Да не бидеме поназад од СрбијаНе знам зошто се отвара тема за имагинарен проект кој никој никаде не го најавил освен во комуњарски и левичарски рекла казала муабети.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не бидеме поназад од СрбијаНе знам зошто се отвара тема за имагинарен проект кој никој никаде не го најавил освен во комуњарски и левичарски рекла казала муабети.

У ретардација ?Да не бидеме поназад од Србија![]()
Па најверојатно, мора да бидеме у текУ ретардација ?

Не знам дали има тема Схопје 2014, па тука ќе пишам...јасно дека се потрошија многу пари, но мислам дека идеата не беше лоша, туку скапата ,фушерска реализација и корупција...инаку не држат тези дека споменикот е кич, а со години туристички агенции од Србија организираа патувања за Скопје за посета на споменикот...еве во познат часопис баш од нашиот споменик е сликата во темата ....
Прегледај го приврзокот 472135![]()
Quote of the Day by Alexander the Great: 'I do not steal victory…'—Inspiring quotes by the renowned military genius
Alexander the Great's quote, "I do not steal victory," underscores a philosophy of earned success through courage, merit, and personal responsibility. His life exemplified bold ambition and relentless pursuit, from his Macedonian rise to his vast conquests across the Persian Empire and beyond...economictimes.indiatimes.com

„Имагинарен проект„!?...Не знам зошто се отвара тема за имагинарен проект кој никој никаде не го најавил освен во комуњарски и левичарски рекла казала муабети.
Ова е некаков несмасен обид да се копира Давид од Микеланџело. Но е направено толку неспособно што испадна грдо, кичесто и гротескно.И он на почетокот беше гол, но скопските пуританци беа навредени и брзо му облекоа гаќи.Во центарот на Скопје, на неколку локации поставени се споменици од проектот Скопје 2014.
Има повеќе, па ќе одиме редоследно.
Обично викаат , порака или мисла која сакаш да биде сокриена, стави им ја пред нос на луѓето, ќе гледаат, но нема да разберат.
Парк, жена борец.
Прашањето е.
Дали има скриено значење во нив?

Pa iskopiraa, ete ti go Skopje 2014Како не им текне еднаш да ископираат нешто од архитектурата од Париз,Амстердам,Виена само од Београду чекаат и копираат,плус колку грди згради никнаа во Скопјево посебно последните 8-9 години уште скопјенце на води фали.....
Фали проект што ќе го смени ликот и вајбот на градов,нешто што изгледа европски,фасади со европски лик ама не од гипс пластика и стиропор и купишта споменици.
Toa ne ti cini, moderen izgled ko Beograd na vodi ne ti cini.Сеа сите новиве згради се со "фасадна цигла" од стиропор.......трагикомичноА сеа на сите фасадите дома им се од стиропор.
Абе како сакаат нека го крстат,ама јас би сакал/очекувам Скопјево да добие лик сличен на поголемиве поубави европски градови,со повеќе "landmark"објекти,сега буквално нема ни еден. Не сум по модерното,види ги како ги најавуваа Дајмонд зградите,Џевахир,оние карши Холидеј Ин,на саем.....ептен мизерно излегоа и изгледаат,бар за мој вкус.Pa iskopiraa, ete ti go Skopje 2014Toa ne ti cini, moderen izgled ko Beograd na vodi ne ti cini.
Лајнарлчета дај бе глеј си староградско шусе и паметувај многу за теми што не те засегаатОва е некаков несмасен обид да се копира Давид од Микеланџело.
Ова е некаков несмасен обид да се копира Давид од Микеланџело. Но е направено толку неспособно што испадна грдо, кичесто и гротескно.И он на почетокот беше гол, но скопските пуританци беа навредени и брзо му облекоа гаќи.
Прегледај го приврзокот 472301
Прегледај го приврзокот 472302

Ова е некаков несмасен обид да се копира Давид од Микеланџело. Но е направено толку неспособно што испадна грдо, кичесто и гротескно.И он на почетокот беше гол, но скопските пуританци беа навредени и брзо му облекоа гаќи.
Прегледај го приврзокот 472301
Прегледај го приврзокот 472302