Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Не можи оти поќе пие него шо тренира.
Зборам за Петар иначе, Павле е покоректен.
Близнаците со Хасби често ги гледам и по скопските локали и дискотеки, само не знам кој е кој, не ги разликувам:lolzz:

krilata momentalno ni se nivo na tineks prolet realno ovie od kaj kiro vo nieden poseriozen tim ne bi se pokazale, ovaj nashio isto skoro propadnat igrac
manaskov 14 klasi nad site zaedno e bez nego nemame uspeh na golemo prvenstvo realno

А со Манасков еден успех што ќе имавме ехее, медал не ни бегаше.
Штета што Кирца не разбира ракомет и губиме медали по првенствата. :(

7+15=22

Четитки за дечките, ваков бараж никогаш сме немале. Вообичаено се знае како одеа баражите, пораз во гости, бркаш разлика дома, добар почеток, пад во второ, па бркање разлика во финишот. Овојпат, првпат, во бараж личевме на голема екипа. Словачка не е до толку слаба колку што изгледаа второкласно на овој двомеч. Со исклучок на недозволивото промашување на класични 1-на-1 контри, одлично одигран двомеч особено денес во Скопје. Одбрана, борбеност, креативен напад, атракции, се имаше!

Само здравјето да ги послужи репрезентативците, малку среќа во ждрепката, добри битки и форма во периодот есен/зима и мислам имаме шанси за добро СП.

Браво!

А со Манасков еден успех што ќе имавме ехее, медал не ни бегаше.
Штета што Кирца не разбира ракомет и губиме медали по првенствата. :(
pod uspeh velam da tepame ednas konecno nekoja ozbilna reprezentacija da ne se teshime samo so boranijata romanija ceska avstrija i slovacka, medal e naucna fantastika za nas

Четитки за дечките, ваков бараж никогаш сме немале. Вообичаено се знае како одеа баражите, пораз во гости, бркаш разлика дома, добар почеток, пад во второ, па бркање разлика во финишот. Овојпат, првпат, во бараж личевме на голема екипа. Словачка не е до толку слаба колку што изгледаа второкласно на овој двомеч.
Da ne preteruvame i da bideme srekni sto imavme vakva zdrebka protiv rutinski slab protivnik.
Da ve potsetam deka mozese da ni padnat Srbite (koi ja eliminiraa Ungarija), Ceska, Italija, Crna Gora, Polska, Grcija (izgleda nezgodna, ja eliminirase Holandija koja e na zalez).
Togas ke videvme kakov ke ni bese dvomecot i dali ke licese vaka. Vazno e deka se odraboti i projde na SP. Za tolku falbi da si pocekame.

Bitno e deka sme vo pot 2 so sto gi izbegnuvame Francija, Srbija, Norveska, Spanija, Italija, Farski, Slovenija.

E sega ne ni gine: Egipet, Germanija, Danska, Hrvatska, Island, Portugal, Svedska, Argentina od favoritite.
Od 3 pot mislam bitno e da gi izbegneme Polska, Brazil, Tunis i Cile. A od 4 pot ne bi sakal da igrame so Japan ili Urugvaj iako i Angola ne znam dali e vo sostojba da izleze da izigra. Plus ostanuva i koj ke dobie tamu WC ima dve otvoreni mesta.

Neka imaat sreka na zdreb barem da se prenesat 2 boda da ima poenta vtorata faza.

Da ne preteruvame i da bideme srekni sto imavme vakva zdrebka protiv rutinski slab protivnik.
Da ve potsetam deka mozese da ni padnat Srbite (koi ja eliminiraa Ungarija), Ceska, Italija, Crna Gora, Polska, Grcija (izgleda nezgodna, ja eliminirase Holandija koja e na zalez).
Togas ke videvme kakov ke ni bese dvomecot i dali ke licese vaka. Vazno e deka se odraboti i projde na SP. Za tolku falbi da si pocekame.

Bitno e deka sme vo pot 2 so sto gi izbegnuvame Francija, Srbija, Norveska, Spanija, Italija, Farski, Slovenija.

E sega ne ni gine: Egipet, Germanija, Danska, Hrvatska, Island, Portugal, Svedska, Argentina od favoritite.
Od 3 pot mislam bitno e da gi izbegneme Polska, Brazil, Tunis i Cile. A od 4 pot ne bi sakal da igrame so Japan ili Urugvaj iako i Angola ne znam dali e vo sostojba da izleze da izigra. Plus ostanuva i koj ke dobie tamu WC ima dve otvoreni mesta.

Neka imaat sreka na zdreb barem da se prenesat 2 boda da ima poenta vtorata faza.
So site sto gi nabroja ke gi pominevme lesno, osven srbite.. so niv ke bevme egal ama mislam deka i niv ke gi pominevme..

Австрија е далеку од слаба екипа.
Се заборава брзо дека Австрија ја исфрли Србија од ЕП, а Србија сега им зема скалп на Маѓарите во двомеч. Они па нас тесно не добија тесно пред 2 години.
Тука Балканов и околните земји каша попара е, секој секого може да тепа ако му е денот односно не му е денот на другиот.

Najverojatno ke igrame protiv Portugalija, Svedska ili Hrvatska od 1 baraban na zdrebot.

Му го скинаја македонскиот пасош оти си замина од вардар
Требаше да се земе без разлика, со оглед на тоа дека носи бомбер квалитет и ќе може да го одмара Кузмановски или доколку он отиде на центар па да имаш двајца кои можат да распалат.

Немојте не зборајте глупости, никогаш немало ни да заигра. Чоекот си доби пасош македонски бидејки немаше активен пасош и го доби на право на азилант кој не може да се врати во сопствена држава.
А сето тоа новинарите го оквалификуваа дека сака да игра за Македонија а уствари излезе само во корист на клобот кој само го пријавуваше како МКД играч а не странски (горе долу шо и не менуваше нешто драстично дали бил плус или минус странец).

Види, освен фитиљ немаме кој да ја згрми макар 10 мин да влезе и да знаеш дека сигурно ќе шибне 2-3 гола. Мислам и вие тоа најдобро го осетивте на своја кожа у последна минута кога ви ја збрца. Да се збори дека немало да се допринесе нема смисла. Ама да сме живи и здрави си одиме со наши деца што и не е лошо само се надевам дека у иднина ќе излезат уште затоа што и тие што се појавија некако не добија шанса а и кога ја добија не покажаа претерано освен неколку фацки.

Back
На врв Bottom