Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Штета што го уништубаат вака.
Како го уништуваат Troy? Тој филм е веќе снимен и прикажан, како би можел некој да го уништи? Плус, филмот на Нолан не е римејк на Troy, сосема друго дејство и ликови има - од Одисеја на Хомер.
Автоматски споено мислење:

порано имав на кирилицата на тастатурата како да стиснам е со апостроф, сега немам
или не знам

исто важи и за и со апостроф
Со надреден знак се, не се со апостроф. Апостроф е сосема друго нешто, ова: „за'ржи“. А надреден знак е ова: „нѐ“, „ѝ“.

Не само што све морало црнци и мулати да бидат, него жените не смеело да бидат убави, за да не го појачуваат машкиот шовинизам или штотијазнам сексуални нагони.
Стаи некоја убава црнкиња или мулаткиња ебате беља, не онаа најгрдата од сите циганки ја стаиле Атина да биде. Исто и Лупита Нгојмоно и сите натаму.

Вондер Воман визуелно највише одговара за Атина да биде, мада сирота не знае да глуми.

На Атина и Елена им го погодиле полот, но не и расата, а на Ахил му ја погодиле расата али не и полот.

Последно уредено:
Ова ти е нареден левел на хејт, Рон неколку дена го критикува филмот а до вчера не ни знаел дека Елиот Пејџ ќе го глуми Ахил :pos:

@Ron Burgundy, што научивме досега:

- Елена Тројанска е црнкиња
- Ахил е трансџендер

Одиме со нови информации:

- Има некој рапер во главните улоги. Нолан објасни дека го избрал затоа што бил рапер и затоа што имало некои поеми во Одисејата кои наликувале на рап, или такво некое срање од објаснување.

Сериозно сега, не е дека филмот ќе беше ремек дело ако го погодеа кастингот. Пишуваше некој на интернетов дека пред 20 години филмот Троја избегнал куршум со тоа што го избегна Нолан за режисер, па така видовме филм со сино море и природни бои, наместо сивило, какви што се филмовите на Нолан. Пред 20 години кастингот ќе беше нормален. Во денешно време и со нормален кастинг имаш досадна приказна која ќе кулминира со 45-минутна борба со мутанти, и тоа е се.

Најголем виновник за оваа калакурница се условите за освојување оскар, продуцентите имаат решено филмот да е во конкуренција и сега се глупираат со исполнување на квотите. Филмов е најдобар пример за тоа како квотите се рецепт за уништување на се, во секоја сфера. Зошто Нолан се нафатил на ова останува мистерија, но тоа си е негов проблем.

Зашто е третокласен режисер.
Нема врска ова. Прво, не е. Второ, кога веќе изградил име треба да е повнимателен во што влегува. Овој филм никако не влегува во неговиот досегашен опус.

Абе во Одисеја Елена е најнебитна. Ама затоа Калипсо е една од најважните, а Калипсо е Шарлиз Терон. :love: Во Ulysses од 1954 ја глумеше Силвана Мангано. :vozbud:

images (29).jpeg

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Абе во Одисеја Елена е најнебитна.
Ама не разбираш дека тоа ништо не им менува.
Го џвакавме ова поназад, во Јануари.

Зошто Нолан се нафатил на ова останува мистерија, но тоа си е негов проблем.
Второ, кога веќе изградил име треба да е повнимателен во што влегува. Овој филм никако не влегува во неговиот досегашен опус.
Ио, ти си ми по кликбејт од редовните Јојо и Рон, кои само се префрлија од воук темата тука бидејќи таму стана само лепење слики од фејсбук кои веќе другите ги имаа видено, но не знам од кај дрскоста господинот Нолан да го спушташ на вакво ниво на неспособност и дека отишол woke. Да бил малку повнимателен малку што снима, ова можело да биде филм што завршува кариери, хахаха каков Рон муабет напиша. Да не заборавиме дека ова е еден од великаните, кој ако не сам ја одржува културата на идење во кино. Многу малку можат да побарат бланко чек за да снимаат филм во денешно време на шпарење. Целосно снимен со IMAX камери сигурно на платното ќе биде неверојатно. Не се секирај, сигурен сум знае што прави, а тоа е пари.

Вондер Воман визуелно највише одговара за Атина да биде, мада сирота не знае да глуми.
Но одвнатре е само уште една валкана еврејка. Нели ти крши малце онака филм тоа?

Настрана воукерскиов филм што ќе го прави, Нолан реално не го сакам поради други причини. Палетата на бои му е ултра депресивна во секој филм и скоро секој филм му е тотално неразбирлив и тежок за следење, освен бетмените кои се можеби најдобрите филмови што ги режирал.

Абе во Одисеја Елена е најнебитна. Ама затоа Калипсо е една од најважните, а Калипсо е Шарлиз Терон. :love: Во Ulysses од 1954 ја глумеше Силвана Мангано. :vozbud:
Така би требало да биде но не знаеме како го замислил филмот, може со флешбекови и соништа да оди. Ти следиш повеќе од сите нас заедно, јас не сум сигурен во ова но колку што знам, за да биде во конкуренција мора во поважните улоги да има малцински групи и лџбт, не само да се појават неколку минути.

@wot не ме сместувај во групи како не би се изнервирал сега непотребно. Не реков јас ни дека е лош Нолан ни дека филмов ќе му заврши кариера. Мислам дека не му требаше ова ама голем е, си знае. Тоа имакс-немакс дека ќе се тепаат јасно е, ама јас плаќам карти за сторителинг, не за тепачки.

Ова ти е нареден левел на хејт, Рон неколку дена го критикува филмот а до вчера не ни знаел дека Елиот Пејџ ќе го глуми Ахил :pos:
Рон ме потсети на Џонтра, кога у филм клуб оценуваше филм според преводот, затоа што само тоа и симна место филмот :pos:

Ти следиш повеќе од сите нас заедно, јас не сум сигурен во ова но колку што знам, за да биде во конкуренција мора во поважните улоги да има малцински групи и лџбт, не само да се појават неколку минути.
Не мора, врска нема тоа.

Не мора, врска нема тоа.

Е како нема, ако филмот не ги исполнува тие барања нема да е ни номиниран. Нолан ризикува да си ја упропасти кариерата за една награда.

Back
На врв Bottom