Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 45: @Menethil - Еколошките мерки треба да се финансирани/покриени исклучиво од луѓе со натпросечни примања.)

Еколошките мерки треба да се финансирани/покриени исклучиво од луѓе со натпросечни примања.

• Вкупно гласачи
    22
3 не е неопходно. Јас исто, само 1, 2 и 4. ;)
Шо знам, чувството дека тоалетот не е 100% ефикасен ме тера да користам влажни. Најчесто не веднаш после кењање се туширам, излегувам од веце, вршам други работи и пред да излезам за работа-се туширам. Со два збора - влажните ми даваат чувство и сигурност дека и са не се истуширам нема да имам нелагодности.

Јбг, во недостаток на квалитетна дневна штампа, морате влажни да користите!
Чичо не штампаат веќе. Тие што штампаат цените ги дигнаа. А овие модерниве со мрсни страници не бришат ништо само замачкуваат.

Кога ќе рокнеш еден од седмица со кечап, мајонези и сите мирудии, па после тоа ќе финишираш со палачинка од Сакаш ни вап нема да те одмие, а не некоја футуристичка шолја што пушта педерски млаз кон твојот анус.

Џабе е се кога и да постои таков одмивач додека не пуштиш рака да замиеш убаво нема да се средиш целосно после голема нужда. И јас се слагам со редоследот на Злате, серка, тоалетна и на крај туш за да немаш кафеави гаќи на тебе. :D

Серка - нежно со тоалетна - туш - тоалетна за водата. Може се ок шољиве, само мене едно ме јаде, на некои шољи тоа од кај што искача цревото што прска не е покриено. Некој ќе го моча, ако има пролив и го сере, малку не ми иде.

Секој што сере без да се истушира оди со гомна у себе до следно бањање.

Конфучие 554 п.н.е.

1. Серка
2. Тоалет
3. Влажни
4. Туширање

Ова е најправилниот редослед според мене и никој не може да ме убеди дека има нешто подобро и похигиенски.
Зошто олку чекори кога може сѐ да заврши на 1 без ти нешто да правиш со раце а резултатот е ист? Не арчиш ниту тоалет ниту влажни, кои патем не се фрлаат во шоља и ниту се наменети за тоа, по што или ризикуваш запушување цефки или имаш смрдлива корпа која треба да ја меинтејнаш дејли, а и колку пакети влажни и тоалет ќе истрошиш во само една година ако земеме просек фамилија? Па тука е и туширањето за сите кое рековме ниту е здраво ниту некој со редовна столица од 2-3 пати на ден може да го има секогаш. Помножи со просек фамилија, на струја ќе си дадеш парите, а прашање дали останало вода во бојлерот а ти мораш да излезеш. На темата сите се тушираат, еве ти и два пати само наутро поради идење во вц што значи ако идеш пак во денот ти имаш минимум три тушеви а не е ни летно време, времето и ебавањето со тоа нели ти смета, а и грото постови во јсп кварат просек дека сите толку редовно се тушираат. Реалноста е многу наоколу се шетаат кафеави и се драпат низ гаќи, а после најверојатно и прстите си ги мирисат.

шолја што пушта педерски млаз кон твојот анус.
Водата да ти била геј.
Не ми глуми поштен, колку имаш голтано…

@fennel имаш идеја за нова тема или да бараме друг во меѓувреме?

@wot мојт ја бе?

Кајгана е гној. Наместо да биде бастион на новата прогресивна генерација која ќе не вивне кон вонвременски напредок, таа дискутира дали газето треба да биде мокро или суво.

Како Кајгана да ја претвориме од гној, во миризливо цвеќе?

• Хаха
Reactions: wot
Зошто олку чекори кога може сѐ да заврши на 1 без ти нешто да правиш со раце а резултатот е ист? Не арчиш ниту тоалет ниту влажни, кои патем не се фрлаат во шоља и ниту се наменети за тоа, по што или ризикуваш запушување цефки или имаш смрдлива корпа која треба да ја меинтејнаш дејли, а и колку пакети влажни и тоалет ќе истрошиш во само една година ако земеме просек фамилија? Па тука е и туширањето за сите кое рековме ниту е здраво ниту некој со редовна столица од 2-3 пати на ден може да го има секогаш. Помножи со просек фамилија, на струја ќе си дадеш парите, а прашање дали останало вода во бојлерот а ти мораш да излезеш. На темата сите се тушираат, еве ти и два пати само наутро поради идење во вц што значи ако идеш пак во денот ти имаш минимум три тушеви а не е ни летно време, времето и ебавањето со тоа нели ти смета, а и грото постови во јсп кварат просек дека сите толку редовно се тушираат. Реалноста е многу наоколу се шетаат кафеави и се драпат низ гаќи, а после најверојатно и прстите си ги мирисат.
Оти ми е гадно. Да ми течат лајна по нозете и да ме плиска вода у газ.

Да, некад немаш време за туш после серку, затој си постои мини туш илимити биде. Какфо име, биде.
Или ке ти биде чисто гзе, или не.

