Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе Владе, самото неверство не е доволен причинител за наведување на самоубиство, ама ако ми го правиш животот пекол, ако ме малтретираш физички, психички тортури и притисоци, тогаш да.
Мислам дека така е и во кривичниот законик
Ако докажат дека овој ја малтретирал фиџички, да потврдат сведоци, пораки во телефони, тогаш можат да го гонат како директен причинител за наведување на самоубиство.
Секако е соучесник.
Со тоа што ја навел ко што веќе испоразглабивте.
Само да, да има и црно на бело, само шо дека? Глеаш колку имаат црно на бело за други работи, и до шо дое?
Истово беше и со Росица, со Танкица, со Пале.
Палчо го имале пријавувано, ја утепа Вања.
МВР не знам што прават.. Група луѓе со основнo со IQ10ка и тоа сите заедно.
Бифи кримоси им се у алфи и интервентна.

@cholismo @Емкаа да ве потсетам дека никој не го негира насилството врз дотичната жена...
Но да ве потсетам, таа жена/мајка решила да му го земе животот на своето невино чедо!!

Нема ментални гимнастики што можат тоа да го оправдаат!!!!
Емка, за разбирање си има психијатри.. и горе Еден!
За мене негирање е самиот факт што се бара кривица во жртвата. А само за тоа се збори 10 страни.
Крива е што го одбрала него, крива е што останала во бракот, крива е што не пријавувала во полиција, крива е што не заминала кај нејзините, криви се нејзините што не го натепале.

Жената и детето ќе беа сеуште тука доколку
а) не беа жртви на насилство
б) институциите си ја вршеа работата

Многу едноставно.

Значи од утре сите жени што се тепани дома, земајте децата и фрлајте ги од балкони за да не им стане животот пекол?
Не, од утре сите жени што се тепани дома, институциите да си закусат ракавите и да си ја работат работата, за да не дојде до тоа. Некако ви е несфатливо или тешко за разбирање дека од тоа "тепање дома" ( па и уште кажано со таква леснотија, како да е најнормална работа на светов ) може да се стигне до ваква ситуација. Као океј е, се дешава, нека трпи, нека трпи и детето, тепани дома, ни први ни последни.
Не се прави на три и пол, во конкретниов случај има низа пропусти, не мали пропусти туку огромни, што само ја поттурнале работата во несакан правец. Тука допринос имале сите, и сите треба и да си одговараат.

Pa taka de, aleluja.
Naveduvanje na samoubistvo. Siroka i dolga e taa rabota.
Vo slucajot tolku psihicki go poremetila da nejzinata postapka go navela na samoubistvo.
Cist slucaj, pocist zdravje.
Da ne se samoubiel, nikomu nisto ke bilo posto jbg neverstvoto ne e krivicno delo, no za nejzina zal se samoubil kako rezultat na nejzinite postapki, a sprema toa taa treba da snosi odgovornost za nejzinite postapki koi dovele do samoubistvo :toe:
Па не знам како ќе се докажи дека психички го пореметила до тој степен, овде имало траги на насилство, сведоци кај што ја тепа и слично.

Да, за да не му стане животот и нему пекол ( поголем од тоа што веќе му бил ). А на жртвата, да не си и во кожата. Да го истрпиш се тоа со години и години уназад, за да дојде момент, жута минута, што и да е што ќе те турне после работ.
И тоа е тоа што некој ќе го разбере, а некој не.

Маж ти ако те тепа со години тебе и детето ти ќе се фрлиш преку тераса со детето, или ќе му надробиш 2-3 кутии дијазепам у храната на маж ти и ќе го заспиеш за сва времена?

Во првиот случај детето ќе биде мртво, во вториот ќе биде живо и здраво со шанси за нормален живот.

Ако е точно дека се самоубила а со тоа и го повлекла детето со неа, сите Богови од сите религии не ја перат.

Значи од утре сите жени што се тепани дома, земајте децата и фрлајте ги од балкони за да не им стане животот пекол?
Не генерализирај.
Не реагираат сите исто. Мада као тргнало со комплетна нефункционалност.
Мислиш ја се ослањам на институции у државава?
Треба да си луд да се ослониш на мвр или било која дупка.
Општо коа доаѓа до самоубиство, не им е до нишо друго. Неќеш да доеш до таква рамна линија. Сакаш само раат и да не боли. И тогаш тек те заболе за сите.
Автоматски споено мислење:

Маж ти ако те тепа со години тебе и детето ти ќе се фрлиш преку тераса со детето, или ќе му надробиш 2-3 кутии дијазепам у храната на маж ти и ќе го заспиеш за сва времена?

Во првиот случај детето ќе биде мртво, во вториот ќе биде живо и здраво со шанси за нормален живот.

