Зборев додека бевме во врска. Сега нормално дека буџетот е заеднички.
Извини, ова не го размислив. Супер, правилно и како што треба. Си плаќал одмори бидејќи си можел, си плаќал за заеднички искуства и за зближување, си градел врска која преминала во прекрасен и долг брак. Не e некоја тешка формула кога ќе погледнеш назад од сегашна точка нели. Но евреите на темата се малку поинакви, на кафето има камата, долг. Ендру Тејтовците на форумот гледаат на тоа како отворена покана за целиот нивен наратив, а тоа е опасно бидејќи плаќање нечие кафе треба да е најбезопасното нешто.
Доколку немам, си седам дома, не чекам прилика да излезам со некој на вечера/кафе за да конечно се напијам чаша вино кое во нормални услови не можам да си го дозволам.
Кажаното беше во тој контекст.
Доколку некој инститира да плати, слободно, но очекувањето ми е дека секој ќе си ја покрие сметката, посебно на такви дејтови кај што работите сеуште не се сериозни.
Отварање врата ќе те прашам проблем е? Имаш раце. Така да и ти што си имала пари не е битно за да ти платам кафе, ОСОБЕНО кога работите не се сериозни. Ќе буџетираме кога ќе си го планираме животот, не додека се запознаваме. Различно гледаме на парите. Ако јас имам пари за две пијачки, идеме со другарот кој нема за пијачка. Ако има таму две девојки ги частеме двете со тие пари а ние не пиеме. Не седи тој дома оти немал, а ни јас не седам дома со пари во џеб. И девојките не добиле заслуженото внимание за богињите тој ден, еден пат помалку е еден пат премногу. Никој не добива во таа ситуација.
Ти можеби не ме сакаш, но јас секогаш ќе реагирам вака кога девојки и жени се нарекувани курви и глупи спонзоруши. Тоа е моето МО, каде не е битно кој тоа го пишува. Дали хоуп, дали мачка, дали сусари, гусари не е битно, со секој сум го имал конфликтот и секогаш ќе го имам. Јас не си играм во група. А за жал поради твое лошо расудување, си хахахихаш со ликови кои тоа за жените го повторуваат почесто од твојот циклус. Погледни колку пати напиша пост за неговиот кур, или погледни габарисаниот домазет како се однесува со жени како бијонс, топла, дарлинг… се хахахисуваш со мажи кои не го репрезентираат полот како што треба, и после кога баш вакви нервно сломени ќе се појават на вести дека претепале некоја, системот ќе ти е крив. Затоа, ти можеби не ме сакаш, можеби сум лале, неразбирлив сељак и се тоа, но од моја регистрација години назад воспевам жени и секогаш ќе бидам во нивна одбрана. Јас те сакам, иако ти мене не. Јас те споменувам со комплименти, низ шега објаснувам како би те обожавал, бидејќи ми е смешно оти ти смета, но кога тој подлежниот на самоубивство пишува сите жени се глупи спонзоруши очајни за инстаграм внимание, со таков се хихихасуваш. Можеби само сакаш лоши момци. Сеедно, се согласувам со твојата тема.
Се согласувам и со новата тема за 14 години.