KSC#372 Рап песна со најдобра инструменталка

• Креатор на темата Креатор на темата Гостин
  • Време на започнување Време на започнување
Нулта Позитив нашана група имаат песна со истиов инструментал? Или за нешто друго ми пиша. Иначе оригиналот на оваа е од 1992 од Снуп и Дре. А они ја имаат семплувано од една од 1968 година ама доста се разликува таа. Мене ми е подобра од Казнувачот верзијата затоа со неа се пријавив :D
Да, интрото го имаат земено од црнецов ваљда.
Автоматски споено мислење:

Nigga Heil Hitler има исто топ продукција ама е избришана од интернетов.
Како не ....

mate, I am not a huge rap fan but I am drown to tracks with fast gritty street intensity
All I'm saying is that Four Owls and Dave have different rapping styles, although they are both from UK, the Owls are like boombap undeground, while Dave is Grime and commercial. And I'm saying that two rapping styles shouldn't and wouldn't be compared especially commercial styles with undeground styles.

And by the way the USA rap niggaz are making fun of UK Grime niggaz because of their British accent and soft core music, and the fact that in USA you can buy guns in supermarket, while in EU is more strict.

Anyway EU rap is different than USA, it's obvious, EU rap has more emotions in it, mostly inspired from East Coast New York 90's style, which originated from Blues, that's why you can hear sad samples, and sad emotions and lyrics in it.
West Coast USA rap has more chill vibe because it coming from California, Miami and all of the sunny places in USA, and it's nice for relaxing and parties.

Four Owls are more like the Macedonian group Legijata which also is going to perform live with Dj Premier on D Fest in Stip this summer.

Here's some nice Strajk cuts instrumental sample

Руси

Удрете плеј, не ги најдов на YouTube.

Само скит, ама добар инструментал

Последно уредено:
Иначе кога веќе се размазивме, нека не замерува братот Гостин, ама ќе поставам уште неколку песни (овие ми се најдраги битови од Хeвок и Алхемист), се е во главна улога на Моб Дип/Продиџи.

оваа ми е повеќе од песна, љубов огромна:

Последно уредено:
Се извинувам ама кога е во прашање рап нема една песна има повеќе што имаат добри инструменталки. Не можеш да се одлучиш туку така за една.

Back
На врв Bottom