Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Еве кажи ми зошто ти не сочувствуваш со жените во Либија? Затоа што си маж или? Јас треба поинаку да се чувствувам затоа што сум жена? Пред се сум човек, и еднакво перцепирам терор и насилство врз друг човек независно од полот. За мене жената што се продва како роб во Либија страда исто колку и жената во Иран. Разликата е што вие за едните молчите, а за другите оправдувате бомби.
Остај Либија, прашај го @Io Sono Interista дали сочуствува со стотиците мали девојчиња кои беа „спасени“ од исламската држава вчера, и тоа токму од авторите на неговите принципи и светоглед.

photo_2026-02-28_19-45-26-2048x1152.jpg

Другото е просто, Америте и Израел се лоши, сите други се добри, мозок е непотребен.
Иронијата е што ти токму спротивното го правиш. Ама комплет со „мозок е непотребен“ ставката.

Оваа е таа шо му пишала на Роберто Навали дека Дубаи не е можно да има вонредни состојби.
Ах бе.. мозок зрно грашак

IMG_8466.jpeg

Братов е Американец

Вака е со свое јас.

Другото е просто, Америте и Израел се лоши, сите други се добри, мозок е непотреб
Епа Либија е резултатот на тоа што го нарекуваш исправна војна. Свесно навиваш за ново злосторство од истиот извршител со поинаков исход. Тоа не е свое јас, тоа е лудило. Исто како да му веруваш на сериски убиец дека ножот го носи само за да си пресече торта.

Член од тимот на Оман кој работел на логистиката на преговорите. Иран бил согласен на сите услови околу нуклеарното оружје.
Не е член на тимот , типот е од Тексас и сајбер секјурити и опишува како фиктивен начин како оделе преговорите раскажан од негов поглед и наратив ако би бил член на тимот на Оман. Исто кога пишуваш промт му е почетниот дел.

Мое мислење е дека така делумно оделе работите како што има напишано и само глумеа преговори за да начекаат момент да ги рокнат. Проблемот е зашто Иран воопшто им верувал и зашто не го заштитил лидерот. Настрана тоа што има 90 години или колку е стар, се работи за земја со 2 500 години историја и што има потенцијал да биде и посилна од ебана Турција во регионот.

Персијците се далеку поцивилизирани од сите муслимански хорди, би ги трампал нашите љопки во секој момент за нив. Имаше лани репортажа од кумановец како со мотор минува низ Иран најдете ја на гугл , кумановецот се викаше мислам Горан Стојановиќ и видете што говори од прво лице.

Епа Либија е резултатот на тоа што го нарекуваш исправна војна.
Не е. Со среќа одењето по линија. Еве каде ги доведе некои ликови на форумов.

Има и друго правило ако нешто изгледа премногу комплицирано. Отвораш форум, ги читаш истите 4-5 ликови што тропаат и заземаш спротивна страна.

Се надевам дека ќе ти е од корист. Жал ми е што те гледам од иста со ликови од пред селска кооперација.

Od strana vaka izgleda na site im e strav da probaat da napadnat nosac na avioni od amerikancive, koj i da proba mi se cini deka amerikancive ke im ja stopat cela drzava so nuklearki.

Site jaki a na niv im treba eden den da gi resat, isto kako so kuce, ke lae, ke go mavnes po nos i glata ke ja navali.

Не е. Со среќа одењето по линија. Еве каде ги доведе некои ликови на форумов.

Има и друго правило ако нешто изгледа премногу комплицирано. Отвораш форум, ги читаш истите 4-5 ликови што тропаат и заземаш спротивна страна.

Се надевам дека ќе ти е од корист. Жал ми е што те гледам од иста со ликови од пред селска кооперација.
Ти ко да си во пубертет. Ако ти кажат дека небото е сино, за инат ќе тврдиш дека е зелено.

Не ме жали мене. Јас си ги знам своите корени и ги градам своите ставови врз основа на факти кои и ти самиот ги призна, а не врз основа на мислењето на некои форумски ликови.

Има и друго правило ако нешто изгледа премногу комплицирано. Отвораш форум, ги читаш истите 4-5 ликови што тропаат и заземаш спротивна страна
Имаш ситуација 1:

Хамас го напаѓа Израел, убива над 1000 луѓе на факинг концерт ( ок не се бебиња ама се луѓе) на најдивјачки начин, ги влечеа со мотори и коли по патиштата и урлаа како трофеи да освоиле. Аналогно на ова Израел возвраќа и ја прави пепел Газа.
И тука Израел се ненормални, геноциди, бла бла бла.

Ситуација 2:
Израел го напаѓа Иран, овие возвраќаат бомбардирајќи повеќе држави на Блискиот Исток, Катар, Бахреин, ОАЕ итн, пак се постираат видеа како Израел и Америка се криви.

Патернот е тој, каква и да е ситуацијата. :D

Јас само да прашам, зошто не се постираат слики и видеа од Дубаи каде се бомбардирани цивилни објекти? Зошто не се постираат видеа од Катар? Или само едната страна ве интересира, дека 100 девојчиња умреле (греота и жално е ова да не се разбереме погрешно), дека е нападната суверена држава итн итн?

Епа ова ќе се случува ако следиш едни исти акаунти на социјалните мрежи кои генерираат и пласираат вести кои ја гледаат само едната страна. Да земам сега јас да постирам од CNN и BBC и да им викам на добро познатата екипица од форумов дека се геополитички неписмени, дека немаат поима во кој свет живеат и сите пропратни стандардни навреди што се тркалаат низ темите за политика.

Вака е со свое јас.

Другото е просто, Америте и Израел се лоши, сите други се добри, мозок е непотребен.
Очигледно не е. Уценет педофил нападна послаба земја под диктат на друга земја и го уби нејзиниот водач со својата воена машинерија.

Инаку жените во Иран можат да бидат и се и политичари, и научници и професори, ама не можат да бидат онли фенс курви, очигледно вие со мозок тоа го толкувате ко тортура над жените.

Ова не е крајот. Јас сум сигурен дека Израел ќе гори и треба да гори.

Имаш ситуација 1:

Хамас го напаѓа Израел, убива над 1000 луѓе на факинг концерт ( ок не се бебиња ама се луѓе) на најдивјачки начин, ги влечеа со мотори и коли по патиштата и урлаа како трофеи да освоиле. Аналогно на ова Израел возвраќа и ја прави пепел Газа.

Ситуација 2:
Израел го напаѓа Иран, овие возвраќаат бомбардирајќи повеќе држави на Блискиот Исток, Катар, Бахреин, ОАЕ итн, пак се постираат видеа како Израел и Америка се криви.

Јас само да прашам, зошто не се постираат слики и видеа од Дубаи каде се бомбардирани цивилни објекти? Зошто не се постираат видеа од Катар? Или само едната страна ве интересира, дека 100 девојчиња умреле (греота и жално е ова да не се разбереме погрешно), дека е нападната суверена држава итн итн?

Епа ова ќе се случува ако следиш едни исти акаунти на социјалните мрежи кои генерираат и пласираат вести кои ја гледаат само едната страна. Да земам сега јас да постирам од CNN и BBC и да им викам на добро познатата екипица од форумов дека се геополитички неписмени, дека немаат поима во кој свет живеат и сите пропратни стандардни навреди што се тркалаат низ темите за политика.

Ситуација 3:

Во Топанско поле се отвора најголемата џамија во Македонија, чија што изградба е финансирана од страна на Турција, која од кога започна граѓанската војна во Сирија во 2011 година активно изврши воена агресија и окупација на Идлиб, лекуваше терористи на ИСИЛ/ИСИС/ИД во турски болници, крадеше сириска нафта и ја продаваше - почиста кражба здравје, а денес отворено и јавно го поддржува Ахмед ал Џолани, кој беше на листата на најбарани терористи во светот за кого САД едно време нудеа парична награда во износ од 10 (ДЕСЕТ) милиони американски долари, меѓу другото и поради продавање на жени на пазари за бело робје и поради обезглавување на американци.

Ама сега типот е со добрите, легален претседател на Сирија со 0 (НУЛА) санкции против него и без никаква меѓународна потерница против него и без награда за неговата глава.

Шаблонот е тој, каква и да е ситуацијата.

Автоматски споено мислење:

Ти ко да си во пубертет. Ако ти кажат дека небото е сино, за инат ќе тврдиш дека е зелено.
Практично ако сега напишам дека ЛГБТ е срање и треба да се третира како ментално заболување, што ќе направи колегата? :unsure:

Отвораш форум, ги читаш истите 4-5 ликови што тропаат и заземаш спротивна страна.
Еј ИО, ЛГБТ е срање и треба да се третира како ментално заболување! :LOL:

Premnogu e komplicirano toa za vas. Ne si go zamarajte mozokot premnogu, ke se povredite. Drzi se do religiskoto katce na forumot, citkaj si biblijata i ne zamaraj normalen narod so retardirani analizi, ko boga te molim. I tebe i site slicni na tebe.
Се замолуваат атеистите да не пишуваат аутистички работи.

Последно уредено:
Хамас го напаѓа Израел, убива над 1000 луѓе на факинг концерт ( ок не се бебиња ама се луѓе) на најдивјачки начин, ги влечеа со мотори и коли по патиштата и урлаа како трофеи да освоиле. Аналогно на ова Израел возвраќа и ја прави пепел Газа. И тука Израел се ненормални, геноциди, бла бла бла.
Ситуација 2: Израел го напаѓа Иран, овие возвраќаат бомбардирајќи повеќе држави на Блискиот Исток, Катар, Бахреин, ОАЕ итн, пак се постираат видеа како Израел и Америка се криви.
...пласираат вести кои ја гледаат само едната страна. Да земам сега јас да постирам од CNN и BBC и да им викам на добро познатата екипица од форумов дека се геополитички неписмени, дека немаат поима во кој свет живеат и сите пропратни стандардни навреди што се тркалаат низ темите за политика.
Ако убиеш триста и нешто луѓе (триста, не 1000), после другиве имаат право да ти убијат пола милион луѓе (од кои повеќето деца и жени)? Да, тоа е геноцид, мме дури и јeбeните ОН го декларираа како таков.
Израел и САД ги напаѓаат Иран ОД НИВНИ БАЗИ НИЗ БЛИСКИОТ ИСТОК... Иран за возврат ги напаѓа тие бази од кои е нападнат. Aман, како со 5 годишен да зборувам.

Абе бебо... Што глава ќе беше толку ништо да не може да влезе во неа. :D

Имаш ситуација 1:

Ситуација 2:

Иран ги нападна американските бази во Бахраин, Катар и ОАЕ, ОТКАКО Израел и САД извршија напад врз суверена иранска територија. Иран гаѓаше воени бази, додека Израел во Газа веќе две години напаѓа болници, училишта и бегалски кампови. Кој гаѓа цивили? Со сила се правите слепи.

Патернот е секогаш тој. Американците палат оган на илјадници километри од Америка и глумат лудило, а кога некој ќе ги нападне нив одма се дивјаци.

Ако убиеш триста и нешто луѓе (триста, не 1000), после другиве имаат право да ти убијат пола милион луѓе (од кои повеќето деца и жени)? Да, тоа е геноцид, мме дури и јeбeните ОН го декларираа како таков.
Израел и САД ги напаѓаат Иран ОД НИВНИ БАЗИ НИЗ БЛИСКИОТ ИСТОК... Иран за возврат ги напаѓа тие бази од кои е нападнат. Aман, како со 5 годишен да зборувам.

Абе бебо... Што глава ќе беше толку ништо да не може да влезе во неа. :D
Не не, не ми ставај зборови во уста. Јас се слагам дека не треба да се убиваат илјадници луѓе, ама те прашувам зошто немаш емпатија према останатите? Што згрешиле тие луѓе на концертот? Што згрешиле луѓето во приватниот комплекс во Дубаи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom