UEFA Champions League - Season 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата ComfortablyNumb
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Арсенал

• Атлетико Мадрид

• Борусија Дортмунд

• Барселона

• Баерн Минхен

• Челзи

• Интер

• Јувентус

• Ливерпул

• Манчестер Сити

• Наполи

• ПСЖ

• Реал Мадрид

• Дај Боже да би сите испаднале.

• Некој друг

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Во Шпанија е многу досаден фудбалот, баш да заспиеш пред телевизор, многу техничка игра и кружење ли теренот, со исклучок на топ екипите секако, во Англија е поентересно за гледање од фудбалски аспект, доста по отворена игра со многу шанси и убаво креирани акции. Тука некаде би ја ставил и Германската лига која исто така негува доста отворен фудбал и брзи акции вклучително и послабите тимови, секогаш е возбудливо за гледање. Често пре би избрал мултипренос на Спортклуб со Ивковиќ и Ходоба, Пајвот, отколку некоја утакмица од Англија. Италијанската лига не би знаел да ја рангирам, секако ова е рангирање од смисла на гледливост на фудбалот на телевизор.
Ете можеш и турската Супер Лига да ја гледаш каде што според Цобе играле без одбрана како во дваесетите и триесетите години на 20 век со 9 напаѓачи и давале по 100 000 голови секое коло.

Gledaj kolku glupav spin pravis iako toa so trening centarot e staveno vo sosem drug kontekst.

Ako ne e pl najdobra liga, koja e? Shpanskata li? Pola klubovi im tonat u dolgovi, sve se sveduva na samo 2 ekipi, ekipi koi pravele nesto znacitelno vo Evropa vo minatoto ko Valensija na primer ili Sevilja ne se ni senka od ona sto nekad bile, Lakorunja so godini ne postojat na fudbalska mapa nadezno sledna godina ke vlezat konecno vo Primera.

Eve Atalanta koja ne e golem faktor vo Italija go izmoca lever u direkten duel vo finale u LE, do toj moment Lever so Alonso nemaa poraz cela sezona sve osvoija sto mozat, i bea izmocani rutinski. Toa treba da e reper deka kalcoto e podobro?

Eve ne e PL najdobra liga, koja e, prosto prasanje, i obrazlozi zasto e toa taka, na koja osnova, zasto toa e muabetot. Bundes sigurno ne e, znaci preptostavuvam spanskata e, vrz baza na sto ... ti ko golem fan na barsa sigurno nema da reces poradi LS, zasto tamu samo Real Madrid ja odrzuva taa liga vo zivot, ako toa ete bilo reper. Ne znam sto e tolku tesko da se priznae deka pl e najdobra, egzistiraat vo (ubedlivo) najdobri uslovi 20 godini, normalno deka ke e, priroden tek na rabotite e toa, deka taa liga ke istapi.

Ti sekako navivas za Barsa, ne za ligata, sigurno ne navivas real da ima uspesi na smetka na primera, ne znam sto tolku vi e triger muabetov, na kraj kraeva, golem kur ako PL e najdobra, ne gleam osnova ova da e nekakva satisfakcija za bilo koj.
Пак се потпираш на "најдобри услови", веќе кажав финансиски и маркетиншки ЕПЛ е врвот.
За да се одреди која лига е најдобра треба да се одреди јасен критериум, а финансиите и маркетингот, не можат да бидат мерило.
Барем за мене, главен критериум би бил која лига има најдобри екипи, а сезонава (а и низ годините) има многу тимови против кои тимовите од ЕПЛ имаат негативен скор.

Пак се потпираш на "најдобри услови", веќе кажав финансиски и маркетиншки ЕПЛ е врвот.
За да се одреди која лига е најдобра треба да се одреди јасен критериум, а финансиите и маркетингот, не можат да бидат мерило.
Барем за мене, главен критериум би бил која лига има најдобри екипи, а сезонава (а и низ годините) има многу тимови против кои тимовите од ЕПЛ имаат негативен скор.
Ако мислиш на еден или два клуба тогаш тоа би била ЛЛ ако се мисли на целокупен квалитет на екипите тогаш е ПЛ нема дилема тука.

Ligata na sampionite, liga evropa nebitno, ti se posebni entiteti, ligi, ne e toa bitka na prvenstva, i mnogu drugi faktori se vo igra koj ke osvoi, i slicno, fudbal e ova, sport kade mnogu poslabiot na hartija moze da dobie mnogu pojak, iako statisticki bi bile inferiorni 90 minuti, sto ne e slucaj so drugi sportovi na primer.

Osven ako ne priznavas deka Real e sinonimot za Primera, i samo radi niv primera e podobra, zasto samo Real gi odrzuva vo zivot spancite vo najeminentnoto fudbalsko klupsko natprevaruvanje, sea kolku tebe ova ti odgovara kako navivac na Barsa pa da go guras kako argument, ne znam, ama sigurno bi bil eden od retkite navivaci na Barselona sto toa bi go pravele.

Finansii, infrastruktura, toa e i te kako biten parametar vo moderniot fudbal zasto na dolg rok nosi kvalitet, investicii vo infrastruktura, od razvoj na mladi igraci do investicii vo gotovi proizvodi i fudbalski zvezdi, a oni vo toa mnogu prednicat, i toa mora da se okarakterizira kako faktor vo ovoj muabet, moze da se zeme i vrednost na ekipi, na timovi, siguren sum deka i tuka istapuvaat vo odnos na drugite prvenstva, sekako i kvalitetot na fudbal e na najvisoko nivo, ne mozes da reces deka fudbalot vo PL e los.

Gledanosta isto, tuka nemaat nikakva konkurencija, sto govori deka pokraj fanovite na samata liga, odnosno timovi od istata, i ostanatite fudbalski navivaci sto navivaat za timovi nadvor od PL, ja gledaat ligata, narocito radi kvalitetot na istata. Tesko nekoj da pusti Elche protiv Oviedo, ili Mainz protiv Hofenhajm, ama mnogumina roknale denes da vidat kako se grebat Totenhem i Notingem, ili Vila so West Ham.

1774220433823.png

Inace, kalco timovite vo posledni 3-4 godini se posupesni vo evropa od bundes timovite koi vo LE skoro i da ne postojat vo finalinjata, tituli tuka imaat roma, atalanta, Inter ima 2 finalinja vo LS, lani gi eliminiraa baern, pa ne mozes da vidis nekoj kalco fan na forumov da tvrdi deka kalcoto e podobro od bundes ligata momentalno, zasto kalcoto ne se samo inter, ili drugi pogolemi timovi, tamu ti se i kremonese, pisa, verona, timovi sto dishat na shrgi, sto imaat smesni montazni stadioni, zavisat samo od pozajmici i nemaat za bugjav lebac. Pandan na ovie ekipi od PL ti se notingem forest, ili west ham, fulam, leeds, a u momentov i .... Totenhem. Ne mozes da gi sporedis ovie, ko sto ne mozes istive da gi sporedis i so tie sto se na obratniot del vo Spanija na primer.

A kakvi se tocnite informacii, vidno izmeneti se?
Не баш, малку поголема гледаност имаат останатите лиги, али ПЛ е далеку пред другите како што наведе погоре заради конкуренцијата и квалитетот на тимовите.

Братот Син треба да е мотивација за сите што некогаш потклекнале во животот во било која сфера. Да куцаш толкави постови на латиница со надеж дека некој ги чита, треба стварно да зрачиш со самодоверба. (y)

Братот Син треба да е мотивација за сите што некогаш потклекнале во животот во било која сфера. Да куцаш толкави постови на латиница со надеж дека некој ги чита, треба стварно да зрачиш со самодоверба. (y)
Владе му ги чита, надевајки се дека нешто ке се спомне пушење,цигаре,тутун.
:icon_lol:

Ligata na sampionite, liga evropa nebitno, ti se posebni entiteti, ligi, ne e toa bitka na prvenstva, i mnogu drugi faktori se vo igra koj ke osvoi, i slicno, fudbal e ova, sport kade mnogu poslabiot na hartija moze da dobie mnogu pojak, iako statisticki bi bile inferiorni 90 minuti, sto ne e slucaj so drugi sportovi na primer.

Osven ako ne priznavas deka Real e sinonimot za Primera, i samo radi niv primera e podobra, zasto samo Real gi odrzuva vo zivot spancite vo najeminentnoto fudbalsko klupsko natprevaruvanje, sea kolku tebe ova ti odgovara kako navivac na Barsa pa da go guras kako argument, ne znam, ama sigurno bi bil eden od retkite navivaci na Barselona sto toa bi go pravele.

Finansii, infrastruktura, toa e i te kako biten parametar vo moderniot fudbal zasto na dolg rok nosi kvalitet, investicii vo infrastruktura, od razvoj na mladi igraci do investicii vo gotovi proizvodi i fudbalski zvezdi, a oni vo toa mnogu prednicat, i toa mora da se okarakterizira kako faktor vo ovoj muabet, moze da se zeme i vrednost na ekipi, na timovi, siguren sum deka i tuka istapuvaat vo odnos na drugite prvenstva, sekako i kvalitetot na fudbal e na najvisoko nivo, ne mozes da reces deka fudbalot vo PL e los.

Gledanosta isto, tuka nemaat nikakva konkurencija, sto govori deka pokraj fanovite na samata liga, odnosno timovi od istata, i ostanatite fudbalski navivaci sto navivaat za timovi nadvor od PL, ja gledaat ligata, narocito radi kvalitetot na istata. Tesko nekoj da pusti Elche protiv Oviedo, ili Mainz protiv Hofenhajm, ama mnogumina roknale denes da vidat kako se grebat Totenhem i Notingem, ili Vila so West Ham.

Прегледај го приврзокот 472922

Inace, kalco timovite vo posledni 3-4 godini se posupesni vo evropa od bundes timovite koi vo LE skoro i da ne postojat vo finalinjata, tituli tuka imaat roma, atalanta, Inter ima 2 finalinja vo LS, lani gi eliminiraa baern, pa ne mozes da vidis nekoj kalco fan na forumov da tvrdi deka kalcoto e podobro od bundes ligata momentalno, zasto kalcoto ne se samo inter, ili drugi pogolemi timovi, tamu ti se i kremonese, pisa, verona, timovi sto dishat na shrgi, sto imaat smesni montazni stadioni, zavisat samo od pozajmici i nemaat za bugjav lebac. Pandan na ovie ekipi od PL ti se notingem forest, ili west ham, fulam, leeds, a u momentov i .... Totenhem. Ne mozes da gi sporedis ovie, ko sto ne mozes istive da gi sporedis i so tie sto se na obratniot del vo Spanija na primer.
Ај уште еднаш за да ме сфатиш подобро.
Викаш финансиите и инфраструктурата (што не ги спорам дека се најдобри) водат кон развој на млади играчи и категории. Кај се тие млади играчи од школите на ЕПЛ тимовите, во собава се со нас? Колку се? Кај играат?
Англиската лига е полоша во овој аспект не од една, од повеќе лиги.

Друго, тоа што трошат повеќе за готови играчи, не значи дека добиваат подобри играчи за тие пари.
Како да ти кажам, сумите за трансферите на Мбеумо, Шешко, Екитике, Исак се само бројки на екран, ништо не значат. Тоа што тие ги плаќаат по 60-120 милиони не ги прави подобри ограчи од Борха Иглесиас, Оиерзабал, Муричи, Анте Будимир итн, кои коштаат 5-8 милиони.
Тоа ти е локализирана инфлација, имаат па трошат, ама тоа не соодветствува со реалниот свет и состојбата на терен.

Викаш финансиите и инфраструктурата (што не ги спорам дека се најдобри) водат кон развој на млади играчи и категории. Кај се тие млади играчи од школите на ЕПЛ тимовите, во собава се со нас? Колку се? Кај играат?

Друго, тоа што трошат повеќе за готови играчи, не значи дека добиваат подобри играчи за тие пари.
Како да ти кажам, сумите за трансферите на Мбеумо, Шешко, Екитике, Исак се само бројки на екран, ништо не значат. Тоа што тие ги плаќаат по 60-120 милиони не ги прави подобри ограчи од Борха Иглесиас, Оиерзабал, Муричи, Анте Будимир итн, кои коштаат 5-8 милиони.
Тоа ти е локализирана инфлација, имаат па трошат, ама тоа не соодветствува со реалниот свет и состојбата на терен.
Младински прваци се на последните 2 европски првенства, ги земаа против Шпанија и Германија (2023 и 2025). , its something. :toe:

Кај се тие млади играчи од школите на ЕПЛ тимовите, во собава се со нас? Колку се? Кај играат?
Фоден, Олисе, Езе, Рајс, Сака, Палмер, башка освојуваат ЕП у21 мислам 2 пати со ред, тоа е слабо работење на школите?

Шо ми се мешаш у Манчестер кога има поголеми флопови?

ekipi koi pravele nesto znacitelno vo Evropa vo minatoto ko Valensija na primer ili Sevilja ne se ni senka od ona sto nekad bile, Lakorunja so godini ne postojat na fudbalska mapa nadezno sledna godina ke vlezat konecno vo Primera.
Многу јак аргумент, мора да се признае :icon_lol:
И Нотингем Форест (2 пати европски прваци), Астон Вила (европски првак) и Лидс (полуфинале ЛШ) денес не се ни сенка од тоа што некогаш биле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom