Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 52: Тотална забрана за продажба и употреба на алкохол освен за медицински потреби и религиозни обреди)

Гледај ги колку се некултурни. Бог да чува, ми се згади темава.

Ајде @PticaSelica ти си следен.
Јас мислам дека имате преголеми стандарди за мажите. Мажот по природа е животно.

Тоа што сме припитомени и робови на модерното општество не значи дека после првиот метеор или било каков крах на општеството нема да се вратиме на фабрички параметри.

Не е ништо смешно, едноставно мажите превземаат поголеми ризици и се самоуверени и во ситуации кога не треба.
Жените се повнимателни и посклони на почитување правила во сообраќај.
Во ред, дај факти, и нека зимаат предвид проценти на 100 километри просек, не да е нешто у стил 10 жени и 100 мажи направија сообраќајка денес. Пушти линк од сајт што не е ниво onion или provemeright.com, сајт со реноме, и пред фактите и боговите молчат, лично јас ќе замолчам на таа тема.
П.С. Тоа кое што му го кажав на парва, 2 страници не се додржа, а да не се скокне да се докажува тоа, не можам :facepalm:
Ќе биде јако ако имаме пак олд скул машко-женска тема у стил на: вистинска жена знае дека и е место у кујна, тогаш каков масакар ќе се деси :uzi:

Јас мислам дека имате преголеми стандарди за мажите. Мажот по природа е животно.

Тоа што сме припитомени и робови на модерното општество не значи дека после првиот метеор или било каков крах на општеството нема да се вратиме на фабрички параметри.
Ја убивте темата со вашиот примитивизам.
Само така уствари може да доминирате во дискусија.

Гледај ги колку се некултурни. Бог да чува, ми се згади темава.

Ајде @PticaSelica ти си следен.
Не се нервирај многу, некултура е логична последица кога некој ќе проба ад хоминем, увек гледај кој почнал прв и зошто. Пробај стрпи се од генерализации, не е све така како што ти изгледа на прв поглед.

Не се нервирај многу, некултура е логична последица кога некој ќе проба ад хоминем, увек гледај кој почнал прв и зошто. Пробај стрпи се од генерализации, не е све така како што ти изгледа на прв поглед.
Искрено не се нервирам, само ми ја вреѓате интелигенцијата кога користите такви глупи фрази.

Знам дека ако пријавам нема да ве избришат. Да сте здрави и живи.

Ај нека заврши "големата" контроверза околу частот на прв дејт!
Стварно малку да се размрдаме викендашки...

Моето контроверзно мислење е дека треба да се намали прагот/возраста на правна (и секаква одговорност) на 14 години!

Ако некој на 16 може да вози кола (оружје во друга смисла), да вози мотор на 14, да пуши, пие, дрогира и ебе на 14 кај стигне свесно...

Тогаш мора да одговара и пред законот како свесен граѓанин (полнолетен) , а не да се вади или да го вадат дека дете било, не мислело како што треба!
Ма ајде!

Во САД за особени гадни кривични дела (убиство) ги шутираат директ у затвор за возрасни без око да им трепне. А таму законски тек од 21 се полнолетни!

П.С. ќе ја искористам темава да ги поздравам домашните, сите што ме гледаат, и екипица тука чисто од инат на феминацистките у састав: @мкд владе како воѓа, @A_ , @Ska Maniac , @парва , @курајбер @Erikson , @датум, и остали пред кооперација со песната..

Последно уредено:
Во ред, дај факти, и нека зимаат предвид проценти на 100 километри просек, не да е нешто у стил 10 жени и 100 мажи направија сообраќајка денес. Пушти линк од сајт што не е ниво onion или provemeright.com, сајт со реноме, и пред фактите и боговите молчат, лично јас ќе замолчам на таа тема.
П.С. Тоа кое што му го кажав на парва, 2 страници не се додржа, а да не се скокне да се докажува тоа, не можам :facepalm:
Ќе биде јако ако имаме пак олд скул машко-женска тема у стил на: вистинска жена знае дека и е место у кујна, тогаш каков масакар ќе се деси :uzi:
Гугл транслејт ќе ти заврши работа.

In 2018, almost five times more male than female drivers died in traffic.

Sure, men drive more cars than women. According to the latest survey of Swedes' travel habits conducted by Trafikaanalys in 2015–2016, men reported driving almost twice as far each day as women. (1.8 times further, if you're curious about the exact number.)

So – is it no wonder that they also suffer many more accidents?

No, but the fact that they drive almost twice as far as women doesn't go a long way to explaining the difference in the number of drivers killed. Based on the mileage, there should have been 80 percent more male drivers who died in 2018 – not a little over 380 percent!

Во статијата имаш и линкчиња до истражувањата :smirce:

Да, ама јас напишав дека и во ситуација кога автомобилите ги возат жени без разлика на нивната возраст, и тогаш жените возачи не пуштаат на пешачки ако се пешаци мажите, а ако се пешаци жените тогаш ги пропуштаат.
Тоа е таа рамноправност.

