ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Siner totalno izdominira na zadnji 3 mastersi, konecno zema masters i na zemja, izgubi samo 1 set ako ne se lazam na 3 mastersi po red, i ima samo eden poraz godinava, i toa od Novak, da vidi covek i da ne veruva. Totalna mashina, robot, ubavo go opisa Bublik vo eden navrat, deka e AI generiran igrac.

izgubi i od mensik dali bese roterdam ili dubai ne pamtam

Луѓе една ластовичка не ја прави пролетта.
До пред месец дена и почеток на Американската турнеја многумина го отпишуваа Синер дека не е во идеална форма и го губи чекорот со Алкараз.
А сега многумина го креваат во облаците Синер.
Мене ми супер што се менуваат на првото место Синер и Алкараз, вака има шанси да опстои рекордот од 428 недели на првото место на атп листата на Новак Џоковиќ.

Вчера Алкараз во клучните поени не играше најдобро, плус не успеваше во многу поени да го натера Синер на уште 1 до 3 дополнителни удари во поените а со тоа да ги продолжува поените и да ги зголемува шансите за неизнудени грешки кај Синер, а со тоа и внес на мала нервоза кај противникот.
Тек има да се игра на земја во Рим, Мадрид и Париз.

Севкпуно гледано за мене е за нијанска Алкараз покомплетен играч од Синер, може со тек на времето тоа и ќе се промени па Синер ќе биде покомплетен играч и ќе надвладее и во односот на победи и порази во меѓусебните дуели, но засега е 10-7 за Алкараз во меѓусебните дуели.
Синер е во негатива од 1-2 во финалињата на слемовите со Алкараз, има и порази на УС опен во пораните фази од Алкараз.
А Алкараз според мене најдобар тенис прикажува на бетон, најубаво му лежи играта на бетонот.

Стар е веќе за да му издржи телото висок левел на тенис. Повредава не е од нигде никаде. Ако пропушти и Рим од земја, на РГ 1/4 финале премија ќе биде за него.

Стар е веќе за да му издржи телото висок левел на тенис. Повредава не е од нигде никаде. Ако пропушти и Рим од земја, на РГ 1/4 финале премија ќе биде за него.
Си го постигна он тоа што требаше сега нека ужива во живогот. Ете вечерва се испроба и како водител на Лауреус спортските награди.

Aut karlos od rg i oficijalno, golema sansa za siner koj e u prejaka forma.

Штета за Карлос, страшно ја почна сезоната и си еба матер. Има голема шанса да не игра и на Вимблдон.

Фонсека - Јодар потенцијално ново мини ривалство се среќаваат во третото коло. Се надевам со нив двајца + некој како Филс и уште некои играчи ќе се опраи топ 10. Ова сега со Де Минор , Фриц , Медо ништо не личи. Им давам сеуште шанса на Алиасиме и Шелтон. Мусети и Дрејпер станаа префрагилни , не знам шо ќе биде со нив.

За РГ иначе после откажувањево на Алкараз , не гледам друга прилика за Саша конечно да крене ГС или потенцијално Ноле да стане најстар освојувач. Робот е Синер , но сепак земја ги става во подобра позиција Ноле и Саша од трева и Вимблдон.

Робот е Синер , но сепак земја ги става во подобра позиција Ноле и Саша од трева и Вимблдон.
Грешка си за ова,тревата како подлога многу повеќе му одговара на Новак, види и сам по бројот на титулите,овој Вимблдон е последна шанса за 25ка,неможе Новак да издржи на Роланд сепак земјата е многу спора подлога многу повеќе трчање и замарање за разлика од тревата како подлога каде поените се играат многу побрзо.
За другото напишано се согласувам.

Грешка си за ова,тревата како подлога многу повеќе му одговара на Новак, види и сам по бројот на титулите,овој Вимблдон е последна шанса за 25ка,неможе Новак да издржи на Роланд сепак земјата е многу спора подлога многу повеќе трчање и замарање за разлика од тревата како подлога каде поените се играат многу побрзо.
За другото напишано се согласувам.

Немиен го јадеше последниве две години на трева. Синер мислам страшно се има подобрено на таа подлога , вака без Алкараз еден меч со Синер може да го издржи покажа на АО веќе.

Back
На врв Bottom