Што играте во моментов

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Divinity original sin и Clair Obscure Expedition 33 ги почнав, ниедна не ме повлече.
Ги фалат многу али на прв впечаток ништо посебно.
Clair Obscure дури мене ме навлече да ја претерам. Дај и шанса. Вреди.

Clair Obscure дури мене ме навлече да ја претерам. Дај и шанса. Вреди.
Јас сум прикрај во приказната.

Бев андерлевелд а не бев свесен, моментално ги чистам областите благодарение на летечкиот Ески :D
Можам да кажам дека играта апла скејла после акт 2, а тоа е некаде после 2/3 од играта.
Тоа е моментот каде што причата ко достигнува пикот, а и ти апла го подобруваш гејмплејот. Пример со - uncapped damage output.

Еве ко веќе почнав, барем да си довршам мислење за играва и да ги пренесам моите заклучоци...

Гејмплејот е таков каков што е, turn-based е (што јас би го нарекол „пасивен„ гејмплеј) и можеби не е за некој кој повеќе преферира хаотичен гејмплеј како во повеќето RPGs (пример од типот на GoW и сл.)

Али приказната бре луѓе... Уау! Јас бев импресиониран тотално. До акт 3 беше онака... необична, мистериозна, по малку досадна и во еден правец, но после акт 3 пукна комплексност и случувањата добија доста на значење.

Сум имал чест да играм доста story-driven игри и игри кои имаат добри приказни, за кои сметам дека ги заслужваат сите пофалби во врска со приказните (пр. TLOA, Plague Tale, TW, Skyrim), али слободно можам да кажам дека ова е нешто ПОСЕБНО!

Моментално дека работите се вака уште пресни - дискутабилно бр.1 приказна.
Не делува воопшто клише и има доста емоционални елементи што јас исклучително вреднувам.

......
А да не зборувам за оптимизација...
Како играта се понаша на PC е ненормално добро и смут.

Последно уредено:
Смешно е што почнаа Crimson Desert да ја ставаат пред TW3 :ROFLMAO:
Све треба да се апси!
Kombucha Funny Meme GIF

Деновиве играм Vampire Crawlers на свичот, играв многу Vampire Survivors, така да овој несериозен дек билдер стил ми легна многу. Од Хартстоун не бев играл карти. Супер игра, браво за како целосно променија жанр а играта се држи.

Играв малку и Saros. Дечките ја препакувале Returnal, една од најдобрите ексклузиви а и ваљда лично и игри од кога имам плејка. Секако беше ауто бај, ама кога се смениле цениве? 75 евра за игра, ова станува прескап спорт. Добра е за добра, од малкуто што поиграв, одма се навлеков бидејќи играв многу Returnal и често и се навраќав, но ја имам на заб малку за цената.

75 евра за игра, ова станува прескап спорт
Е тука веќе не се враќаме назад :rolleyes:

Многу брзо ќе ја пукнат и таа бариера на 100-че. Најверојатно со GTA 6.
... Би ја платиле?
- Дефинитивно не 100 на рилис. По било која цена не на рилис.

Јас и онака не се хајпам на GTA да бидам искрен. А и за игри како Crimson Desert на пр. кои не знаат зошто всушност постојат -не би платил.
Читам луѓево коментираат - „Па нема приказна, крадеш овци и береш цвеќиња, кул е, не ти треба приказна„.
Е па топ, супер, гуд фор ј'ал али премалку е за мене да ви ги дадам тие 70е. Не ја ругам, изгледа феноменално, но треба повеќе да ме убеди за да ја купам на рилис. А ќе ја играм дефинитивно понатаму.

Не знам зошто би скокнал директно на неа, а игри како RDR2 ме чекаат во Библиотека непробани.

Ок, офтопик апла заскитав. Да, цените...
Ќе плаќаме по дифолт 70-80 отсега дури и за не толку релевантни игри.

Е тука веќе не се враќаме назад :rolleyes:

Многу брзо ќе ја пукнат и таа бариера на 100-че. Најверојатно со GTA 6.
... Би ја платиле?
- Дефинитивно не 100 на рилис. По било која цена не на рилис.

Јас и онака не се хајпам на GTA да бидам искрен. А и за игри како Crimson Desert на пр. кои не знаат зошто всушност постојат -не би платил.
Читам луѓево коментираат - „Па нема приказна, крадеш овци и береш цвеќиња, кул е, не ти треба приказна„.
Е па топ, супер, гуд фор ј'ал али премалку е за мене да ви ги дадам тие 70е. Не ја ругам, изгледа феноменално, но треба повеќе да ме убеди за да ја купам на рилис. А ќе ја играм дефинитивно понатаму.

Не знам зошто би скокнал директно на неа, а игри како RDR2 ме чекаат во Библиотека непробани.

Ок, офтопик апла заскитав. Да, цените...
Ќе плаќаме по дифолт 70-80 отсега дури и за не толку релевантни игри.
100 евра само за Мијазаки би дал.

Мислам излезе нешто официјално дека нема да е толку ГТА, што им расипа влажниот сон на многу паблишери дека ќе плаќаме 100че за игра од тогаш натаму.

А игри како Crimson Desert и те како има зошто да постојат, забавата таму некогаш е неизмерна. Јас сакам и загатки, но ја оставив за лето бидејќи периодот се селев и немав време да киснам во светот, а заразна е. Летат саати бидејќи све ти влече внимание. Мислам дека уште принтат пачеви и поправаат работи експресно.

Но да, 70-80 е проблем, особено како што тргнало правец пак накај ексклузиви.

Оваа Mouse: P.I. for Hire од новите сакав да ја пробам. Кул пуцаљче.

1903340_4.jpg

Е колку е значи класа кога крајот ќе ти го направат онака мемрбл...
За крај специлален и долго неочекуван риворд, со посвета офк. :cool:

Не можев да останам рамнодушен и да не ажурирам :rolleyes:

12839.jpg

Од Fire Emblem ги имав играно само Three Houses на Switch и Awakening на 3DS. Конечно имам прилика да играм некоја од постарите игри во серијалот.

Се надевам дека ќе ја завршам до петок. После тоа ќе дојде време да се избрише прашина од Xbox-от за Forza Horizon 6. Го немам упалено од Starfield кога излезе.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
subnautica-2-game_release.jpg

Е ова го играм на рилис.
Една од малкуте игри за кои не постоеше дилемата „сега или после„.

Само имам замерка за цената се разбира. 30 еврина за Early Access игра која не е готова, а не ветуваат и деќа ќе биди готова што е разочарување...
Али не можев да играм ништо друго знаеќи што се ми пружи кецот.

subnautica-2-game_release.jpg

Е ова го играм на рилис.
Една од малкуте игри за кои не постоеше дилемата „сега или после„.

Само имам замерка за цената се разбира. 30 еврина за Early Access игра која не е готова, а не ветуваат и деќа ќе биди готова што е разочарување...
Али не можев да играм ништо друго знаеќи што се ми пружи кецот.
Новава Хироус е 25 евра и тоа со 25 % попуст исто за Early Access.
Овие не само што ветуваат дека ќе биде готова туку и ја слушаат фан базата за совети препораки и замерки.

Windrose, ама нека ја средат што побрзо оти ќе пукнам!

БГ3 ми е на 75%, Клер Обскур ја завршив али и потоа има уште за играње. Сепак искористив безпкатната ФЦ 26 преку ПС плус па на Ултимејт збирам поени :D Да видиме до кога забавна е ама за жал фали добра фудбалска игра. Старите ПЕС од 6 натака беа врв, секоја партија различна. Конами уништија одлична игра :cautious:

Клер Обскур ја завршив али и потоа има уште за играње
Mene uste dupeto Simon mi ostana. Vo vtora faza me brisi ko mrsul.
Probuvav strateski da go tepam, so odbrani spelovi i kombinacii, ali imas 0 progres se dodeka ne naucis pаrry da mu pravis, sto e dosta tesko vo vtora faza.
Mi go ubiva timot na prv udar, a 90+ mi se site.

Me fakase teska agresija, a samo sto si kupiv dobar monitor...
I da sprecam sozdavanje na kolateralni steti, resiv da iskuliram i da se prefrlam privremeno na druga igra :icon_mrgr:

Back
На врв Bottom