Редослед тоалет, биде(наравно сс шот гел за туширање на руку) па па тоалет као завршна фаза.

Влажни никако.
Пропуштаф бе од другу страну кд ке ишмирглаш сс руку. Кафени прсти, знам пред некок дн осети на сфоју кожу син ми кд какаше. Боље само сс руку да му га избриша дупе хахаха.

Плус например ако ти си на шољу,
а тфое дете му се моча, може да моча у биде. Тактика брат.

Дај бе следеќа тема да биде пожестока нешто да си ископамо очи, овакој само г'зови си копамо.

@wot мојт ја бе?

Кајгана е гној. Наместо да биде бастион на новата прогресивна генерација која ќе не вивне кон вонвременски напредок, таа дискутира дали газето треба да биде мокро или суво.

Па ако е гној што се логираш.
Убаво те немаше неколко месеца,a и кд те имаше, боље да те немаше.
Идеш сезонски у Бардофце па на Кајгану и обратно или?

Влажни никако.
Пропуштаф бе од другу страну кд ке ишмирглаш сс руку. Кафени прсти, знам пред некок дн осети на сфоју кожу син ми кд какаше. Боље само сс руку да му га избриша дупе хахаха.
Бекутан влажни, ги виткаш од две и немаш гајле.

Па ако е гној што се логираш.
Убаво те немаше неколко месеца,a и кд те имаше, боље да те немаше.
Идеш сезонски у Бардофце па на Кајгану и обратно или?
Драго ми е што си броел колку месеци ме нема на Кајгана. Се вратив да ти правам друштво во пишување глупи мислења.

Бекутан влажни, ги виткаш од две и немаш гајле.
Абе сфаќам дека влажна е права стфар за много работе, ама за какање некако мммм што кур бе има да гу виткам, не сам шпараџија ич ама колко влажни ке се трошиф дневно, још па ако се има некое бебе за да му се мења нон стоп памперс, само за влажни и сметке ли да работимо?
Хаха

Не озбиљно. И ја беше скептик за биде, викам овој мусли арапско нешто, нема потреба, ама ск неможу да гу замислу серку без биде. И ја како Асеко, не седнују по други шоље. Треба по најново сфака зграда што ке се праи да прави два одвода у веце, за тоалет и биде. Нека има, па кој сака нек си напраи.
А не тамо некои си Вотови јапанско холандски прскања, јапански топчиња или што ти ја тамо знам.

А чекај ти викаш нејкеш да ти плиска вода у гз. А кд ке се тушираш сфе се прскаш наоколо гз за да не се осетиш педер? Хаха
Прскање дирекно никако, бегај там можда ке ти се дигне несакајки па ке треа да га сечеш од нервозу што ти е убаво на дупе хахаха.

Драго ми е што си броел колку месеци ме нема на Кајгана. Се вратив да ти правам друштво во пишување глупи мислења.
Броимо сфи и тој како, ти си како менструација на форум, има те спорадично, ама кд си туј, досадан си како улошка.

Одговорот е во насловот. :toe:

Оти ми е гадно. Да ми течат лајна по нозете и да ме плиска вода у газ.
Понекогаш сакам да ја имам вашава самодоверба кога зборите за нешто олку самоуверено без да знаете воопшто како функционира. Нема да објаснувам, бидејќи предлогот е да бидеме похигиенски со начин кој постои но е скап, а ти пишуваш ќе ти течеле лајна по нозе. Можеби проблемот е како седеш, ако не знаеш да седиш на шоља, без разлика дали шољата е јапанска или од пластичаркска, ќе ти течат лајна по нозе. И не само три пати што ќе се тушираш, туку и купатилото треба по три пати да го чистиш по тебе. Убаво ти реплицирав дека резултатот е ист, само е поефективен, хигиенски и ги крати другите непотребни чекори. Многу уплашени од вода да ви мие газ, се прашувам сега колку ефективни ви се и тушевите:
А чекај ти викаш нејкеш да ти плиска вода у гз. А кд ке се тушираш сфе се прскаш наоколо гз за да не се осетиш педер? Хаха
Истото се прашував. Какви се овие скриени стравови кај повеќето, ептен несигурно делуваат, ќе ги преобратило вода. Ако толку малку фали, имам лоши вести за вас.

И ја беше скептик за биде, викам овој мусли арапско нешто, нема потреба, ама ск неможу да гу замислу серку без биде.
А не тамо некои си Вотови јапанско холандски прскања, јапански топчиња или што ти ја тамо знам.
Само рачно избрани таленти можат да сфатат дека биле грешка откако купиле биде, па кога им нудат истото подобрено решение да мисли не функционира и дека е нешто “шта ти тамо знаеш”. Ти си бил скептик, но друг одлучил за тебе или си го наследил во станот кога се пресели во цивилизацијата, бидејќи не верувам со твојата тврдоглавост да си одлучил сам да промениш мислење и купиш биде, па така, се додека не ти ја стават дома шољата, нема да знаеш што збориш и ќе водиш инает наоколу како е геј како што претходно било бидето муслиманска глупост или “шта ти тамо знаш”.

Back
На врв Bottom