KSC #362 - Ex-Yu: После распадот

• Креатор на темата Креатор на темата AceCaleb
  • Време на започнување Време на започнување

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
6.054
Поени од реакции
11.596
Многу ми е мило што победив со џубрето, зашто генерално јас сум често на шанкот.

Човекот П2, убава тема и идеја даде, таман нема потреба да мислам многу, идеме. Југословенска/балканска итн. песна што е издадена после 27ми Април 1992ра, кога Југославија и официјално е расформирана.

Сега ју-рок или..?!
Гледам и Халид, и Есма, и...

Оти обично фолк, турбо, севдалинки, поп и се останато... нема некоја битна разлика пред и после распадот за разлика од рок сцената.

Сега ју-рок или..?!
Гледам и Халид, и Есма, и...

Оти обично фолк, турбо, севдалинки, поп и се останато... нема некоја битна разлика пред и после распадот за разлика од рок сцената.
Не мора рок, не е прецизирано.

Многу ми е мило што победив со џубрето, зашто генерално јас сум често на шанкот.

Човекот П2, убава тема и идеја даде, таман нема потреба да мислам многу, идеме. Југословенска/балканска итн. песна што е издадена после 27ми Април 1992ра, кога Југославија и официјално е расформирана.

иста песна ју ноу...

Мојата омилена песна од Парни Ваљак. Кога го правевме изборот за најдобра песна од поранешна Југославија ептен ми беше криво што ова ремек дело не може да учествува. Затоа морам тука!

иста песна ју ноу...

Не можам да видам на сафари (од тел)
сорри, ова на брзанка само отворив некои, гледаш ни сум лајкналл ни ниш додека не чујам/видам натенане

Не можам да видам на сафари (од тел)
сорри, ова на брзанка само отворив некои, гледаш ни сум лајкналл ни ниш додека не чујам/видам натенане
Уживај за тебе ќе гласам ако е иста песната кој го есапи @AceCaleb :D

@AceCaleb требаше да ја направиш пооргинална темава вака на пример : песна од после распад на Југа, изведена од Југо изведувачи т.е. бендови, пејачи , артисти што имае кариера и во Југа. И строго на рок да ограничиш без Халиди и Есми а и без бендови, пејачи и артисти формирани после 91ва.

Back
На врв Bottom