австријците и Унгарците ќе се излезе некако на крај, но за овие западно од Трст и северно од Алпите нема лек.

Се што е мусли/арап мигрант во Чешка и многу помалце Словачка се веќе интегрирани. Полицијата таму поштено млати за разлика од Германија и Скандинавија или Бенелукс. Едноставно немаат овие земји такви економии и уредувања да им бидат атрактивни на гамадот, а и словенска група на народи си носи со себе сентимент на здрава доза предрасуда и не се толку инклузивни.

Во Чешка, Полска, Словачка, Унгарија го немаш тоа да прават проблеми бидејќи полицијата, а и народот што живее таму често има дозвола за поседување и прикриено носење на огнено оружје со калибар од 9mm и должина на цевка не поголема од 90mm. Па ти сега продолжи да се инаетиш. Имам разговарано со французи дури и тие викаат дека би се преселиле кај нас ако имаат високи плати бидејќи не се трпат веќе.
Во Франција ќе распука меѓу арапаната и тие кои не се Арапи. Арапите, дури и оние кои се овде повеќе генерации, ретко кои се навистина интегрирани. Јас на работа сите ги отпуштив. Сега имам екипа од Балкан, источна Европа и Франција. И мирна ми е главата.

zivealishte... stan/kuka seedno, toa mislev, kako i da e prosekot e poveke tamu.

zborime za nokni klubovi ostaj kafani, i ne voopsto ne e dobar nasiot noken zivot, daleku najlos e na balkanot a da ne zborime za evropa... e sega ako si nekoj turbo folk kromidar ok moze e kako sto vikas ama kafici/diskoteki/asalni restorani tolku se, na prsti da izbroish sto drzat nekakov standard.

pod indijanci ne mislam na pakistanci i indijci nego na idioti od tipot na ljockite nasi ili prosjacite/ciganite u centar... indijci/pakistanci se u proaganje i kaj niv i kaj nas.

ne zborime za tavce gravce ili borsh nego za produkti od samoposluga primer nivno ili nashe cokolado, nivno ili nase mleko, pavlaka, suvomesnato, sto i kolku proizveduvaat oni a kolku nie. nebitno dali ti se sviga nivnoto ili na niv naseto zborot e deka znacitelno pogolema, pocista i pozaokruzena industrija imaat so site nishani i standardi domasni plus euroaziski. toa e razlikata tamu koga kupivas provereno e i seuste drzat standardi za razlika od kaj nas kade cesto ti prodavaat raboti so pominat rok, imas produkti na koj im opaga kvalitetot zavisno od sezonata ili ednostavno go "rasipuvaat" posle izvesen period zasto menuvaat mirudii so poeftina verzija. toa se tie razliki u standardi.
Пред 35 години кога Македонија прогласи независност Скопје имаше ноќен живот еден од најдобрите во Европа.Од Белград доаѓаа на журки кај нас а сега Белград е она што Скопје беше тогаш,се сврте тркалото.Работеа дискотеките МНТ,Хардрок,Силекс кај што е сега телевизијата,Мусандра,Метропол,Малибу пред Гранд Хотел,турбо работеа Бони и Ани кафичите позади грчка амбасада,Старс кафичот кај Тото кафаната,Тропикана,Кристијан во редот кај што беше сендвичарата Аркадија,Зот на Ким автобуската, Клуб 21 во чаршија кај што се почетоците на рок свирките а по некоја година Капан Ан беше центарот на тие свирки,Академија во поранешната куќа на Зафир Хаџиманов и др.Финансиски бевме ептен утепани за разлика од денес а со пасошот без виза и гарантно писмо никој не можеше да излезе надвор па затоа и немаше иселување а новопечените газди масовно експлоатираа народ за 100,150 маркиплата.

Пред 35 години кога Македонија прогласи независност Скопје имаше ноќен живот еден од најдобрите во Европа.Од Белград доаѓаа на журки кај нас а сега Белград е она што Скопје беше тогаш,се сврте тркалото.Работеа дискотеките МНТ,Хардрок,Силекс кај што е сега телевизијата,Мусандра,Метропол,Малибу пред Гранд Хотел,турбо работеа Бони и Ани кафичите позади грчка амбасада,Старс кафичот кај Тото кафаната,Тропикана,Кристијан во редот кај што беше сендвичарата Аркадија,Зот на Ким автобуската, Клуб 21 во чаршија кај што се почетоците на рок свирките а по некоја година Капан Ан беше центарот на тие свирки,Академија во поранешната куќа на Зафир Хаџиманов и др.Финансиски бевме ептен утепани за разлика од денес а со пасошот без виза и гарантно писмо никој не можеше да излезе надвор па затоа и немаше иселување а новопечените газди масовно експлоатираа народ за 100,150 маркиплата.

znam... gi pamtam jas i totem, mala i golema zmija, zizi top i rok energy i ponny i red drugi...nokniot zivot vo skopje umre so ukinuvanjeto na autobusite nekade 2000tata... posle toa sve e improvizacii.

restorani od svetski kalibar sekogas imalo 2-3 ednostavno tolkav e kapacitetot. tolku se i denes so toa sto edini sto odrza standard e kamnik... bukvalno istite jadenja, corbi i palacinkata uste kako od 90tite...

kafani imase periodi koga e dobro ama imalo i momenti koga poveke pevaljki i izbor sum imal u melburn nego u skopje...

imase i kus period koga go imavme i plejboj na stara zeleznicka, na vodno i u trgovski striptiz... privatni zurki u arka...

imase... veke nema.

porano od bg doagaa da se zurkaat kaj nas sega nie ideme tamu... lafayette e polno so nasi koga i da pominam...

Се што е мусли/арап мигрант во Чешка и многу помалце Словачка се веќе интегрирани. Полицијата таму поштено млати за разлика од Германија и Скандинавија или Бенелукс. Едноставно немаат овие земји такви економии и уредувања да им бидат атрактивни на гамадот, а и словенска група на народи си носи со себе сентимент на здрава доза предрасуда и не се толку инклузивни.
Ги млати до одредена граница, а после дупка ќе му отвори. Ги нема во толкав процент ама дека се мирни тоа е факт.

Ги млати до одредена граница, а после дупка ќе му отвори. Ги нема во толкав процент ама дека се мирни тоа е факт.

Во огромен број ги има и во Австрија, ама австрииците не се толку либерте како Германците и Скандинавците. Ем ги држат под контрола, ем се еманципираат. У она Германијана се осеќаат ко се да им следува и да им припаѓа.

Во огромен број ги има и во Австрија, ама австрииците не се толку либерте како Германците и Скандинавците. Ем ги држат под контрола, ем се еманципираат. У она Германијана се осеќаат ко се да им следува и да им припаѓа.
Јас веќе ја избегнувам таа пропадната држава. Ми е жал само за нивната култура, а за се друго кој ги ебе и онака од нив ние словените немаме видено ништо.

Back
На врв Bottom