Ако е точно дека се самоубила а со тоа и го повлекла детето со неа, сите Богови од сите религии не ја перат.
Скроз ова со дијазепамите. Или шо год.
Ако веќе не можам да го совладам физички, бар последен ручек ќе му напраам.

И така да ги потсетам сите на темава, како изгледа тоа насилство, мада ова е и најверојатно поблага форма на истото.
Да нема исклучување на видеото, прекинување, затварање очи, да си го изгледате така целосно до крај.
Кој е тој што ќе пресуди дали ваква судбина е подобра од смрт. Најверојатно тој кој самиот поминал низ истото.

ПС. Испадна дека социјално се обидува да го приспои семејствово од видеово, а ликов сеуште се прашува кога станува збор за децата, и бонус на тоа, слободно си шета.

Не бе Владе, самото неверство не е доволен причинител за наведување на самоубиство, ама ако ми го правиш животот пекол, ако ме малтретираш физички, психички тортури и притисоци, тогаш да.
Мислам дека така е и во кривичниот законик
Ако докажат дека овој ја малтретирал фиџички, да потврдат сведоци, пораки во телефони, тогаш можат да го гонат како директен причинител за наведување на самоубиство.
Kako be neverstvoto ne e dovolna pricina za samoubistvo? Kako be neverstvoto ne e psihicko maltretiranje? Treba doma da ti ja donesi svalerkata za da go racunas za psihicko nasilstvo i tortura ?
Ako zemine da barame statistiki bas neverstvoto i nevozvratena ljubov bi bile na vrvot kako pricina za samoubistvo.
Ete covekot se samoubil bas poradi toa.
Ovde kako da gledam dupli standardi ili taka mene mi se cini. A i zenite nesto gledam ne se proizjasnuvaat okolu toa. Hmm se prasuvam zosto ? :cautious:

За мене негирање е самиот факт што се бара кривица во жртвата. А само за тоа се збори 10 страни.
Крива е што го одбрала него, крива е што останала во бракот, крива е што не пријавувала во полиција, крива е што не заминала кај нејзините, криви се нејзините што не го натепале.

Жената и детето ќе беа сеуште тука доколку
а) не беа жртви на насилство
б) институциите си ја вршеа работата

Многу едноставно.

Не, од утре сите жени што се тепани дома, институциите да си закусат ракавите и да си ја работат работата, за да не дојде до тоа. Некако ви е несфатливо или тешко за разбирање дека од тоа "тепање дома" ( па и уште кажано со таква леснотија, како да е најнормална работа на светов ) може да се стигне до ваква ситуација. Као океј е, се дешава, нека трпи, нека трпи и детето, тепани дома, ни први ни последни.
Не се прави на три и пол, во конкретниов случај има низа пропусти, не мали пропусти туку огромни, што само ја поттурнале работата во несакан правец. Тука допринос имале сите, и сите треба и да си одговараат.

Од она што е досега достапно жената не барала помош да се отргне од мажот тепач. Дури изгледа мажот имал поднесено разводна постапка а таа се тепала со негова швалерка на сред бел ден.

И што требаше институциите да прават, да им доделат полицаец кој ќе седи со нив дома за да ги дели кога се тепаат?

И така да ги потсетам сите на темава, како изгледа тоа насилство, мада ова е и најверојатно поблага форма на истото.
Да нема исклучување на видеото, прекинување, затварање очи, да си го изгледате така целосно до крај.
Кој е тој што ќе пресуди дали ваква судбина е подобра од смрт. Најверојатно тој кој самиот поминал низ истото.

ПС. Испадна дека социјално се обидува да го приспои семејствово од видеово, а ликов сеуште се прашува кога станува збор за децата, и бонус на тоа, слободно си шета.
Е овој богами. Сакав со ренде да го проаѓам.
Со ренде.
Ама и женава шо го гледа.
Мислам овде зборевме.
Овде влагаш со тава или со вазна кристална у мал мозок и му праиш game over.
Ама ако влезеш квалитетно.

Од она што е досега достапно жената не барала помош да се отргне од мажот тепач. Дури изгледа мажот имал поднесено разводна постапка а таа се тепала со негова швалерка на сред бел ден.

И што требаше институциите да прават, да им доделат полицаец кој ќе седи со нив дома за да ги дели кога се тепаат?
Да, жената не барала помош, бидејќи ретко која жртва на насилство бара помош. Зошто е тоа така, тоа не го сфаќаме ни ти ни јас, бидејќи не сме во таа ситуација.
Првично размислување ми е дека е страв, бидејќи од една пријава не бидува ништо, полицијата најверојатно и после 5-6 часа ќе го пушти од станица, а потоа што? Пак се враќа дома кај жртвата, само погневен и побесен. Тоа се прави како насекаде во светов, жрвата се носи во заштита, со таен идентитет и непозната локација, па потоа органите си тераат постапка спрема насилникот.
А во конкретниов случај гледаш дека ликов имал 10 пријави, а ден не одлежал за ништо, најверојатно има кој да го ваѓа од гомна. Најверојатно има и врски за да стигне до социјално и да и го земе детето, нешто што е најчеста закана во вакви случаи.
И низата дешавки кои и се случиле на жртвата само го потврдиле истото, напад во јавно место, полиција не превзема ништо, напад во болница, полиција и социјално не превземаат ништо ( иако по закон МОРА да постапат ).

