Ретроспектива: 20 години Кајгана форум

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Имаше добри спомени и другарства излезени од форумов. Уште стоим тагнат на некоја стара слика од ФБ од Кајгана Собиранка 2010 година :D

Јас 2011 од форум си ангажирав работник, чудни времиња! Покомпактна заедница бевме.

Се сум кажал пред некоја година :D
Скоро 18 години член на форумот. Уште од средно се пуштав, од информатика, дека дома немав компјутер, а за интернет немавме ни чуено. Зачленет ради спортските теми и навивачките групи, до ден денешен се пуштам секој ден од истите причини.
Секако, пропратно во различни периоди од животот, активен на разни теми.

Премногу познанства од форумот. Можеби трицифрена бројка на луѓе имам запознаено, особено фанови на Вардар. Со некои до ден денес дружиме.
Да се надоврзам на цитираното во постов, за писменоста во годините кога сум се зачленил :D
Ме полнеа со црвена репутација, па дури и кога ќе дадев зеленко на некои, им се намалуваше репутацијата :D

Другар што ми го препорача форумот ми пишал веќе да не му давам зеленки и одговорот е импресивен.
What the fucking fuck :)

Screenshot_20250910_152832_Chrome.jpg

Ова беше начин на пишување на просечен млад човек на интернет просторот во тие години, ама со годините се описменивме.

Ама лета времето, од 2007 сум, па после менување на компјутер и не си го запишав корисничкото име и лозинката и заборавив како беше, па од овој профил сум 2011 година, слабо пишувам, ама редовно читам категориите фудбал, политика и вести, исто и категоријата филмови, многу изгледани филмови од членови што пишувале кои се добри филмови особено од жанр хорор!

Член од 08.2006, 20 години праам на форумов годинава! Колку ноќи сум прошла читајќи ги вашите мислења, не се бројат.. Не бев нешто многу активна низ годините со пишување, спектаторската улога поише ми годеше некако.. Во таа златната доба на почетоците на форумов,и пред фејсбук да стане нова религија, форумов ми беше се' на свет, го рекламирав кај стигнев, го цртав логото насекаде, и читав, и читав, и работа изгубив, оти место да завршам обврските, јас на форум киснев! Имаше многу култни ликови, чиишто мислења ги поштував многу. Со годините и обврските некако,се' поретко навраќав на овие жолти страници, ама не ги заборавив скроз, сепак од време на време, ќе ме фати носталгија и ќе дојдам да ѕирнам што се случува. Молам @Tonchie ако чува некоја фотка со мене од собиранките цирка 2007-2010, да ми ја прати!!
Поздрав, бивш јузер NIppI, сегашно Diabollical !llusion!

Ова беше начин на пишување на просечен млад човек на интернет просторот во тие години, ама со годините се описменивме.
О, имаме ние и 'подобро' од ова, денес.

Го читам од 2008, а член од 2010... Генерално не е на тоа ниво како што беше тогаш, ретко кој нов член ти паѓа во око, сите се некако, мех...
Најјаки пцуења сум имал со Лангелина (Ланѓа) и @Agda Beata (курац, не знам како и е никот сега :icon_mrgr: ) за темата за мигрантите, тој период 2014/2015...првава веќе не е активна, а со вторава станав bff откако ги откорнавме мајките од пцуење :ROFLMAO:Илумиус е една од оние членови кои фалат највеќе тука, ма да одржувам контакт со нејзе пред се ради сличниот расистички хумор што го имаме.
Се немам запознаено со нитуеден од форумџиите, едино со @shumecha.tableta , ама средбата ни беше ваква
agreed-agree.gif

Трн во Око, Леандра, G e g o, Дивајн, Пурпл Пума, Џаболебар...сеуште ги памтам некои членови онака од памет што ми останале во сеќавање :icon_mrgr:
Аиии :D Јас ги памтам Мачорка, DBack... и други.
17 годиниќиња минале леле :D

Од форумов незнам никој лично освен еден, имам направено гаражен бенд со уште еден член, да ме убие некој сеа не му го памтам никот, дури ни името на човекот, времиња беа тоа :misticen:
Ретко кој му ги знае и памети никовите…
Кога ќе правите рејунион тур? Сакам вип карти за моето кјупидисување. И да ја исвирите “Гољфизам” обавезно!

IMG_1627.jpeg

Ми текна на форум пред некоја година, арно ама од неактивност сум си го заборавила и мејлот и пасвордот
Јас сега поврзав која си, гледам си имаме слајдање во приватни на социјалните мрежи пред 10-15 години. Ах, сме биле блиску да новиот ти јузер бил “Исполнета” наместо вака ко сега новиов. :P

Најубавото време поминато на форумов за мене беше кога бев модератор на Филм и Тв. Со мојот комрад @џимеј мислам дека придонесовме доста, се дебатираше се и сешто, се отвораа теми, за вкусови не се дискутира а сепак за ништо друго освен за вкусови и не се дискутираше :D Подоцна ни се придружи @wot џубрето, на кого му ја предадов штафетата и се одјавив по некоја вжештена расправија со администрацијата затоа што ми избришаа тема на форумот а јас не бев доволно стар за да го зауздам егото.
Ја забораваш Рокенрола, мислам дека продолжи во Кајгана редакција, која беше модератор со вас пред јас да ви се придружам. Не знам кој ја имаше идејата да јас модерирам цела декада, но мојот филмски вкус и секогаш праведен карактер се просто неоспорни, иако се и благослов и проклетство. Јас ти го имав грбот за Ане темата, the Hugo to your Jack, пишувавме на твитер ради тебе со години со Ајсбој, џимеј и уште некој кога драматизираше, а ти сега викаш досаден сум ти бил… абе џубре :kuracc:

Иначе и во Струмица организиравме собиранки 3-4 пати и неофицијални дружења во парк.
Со тогашниот модератор на музика, хип хоп маестрото, продолживме да игравме табла после тоа некој период после тие собиранки - се додека не научи, и почна да ме победува. :D

Пред тебе сум и регистриран. Мислам дека е фер од денес да ми се обраќаш со “бате”.

Гледам денес се појавиле историските @Forrest Gump и @langelina, се надевам ќе го издржат новово форумско… расположение, во недостаток на помалку навредлив збор.

19-20 години и јас тука.
Некој да заслужено ме убие?

Ретко кој му ги знае и памети никовите…
Кога ќе правите рејунион тур? Сакам вип карти за моето кјупидисување. И да ја исвирите “Гољфизам” обавезно!

Прегледај го приврзокот 473811
У која тема е овој муабет за тепање шипери и правење бендови ?

Барам членови за бенд :icon_mrgr:

Аиии :D Јас ги памтам Мачорка, DBack... и други.
17 годиниќиња минале леле :D
I nie te pamtime ;)
Автоматски споено мислење:

Пред тебе сум и регистриран. Мислам дека е фер од денес да ми се обраќаш со “бате”.
Ne sum bas nesto raspolozen za ispolnuvanje na zelbi, a i ne sum fer taka da tesko taa rabota :(

Последно уредено:
Back
На врв Bottom