Не знам која е потребата цензор од рангот на комунистичките врхушки да ми се обраќа, ама ова се документирани факти и ноторни факти истовремено, општопознати.
Ова не го велам јас, ова го вели Роберто Савијано, експерт за италијанската мафија, автор на Гомора, ама вие сте неедуцирани си мислите Гомора е пица, а Савијано пица мајстор.
The head of investigations at the FIGC (Italian Football Federation), Stefano Palazzi, says that Inter are responsible for sports fraud during the 2005/2006 season that resulted in the Calciopoli scandal in Italy. He made these comments to Ansa based on the facts that emerged from the trial...
telegrafi.com
Ова го вели Стефано Палаци, на чело на истрагите на федерацијата, не јас, отворено дека сте го оркестрирале калчопочи, објаснето е пред некое време како и на кој начин, со кои фирми, со кои банки и со кој систем кој уште и ден денес функционира и е во сила само актерите се различни.
"I felt very sorry for Juventus, because I have sympathy for them. The same for Milan. I thought I was doing something good for my president, who has a lot to show for his dual personality." "I'm ready to show everyone the document, everyone knew what was happening...
telegrafi.com
ОВа го вели Кристијан Виери, играч на 5интер, не јас, од прва рака за криминалите и далаверите на вашата мафијашка фамилија. Ги терале играчите да потпишуваат клаузули за молчење, за да не го откријат организираниот криминал на шинтер. Не за чудо го поставија марота да ги води нивните операции, симбол за организираниот криминал во спортот и местенките во Италија. Потребни беа неговите услуги за нови криминали и местења на резултати сега ребрендирани како чесни американци, и за тие услуги си плаќаат годишна рента на марота.
Ова го вели Уго Роси, угледен новинар и аналитичар , не јас.
Објаснето е пак кој фо креирал скандалот преку илегално прислушувани аудио материјали - интеровската компанија телеком за шо за награда дадена му е позиција во истата на акционерот во интер гвидо роси, прочитај ако си писмен како морати го викал на вечера во 2002 година оној кој ги определувал судиите, кој на кој ќе суди - Паоло Бергоми, и зошто вршел притисок врз него. Прочитај за изјавата на тогашниот јавен обвинител од Неапол Џандоменико Лапоре како после јувентус под притисок ја прекинале истрагата, а следен на листата за истрага бил вашиот клуб. Како постоел добро испланиран и разработен систем читај заговор. Објаснато е за улогата на Марко Тронкети Провера, извршен директор на главниот спонзор на 5интер и истовремено од 2001 до 2006 на чело на Телеком Италија кога се спроведува заговорот и илегалното прислушување со цел да се оркестрира скандал за да се завршат годините патење на шинтер, да се уништат ривалите и да се монополизира лигата. Тоа што се уништи италијанскиот фудбал во тој процес е причина за најмала грижа за вашата криминална фамилија. Ама не кој да чита, не ви се чита за тоа, полесно е овај е од бардовци хахахах хехехебзнеи, ад хоминем напади со цел да се пренасочи фокусот од фактите на небитни работи. Така ќе биди и за овој текст, ама ме боли кур, битно е да се изнеси вистината на бело видело.