Дали според тебе институциите сносат некаква вина во случајов?

Па не знам како ќе се докажи дека психички го пореметила до тој степен, овде имало траги на насилство, сведоци кај што ја тепа и слично.
Ajde be .
Nemalo kako da se dokazi.
Taka si se samoubil, od cista mira, nemal popametna rabota. Toa sto ovaa se perdasela so koj stigna i ovaj naucil i drugiot den se samoubil bilo samo koincidencija.
Ima logika, da stvarno mnogu e tesko da se ustanovi pricinata za samoubistvoto. Mozebi bi pomognalo prostalno pismo kade jasno bi se navedila pricinata. Togas ke smeat da ja osudat na zatvorska kazna ili uste ne ti e dovolno ? :cautious:
Pretpostavuvam druga pesna ke peevte i toa site zeni tuka vo hor, situacijata da bese obratna. Togas i toa kako ke go klasificiravte kako psihicko nasilstvo koe nesomneno dovelo do samoubistvo i ke baravte najstroga kazna.

Kako be neverstvoto ne e dovolna pricina za samoubistvo? Kako be neverstvoto ne e psihicko maltretiranje? Treba doma da ti ja donesi svalerkata za da go racunas za psihicko nasilstvo i tortura ?
Ako zemine da barame statistiki bas neverstvoto i nevozvratena ljubov bi bile na vrvot kako pricina za samoubistvo.
Ete covekot se samoubil bas poradi toa.
Ovde kako da gledam dupli standardi ili taka mene mi se cini. A i zenite nesto gledam ne se proizjasnuvaat okolu toa. Hmm se prasuvam zosto ? :cautious:

Еве сега баш гуглав колку жени со се деца си го имаат одземено животот, ме згрози фактот дека ги има во голема бројка.
Последно на муабетот твој заради неверство со се три деца мајка се фрли во река, тој го гонат за наведување на убиство
Судот му додели затвор казна од 6 години и му ја намалиле на 4 поради скратено судење, законски
Во случајот и тој физички ја малтретирал со години, изјавиле роднини и сведоци
Ама поради тоа што немале докази дека ја навел директно му дале само 6 години.
Имало и протести во Албанија поради тој случај.
Значи пак идиме на тоа дека според кривичен законик само неверство не е доволна причина да те гонат за наведување на самоубиство.

Да, жената не барала помош, бидејќи ретко која жртва на насилство бара помош. Зошто е тоа така, тоа не го сфаќаме ни ти ни јас, бидејќи не сме во таа ситуација.
Првично размислување ми е дека е страв, бидејќи од една пријава не бидува ништо, полицијата најверојатно и после 5-6 часа ќе го пушти од станица, а потоа што? Пак се враќа дома кај жртвата, само погневен и побесен. Тоа се прави како насекаде во светов, жрвата се носи во заштита, со таен идентитет и непозната локација, па потоа органите си тераат постапка спрема насилникот.
А во конкретниов случај гледаш дека ликов имал 10 пријави, а ден не одлежал за ништо, најверојатно има кој да го ваѓа од гомна. Најверојатно има и врски за да стигне до социјално и да и го земе детето, нешто што е најчеста закана во вакви случаи.
И низата дешавки кои и се случиле на жртвата само го потврдиле истото, напад во јавно место, полиција не превзема ништо, напад во болница, полиција и социјално не превземаат ништо ( иако по закон МОРА да постапат ).

Дали според тебе институциите сносат некаква вина во случајов?

Oк, а ајде сега објасни ни како тоа жртва која е преплашена од својот сопруг, после поднесен развод оди да се пресметува со него и љубовницата?

Која ментална гимнастика би го оправдало тоа? Нели би се плашела од последиците кога ќе се вратела дома? Помалку ли се плашела од последиците кога би повикала полиција?

Овој факт ми го смена мислењето, само овој, се друго можеме да релативизираме, ама овој факт нема како. Ни стокхолмски, ни нижно-новгородски синдром ова не го објаснува. Цел наратив го руши на преплашена жртва, и ја категоризира како кодепендентна од насилникот емоционално.

И за човек кој има следено безброј вакви случаи алудира на филицидно убиство-самоубиство за одмазда. "Еве што ќе ти направам"

Ај сега да најдеме некое видео како мајката си го фрла детето од балкон, тој благороден чин да видиме како изгледа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom