Случај: Велосипедист на Водно vs планинар + феномен мемиња со кумата

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMKD007
  • Време на започнување Време на започнување

На чива страна сте во случајот?

• Вкупно гласачи
    150
Дефект на кочница може и на кола да ти се случи. Да не возиме кола ако не.
Па по тротоар не.
Автоматски споено мислење:

Детево каква некултура покажа? Еве ок, направил грешка возел кај што нема доволно простор и за пешаци и за велосипедисти. Ама кога ликов му пристапи, детево закочи, застана, го ислуша и ниту еден навредлив збор не му упати.
Е па ти викам де, исто и овие. Ме слушаат и блеат ко теле во шарена врата. Ни збор не изустуваат. И замисли - дури ги спуштаат нозете!

Абе се деца за пример!

... ај прочитај го насловот на темава до крај!
Ај прочитај гу прву реченицу од вовед.

Али ај еве и да си упрао, кажи ми искрено дали су ти интересни и смешни мемиња?
И дали некој друг осфен тебе постира меме?
Не, нели.

Епа дај не биди досадна сс непотребни работе. Жена у године си, срамота.

Ај прочитај гу прву реченицу од вовед.Али ај еве и да си упрао, кажи ми искрено дали су ти интересни и смешни мемиња?И дали некој друг осфен тебе постира меме?Не, нели.Епа дај не биди досадна сс непотребни работе. Жена у године си, срамота.
...тоа ќе кажеш дома ако ти дојдам, ова е форум и не туку сфирцај гледај си своју работу, не си толку млад, срамота!

Пред неколку дена ке турнев точкист на пешачки пред Ист Гејт. Имаше колона од возила, се вози браник до браник. Таман да тргнам, ликче што збори на мобилен, решил да го помине пешачкиот возејки го точакот. На сето тоа, капуљача, наслонил глава да го држи телефонот со глава, точно не гледа дали иде возило. Не го ни видов дека иде, и закочив таман пред да го турнам. Ликот застанува, отварам прозор.

- Знаеш дека точак не се вози по пешачки премин? Гледа шарено, не му е јасно. Кој го вика тоа? Па, законот брат. Му викам на сето тоа, си земал и на мобилен збориш? Вика дечкото, ми се може. Притисокот моментално двеста, синчето во кола. Да бев сам, еден од нас двајцата ке завршеше во болница.

Добар пријател ми е професионален велосипедист, дечкото вози по правила секогаш. Ама ова џганов што зело точак, без да ги знае најосновните правила во сообраќајот, се прави камикази и ке стават некој недолжен во затвор. Ми се мота камера за во кола по канцеларија, ама конечно ке ја монтирам. Зашто никогаш нема да докажеш што се случило, те заради овакви стоки.

Патем, секоја патека на Водно е облежана за што е. Која е за пешаци, која е за велосипедисти. Интересно е што ретко ке најдеш пешак на велосипедска патека, за разлика од обратно. Детево да кажеше, во ред, згрешив, од сега ке си возам по другата патека, немаше ништо од ова да има. Тука, ем шуто, ем се боде.

Ama ima potkoceno malku koga videl pesaci, nema potreba od nervozi
... ма какво кочење, параглајдеристот со туристот пред себе биле во голема опасност ќе се скршиле кај дрвјата, среќа светилникот ги закочил, сигурно биле повредени треснале над светилникот, опасна работа за сите, па и старците пред нив добро изреагирале веднаш скренале лево.
...ова нема врска со велопедистот кој намерно брзо се спуштал низ пешачка патека, овде имале проблеми при атерирање, па искуството го натерал на отворена пешачка стаза да не се повредат, среќа за сите што добро завршило.

Сметат на нормалниот народ во секојдневниот живот.

Ако им е за здравје имаат паркови каде што можат да трчат колку сакат, пливање сега лето доаѓа, терететани еден куп итн. Ама кога се бутат помеѓу две возила со точакот на семафори е далеку од рекреативно возење.
Кога велосипедските патеки ќе бидат исчистени од еден куп залутани пешаци од страна на полицијата и израмнети како улиците тогаш ниеден велосипедист нема да видиш измеѓу 2 возила.
Автоматски споено мислење:

Немам ништо против точаците, ама треба да возат по прописи. Треба полицијата и сејф сити да се позанимаваат и со нив. Возат по сред улица, возат паралелно двајца, се пикаат меѓу возила, се лепат позади да ти е страв да прикочиш... треба казнување.
А тоа спуштање по патеки каде се движат пешаци, треба да се казнува со шамарање на лице место, прво за уво, па форхенд, бекхенд и клоцата у гз.
А дали полицијата треба да се занимава со куп залутани пешаци кои наместо по широката бекатон стаза постојано се движат по велосипедската и го попречуваат движењето на велосипедистите а притоа не реагираат на звучна сигнализација кога некој треба да помине?

Последно уредено:
... ма какво кочење, параглајдеристот со туристот пред себе биле во голема опасност ќе се скршиле кај дрвјата, среќа светилникот ги закочил, сигурно биле повредени треснале над светилникот, опасна работа за сите, па и старците пред нив добро изреагирале веднаш скренале лево.
...ова нема врска со велопедистот кој намерно брзо се спуштал низ пешачка патека, овде имале проблеми при атерирање, па искуството го натерал на отворена пешачка стаза да не се повредат, среќа за сите што добро завршило.
Koe iskustvo na pešačka pateka koga imas tolkavo ezero I mozes da se otkacis...

Think South By Southwest GIF by Arena Live Chat

Не дај боже да се десеше копукот со точак да удри и да усмрти некое дете, сите ќе беа инспектори, обвинители, судии, тепачи и ќе викаа 'мене вака да ми вози близу точак ќе го убијам копукот', 'кај сe институициите корумпирани да казнуваат', 'смртна казна за копукот', 'нема закони во оваа држава', итн, ама пошто не се десило ништо освен нели поедини случаи како кумата, плус и јас знам еден случај со тешки телесни повреди поминуваат без помпа. Тоа е сељачка и копучка нација сме...

Ова со параглајдерот мислам дека не е адекватен пример за паралела, бидејќи не знаеме што мака ги снашла за волку неконтролирано да се движат во бандера. Преопасна ситуација и се надевам дека немаат нешто скршено, но можно е некој ветер да ги однел надвор од таргет местото за слетување или нешто да било неисправно со параглајдерот, ако добро памтам местото за слетување е плажата Бафало на 100 метра од местото каде што ја бутнаа бандерава. Тука станува збор за неконтролирано непланско губење контрола, а тие што се спуштаат со точаци, плански ја избираат таа патека, свесно летаат и свесно не кочат во присуство на луѓе. Така да не е добра споредбава и видеово не знам колку му е местото на темава.

Не се согласувам со вас! Скопје го гази таква невоспитана копиљана каква што немало децении наназад! Не знам дали сте ги виделе и моите мислења со слики од копиљаци (и тоа мнозинство од женски пол) со нозете кренати горе на соседното седиште во автобус на ЈСП.
Се собираат горе на спрат во Бисер, Аеродром и плукаат по луѓе долу.

Back
На врв Bottom