Освен ,, дебелото месо" им ги гледаат нозете, сето тоа е јасно, ама ете зошто жените возачи не пропуштаат мажи на пешачки, туку даваат гас дополнително?
Мене лично многу поише жени ми застанале на пешачки отколку мажи. И секогаш жени кога ми застанале, нежно со раката ми дале знак дека можам да ја преминам улицата.

Не се согласувам. Да имам ќерка прва лекција ќе е тоа, никако не смее да дозволи некој да и плаќа, ниту пак да очекува некој да се понуди да и плати, никогаш, никаде. Сум се изнаслушал муабети од сељаци од типот “бацика мора да ја частиш прво, па после во кревет, мора да вложиш ништо не е бесплатно“, за да знам дека од такви луѓе и такви ситуации треба женско да бега и дека нема вистински вредности тука. Патем дејт на место каде што некој нешто може да плати е од старт сомнителен и воопшто не ветува, се знае кај се запознаваат луѓе, на кеј, на Водно, точак возење, парк прошетки, се ова модерно со коктели пуштање, па лупнати цени од 400 денари да ги молзат one night stand ебачите и ебачиците, се е тоа за у 3 лепе пичке си материне.

Заврши частењето!
Кој фана.. фана!
Кој остана недоискажан, певаљката у Болетус е после 1h!
(и забрането е да се фаќа со мрсни раце!)

Зборев додека бевме во врска. Сега нормално дека буџетот е заеднички.
Извини, ова не го размислив. Супер, правилно и како што треба. Си плаќал одмори бидејќи си можел, си плаќал за заеднички искуства и за зближување, си градел врска која преминала во прекрасен и долг брак. Не e некоја тешка формула кога ќе погледнеш назад од сегашна точка нели. Но евреите на темата се малку поинакви, на кафето има камата, долг. Ендру Тејтовците на форумот гледаат на тоа како отворена покана за целиот нивен наратив, а тоа е опасно бидејќи плаќање нечие кафе треба да е најбезопасното нешто.

Доколку немам, си седам дома, не чекам прилика да излезам со некој на вечера/кафе за да конечно се напијам чаша вино кое во нормални услови не можам да си го дозволам.
Кажаното беше во тој контекст.
Доколку некој инститира да плати, слободно, но очекувањето ми е дека секој ќе си ја покрие сметката, посебно на такви дејтови кај што работите сеуште не се сериозни.
Отварање врата ќе те прашам проблем е? Имаш раце. Така да и ти што си имала пари не е битно за да ти платам кафе, ОСОБЕНО кога работите не се сериозни. Ќе буџетираме кога ќе си го планираме животот, не додека се запознаваме. Различно гледаме на парите. Ако јас имам пари за две пијачки, идеме со другарот кој нема за пијачка. Ако има таму две девојки ги частеме двете со тие пари а ние не пиеме. Не седи тој дома оти немал, а ни јас не седам дома со пари во џеб. И девојките не добиле заслуженото внимание за богињите тој ден, еден пат помалку е еден пат премногу. Никој не добива во таа ситуација.

Селска кафана.
Ти можеби не ме сакаш, но јас секогаш ќе реагирам вака кога девојки и жени се нарекувани курви и глупи спонзоруши. Тоа е моето МО, каде не е битно кој тоа го пишува. Дали хоуп, дали мачка, дали сусари, гусари не е битно, со секој сум го имал конфликтот и секогаш ќе го имам. Јас не си играм во група. А за жал поради твое лошо расудување, си хахахихаш со ликови кои тоа за жените го повторуваат почесто од твојот циклус. Погледни колку пати напиша пост за неговиот кур, или погледни габарисаниот домазет како се однесува со жени како бијонс, топла, дарлинг… се хахахисуваш со мажи кои не го репрезентираат полот како што треба, и после кога баш вакви нервно сломени ќе се појават на вести дека претепале некоја, системот ќе ти е крив. Затоа, ти можеби не ме сакаш, можеби сум лале, неразбирлив сељак и се тоа, но од моја регистрација години назад воспевам жени и секогаш ќе бидам во нивна одбрана. Јас те сакам, иако ти мене не. Јас те споменувам со комплименти, низ шега објаснувам како би те обожавал, бидејќи ми е смешно оти ти смета, но кога тој подлежниот на самоубивство пишува сите жени се глупи спонзоруши очајни за инстаграм внимание, со таков се хихихасуваш. Можеби само сакаш лоши момци. Сеедно, се согласувам со твојата тема.

Се согласувам и со новата тема за 14 години.

П.С. ќе ја искористам темава да ги поздравам домашните, сите што ме гледаат, и екипица тука чисто од инат на феминацистките у састав: @мкд владе како воѓа, @A_ , @Ska Maniac , @парва , @курајбер @Erikson , @датум, и остали пред кооперација со песната..
Ptico, sakal nejkel, pisanie, djabe se opiras. Sekogas ke bidime na istata strana, pravilnata :toe:

Ништо тогаш... чим гостиве нејќат да си станат..
Ќе ги оставам да се допијат до 01:00 часот, да се испотепаат , да си искажат љубоФ, да се отераат у три лепе.. и што им душа сака :pijani:

Back
На врв Bottom