Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување

@мкд владе, и самиот рече некаде на темава дека не си многу емпатичен, па тоа ти дава два дена предност пред другите.

Не ти дава тоа предност, тоа само те спречува да влезеш во кожата на жртвата и да разбереш комплексни ситуации, кои ти ги релативизираш и ги упростуваш. Од типот на: „можела да се разведе, имала избор“.

Овде се работи за тешко и континуирано насилство кое траело со години. Насилство кое ја исфрла жртвата од рамнотежа и ја доведува до степен да не може правилно да расудува. Жртвата гледа спас во смртта, како човек со терминален канцер кој живее во болка секој ден и ја чека смртта да го спаси од болките. Ова не е само физичко насилство туку и психичка деградација на една личност.

Конечно, смртта на девојчето е трагична, но ние не знаеме и не можеме да знаеме дали тоа е сторено од причина да му се нанесе болка на насилникот, или од причина што жената била уверена дека животот на тоа дете со насилникот е поголема казна од смртта, дека девојчето би поминувало низ истото што и таа.

Во секој случај, после долгогодишно насилство и во психичка состојба каква што била, не е тешко да се замисли зошто го направила тоа. Ова не е оправдување туку констатација, секоја жена или човек кој е во таква ситуација треба да бара помош на време за да избегне фатални последици.

Самоубиството не е единствен епилог од овие случаи, имавме и случаи каде што насилникот кој ја малтретирал жртвата исто така и се заканувал дека ќе ја убие ако го пријавува или ако го напушти. Имаше еден случај пред некоја година кога човек уби партнерка со 40 убоди од нож, во Кочани мислам, и еден во Битола кога ја нападнал во станот на татко и па овој му пресудил на лице место.

И зошто пакувањето и одењето кај нејзините ја навело да скокне со се дете? Како е тоа безизлезна ситуација?
Не знам. Може и се заканувал нешто за родителите? На Росица татко и како заврши?

И зошто пакувањето и одењето кај нејзините ја навело да скокне со се дете? Како е тоа безизлезна ситуација?
Ova e eskalacija na nejzinoto naruseno psihicko zdravje, ne mozes tuka niti da baras odgovor nit nisto, sostojba na umot e toa i ja i ti i bilo koj tuka, nadezno, ednostavno ova nikogas nema da bideme sposobni da go razbereme, i dabogda nikad nema da go razbereme.

Ne bi se osudil bilo sto da komentiram za nea, kompleksna rabota e coveckiot um, ova moze da go izanalizira strucno lice i da dade nekoe objasnuvanje koe pak, tesko bilo koj od nas bi go sfatil. Edinstveno nesto ete koe bi se obidel da go pretpostavam e deka vo nejzinata glava ova bil spasot za dvete, toa bil izlezot, toa bilo nejzinoto rezoniranje, do tamu bilo dojdeno i zatoa rekov deka se slucila eskalacija vo nejzinata glava i nejzinata poremetena psiha.

Ova e eskalacija na nejzinoto naruseno psihicko zdravje, ne mozes tuka niti da baras odgovor nit nisto, sostojba na umot e toa i ja i ti i bilo koj tuka, nadezno, ednostavno ova nikogas nema da bideme sposobni da go razbereme, i dabogda nikad nema da go razbereme.

Ne bi se osudil bilo sto da komentiram za nea, kompleksna rabota e coveckiot um, ova moze da go izanalizira strucno lice i da dade nekoe objasnuvanje koe pak, tesko bilo koj od nas bi go sfatil. Edinstveno nesto ete koe bi se obidel da go pretpostavam e deka vo nejzinata glava ova bil spasot za dvete, toa bil izlezot, toa bilo nejzinoto rezoniranje, do tamu bilo dojdeno i zatoa rekov deka se slucila eskalacija vo nejzinata glava i nejzinata poremetena psiha.
Абе друже се океј, ама ете бракоразводна парница во тек, ете требало да оди да живее со нејзините. Ете имала брат, ќе живеела поблиску со него колку толку би имала заштита.

И баш во тој момент кога животот колку толку и пружал втора шанса она...

Повеќе ми личи дека и покрај се што и правел неможела да се замисли без него и од тука доаѓа и нападот на швалерката и ако овој одлучува да ја прати кај нејзините таа го доживува како крај и од инат рипа и таа и детето го осудува на смрт

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Она што можеме да знаеме со сигурност е дека заврши животот на едно мало девојче ,која не видела ништо од него,а била доволно голема да разбере дека е фрлена од тераса.

Жртвата па жртвата. Не гледала спас ,не гледала излез. Не гледала не знам што.

Најголема жртва тука е девојчето. Не знам зашто тоа го ставате како секундарна работа

Што го мешате сличајот од Велес со ова. Таму типот бил salty што му раскинала и се опседнал со тоа да ја прогонува. Овде овој делува ко да сака да ја откачи и да се разведат. Но изгледа таа го сакала него и психички пропаднала до тој степен да се убие со детето.

Пак муабет кај шо е жената крива.
И сеа ја треба да пишувам 15 реда. Не.
На почеток сите сме цвеќиња. И ние и вие, сите.
Вие сте плен на нарциси....додека се освестите поминале 35 год од животот и после криви се мажите....тоа е генералната слика. Не е дека сте ќори и дека не разбирате туку така ви одговара у моментот. Ако имаш ќерка еден ден учи ја да не се залетува по такви.

Вие сте плен на нарциси....додека се освестите поминале 35 год од животот и после криви се мажите....тоа е генералната слика. Не е дека сте ќори и дека не разбирате туку така ви одговара у моментот. Ако имаш ќерка еден ден учи ја да не се залетува по такви.
Значи ние сме криви шо има нарцисоидни гомна.
Ауу
Абе дај не тонете море.
Дај убаво е времево искочете малце.
Подарете внимание на жена.

Наместо да ги учиме синовите како да не бидат нарцисоидни, ќерките треба да ги учиме како да не се залетуваат по такви.
Ќе ја учиш ќерка ти по дегени да се залетува, како овој генетскиов отпад во случајов?

• Ми се допаѓа
Ќе ја учиш ќеркати по дегени да се залетува, како овој генетскиов отпад во случајов?
Проблемот не е по кого ќерките се залетуваат, туку зошто општеството дозволува генетскиот отпад со години да тероризира без казна.

Проблемот не е по кого ќерките се залетуваат, туку зошто општеството дозволува генетскиот отпад со години да тероризира без казна.
Како не е проблем по кого залетуваат ќерките, се читаш што пишуваш? И двете се проблем, ја искрено не можам да ве разберам, утре ден да имаш ќерка, нема да гледаш да ја воспиташ да не залетува по вакви дегени?

• Ми се допаѓа
И испадна дека Ивана неможела да се помири што ја оставил и му наштети со убивање на најмилото

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom