Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Стварно, некои болнички ходници корнат на цигари. И на кардиологија дури имаше таква соба. А таму те прашаат, пушиш? да, па од тоа ти е.

Инаку ја би забранил и алкохол ако веќе уживаме во забрани.
На интензивна на гастро четврт пациенти беа со алк цироза. Инајголем дел сообраќајки и семејно насилство се ради алкохол.

... ме нервира што толку форсираат ,,лекарите, па лекарите рекле" , нека се најде нормален компромис каде може или не може да се пуши цигари и толку, секој со свој памет.

...канцелариите на лекарите се гасна комора, низ ходници идат со цигара во рака тие ќе зборат за штетноста на пушењето, а тек во управна зграда на болниците каде се сите соработници од правници и економисти, социолизи и што уште не запослено, не може човек да влезе од димна завеса, смрди труе, па тие ќе речат кој да пуши, а бе ајде жими сопствен пример што го даваат.

...одредите простории за непушачи и пушачи и нека пуши народ кој како сака на тоа место.
Епа да де, за тоа е тој закон, за да се одреди кај може да се пуши. Ќе биде супер закон, но може и ко у Србија да поткленат под угостителите, затоа што угостителите ќе го папаат, особено на почетокот, и особено ако го имплементираат од 1ви март на ладното.

Еве искрено, ти си лекар и пушач.
Искрено кажи, убаво ли е да се пуши, и за тебе и за тија около тебе.
И психофизички и матетијално(по џеб).
Не е надовржување сс тфој пост или карање, не га ни прочита скроз сто посто.Али сфати те.
Само ми текна ск да те прашам.
Ако ти е основан бенефит лично задоволстфо, ондак не су управо, бирај друг одговор.
... едно е да се испуши две цигари евентуално три во текот на цел ден, а друго е да се швајцува една по друга, ние не знаеме за граница на нормално се пуши насабајле уште неразбудени, се пуши едно две три со утринското кафе, па пред јадење, па после јадење, се пуши кога доаѓа гостин или кога се иде на гости, се пуши кога сме нервозни, несреќни, среќни и радосни, се пуши пред секс, се пуши после секс, се пуши од досада, цело време се пуши, како цуцла во уста и мора да се држи во рака.
... лекар да пуши во работна просторија или општо во болничка просторија, за мене не е лекар, па макар докторат и илјада трудови да има, за мене е овчар, точка, може да пуши надвор, вон работно место, но каде има пациенти? ма бегај тоа значи нема ни етика ни морал, како може да советува, а самиот не е исоветуван.
... Не, не пушам и многу сум строга за пушење во работни простории било каде работам, било во било која јавна институција каде се прима странки или се има контакт со граѓани, се изјаснувам на лице место „ова вака не ви чини“!

... едно е да се испуши две цигари евентуално три во текот на цел ден, а друго е да се швајцува една по друга, ние не знаеме за граница на нормално се пуши насабајле уште неразбудени, се пуши едно две три со утринското кафе, па пред јадење, па после јадење, се пуши кога доаѓа гостин или кога се иде на гости, се пуши кога сме нервозни, несреќни, среќни и радосни, се пуши пред секс, се пуши после секс, се пуши од досада, цело време се пуши, како цуцла во уста и мора да се држи во рака.
... лекар да пуши во работна просторија или општо во болничка просторија, за мене не е лекар, па макар докторат и илјада трудови да има, за мене е овчар, точка, може да пуши надвор, вон работно место, но каде има пациенти? ма бегај тоа значи нема ни етика ни морал, како може да советува, а самиот не е исоветуван.
... Не, не пушам и многу сум строга за пушење во работни простории било каде работам, било во било која јавна институција каде се прима странки или се има контакт со граѓани, се изјаснувам на лице место „ова вака не ви чини“!
Бреј ама глуп одговор.
Кажа ти боли ме кур за тија доктори там што пушиф у просторие.
Тебе те прашују дали е убаво уопште да се пуши? И за себе и за околину.
Не ми релативизирај, после секс вика бе, кога се иде на гости :facepalm:
Ајде дојди ми на гости да пушиш.:icon_mrgr:

Пушење е нешто најглупо на сфет, нема никакаф драш и ефект. Ви што сте биднале зависни и имате слабу психу и неможете да ги откажете, само си се тешите дека малце пушите, иде уз кафе, кд сте нервозни.
Алееееј ама глупи оправдувања, мајко мила.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Бреј ама глуп одговор.

Пушење е нешто најглупо на сфет, нема никакаф драш и ефект. Ви што сте биднале зависни и имате слабу психу и неможете да ги откажете, само си се тешите дека малце пушите, иде уз, кафе, кд сте нервозни.
... со тебе не се разговара, све ти знаеш, па не мора ни да прашуваш!

Нене, еве незнам, затој прашују. Одговори ми, дали цигаре е штетно и дали треба човек да пуши?

Нене, еве незнам, затој прашују. Одговори ми, дали цигаре е штетно и дали треба човек да пуши?
... една од штетните супстанци кој човек ги конзумира во текот на денот е и цигарата, а не му животно неопходна и со тоа не треба да пуши!

Мене и после секс да ми дојде да пуши нема да ми смета.

А ти затоа што после секс и после 5 кила алкохол немаш запалено затоа така мислиш.

Порано еден викаше дека мора да си екстремен, но со умереност! Ако просечен пушач тепа кутија две, за тебе од око два три цигари секој ден ти звучи разумно, ако не и здраво. Од очи патиме.

Бреј ама глуп одговор.

Пушење е нешто најглупо на сфет, нема никакаф драш и ефект. Ви што сте биднале зависни и имате слабу психу и неможете да ги откажете, само си се тешите дека малце пушите, иде уз кафе, кд сте нервозни.
Imas puseno ili onaka na pamet zboras pa da znaes dali odi ili ne ?
Kako peder da ti objasnuva kolku e bezveze da kleckas zena. Niti znae, niti probal, nego maski dup mu e biten.
E isto taka i ti, pod uslov ete da nemas nikogas puseno.
Kako ste zabrale gajle, ke si pomisli covek za radijacija zborame, i toa smrtonosna doza. Gotovo, vdisivte cad od cigara i tolku, pop da vikame.
A da e tragedijata pogolema, isto i ti cadis, samo ne tutun tuku canabis. Da se cudat budalite rabotata.

Без конкуренција зависност на тутун е една од најсатанските зависности што постојат. Дефинитивно е најподмуклата. Тобако индустрија мора да се уништи со закон зашто профитираат од смрт. Се тие вејпови џусови го прават проблемот уште поголем зашто деца имаат пристап до никотин 24/7 и нема да научат здрави вештини за справување со стрес.

За тие што мислат дека уживаат во тоа нема никаква врска зависници сте на дрога.

Цигари = општествено прифатлива дрога. Хероин е полесно да откажиш одколку тутун во денешен каде што во секоја продавница ги има и има 20-30 варијанти на никотин.
Автоматски споено мислење:

Kako peder da ti objasnuva kolku e bezveze da kleckas zena. Niti znae, niti probal, nego maski dup mu e biten.
Kako ste zabrale gajle, ke si pomisli covek za radijacija zborame, i toa smrtonosna doza. Gotovo, vdisivte cad od cigara i tolku, pop da vikame.
A da e tragedijata pogolema, isto i ti cadis, samo ne tutun tuku canabis. Da se cudat budalite rabotata.
баш тутунот е позависен од марихуаната. Ако не ми веруваш 2 недели пробај не пуши.

баш тутунот е позависен од марихуаната. Ако не ми веруваш 2 недели пробај не пуши.
Kako trgnavte, kaj da e ke pocnite da bladate deka heroinot e vsusnost zdrav, a marihuanata dar od gospod.
Kolku ste zabegani, nek je bog svama :facepalm:
Testo od ljuge, brasno tip 400, za mekici. Dovolno e samo da vidite ili procitate nesto na tv i gotovo. Sigurno i vo reklamite za pasta za zabi vervas ko ke recat 99 od 100 zabolekari ja preporacvat. Utre da vi recat zdravo e lajna od ververica da jadite, site ke se zatrcate ko ovci po lajna od ververici da kupvate.. Ete tolkavi trkala ste :pos:
Patem receno edinstveno nesto ponesposobno i pokurmpirano vo republikata od medicinskata fela e sudstvoto, pa sega vidite vie sami, razmislete si.
Автоматски споено мислење:

Без конкуренција зависност на тутун е една од најсатанските зависности што постојат.
Heroinskata i zavisnosta od drugi drogi, pu pu ne vazi. Zavisnost od alkohol, i taa ne vazi. Zavisnost od medikamenti, analgetici i taa veze nema, nikotinskata e onaa zaebanata, na stanata.
Dobro be od kaj niknuvate vakvi nikakvi, ko od mocka praeni, svileni.

Последно уредено:
... една од штетните супстанци кој човек ги конзумира во текот на денот е и цигарата, а не му животно неопходна и со тоа не треба да пуши!
Па кој кур пушиш ондак?
Ич не е штетно...пуши колку сакаш
Штетно е. И нема никад да пушу.
Иам пробано некад некој дим. Поглупо чустфо и мириз нема. Земеш дим... и што?
Ништо. Ни ефект ни ништо.
Копаф прсти, здиф, бљак.
Ја пафну канабис чат пат некој дим на призор. Не ми стфара завист, ја кд сакам, а не да се тресу како вас 3 саатс ако немате запалено.
Од канабис никој не е умреја до ск, a од цигаре ехеееее.
Канабис има еуфоричан ефект, не е ни дрога. Чиста природа. Секс,филм,музика,играње, читање книга или енциклопедија, смеање, сфе ти поинтересно и поизразено. И чакра тк се отфори за дискусију, покреативно се изразуеш. Има разлика.

Кој ти е Владе криф кд си бија тинејџер и глупо си поступија што си почнаја да пушиш, па ск ке се тешиш и релативизираш. Ајде пробај остаи ги да те виду, немоеш нели, а мислиш дека можеш ама мачкате очи дека устфари нејкете да престанете и уживате у пушење.Курац.

Kako trgnavte, kaj da e ke pocnite da bladate deka heroinot e vsusnost zdrav, a marihuanata dar od gospod.
Kolku ste zabegani, nek je bog svama :facepalm:
Testo od ljuge, brasno tip 400, za mekici. Dovolno e samo da vidite ili procitate nesto na tv i gotovo. Sigurno i vo reklamite za pasta za zabi vervas ko ke recat 99 od 100 zabolekari ja preporacvat. Utre da vi recat zdravo e lajna od ververica da jadite, site ke se zatrcate ko ovci po lajna od ververici da kupvate.. Ete tolkavi trkala ste :pos:
Patem receno edinstveno nesto ponesposobno i pokurmpirano vo republikata od medicinskata fela e sudstvoto, pa sega vidite vie sami, razmislete si.
Екс пушач сум.

Ти си, психолошки кажано ин денајл за фактот дека си зависен на дрога(никотин). Знам како е да не можеш да се релаксираш без цигара. Тутун и цигари се индустрија. Луѓе пари прават со продажба на смрт. Ако те интересира историја може да си провериш дека со години ги криеа резултатите дека цигарите предизвикуваат болести зашто профит ќе им се намалеше.

Пробај 3 дена без цигари. Ќе се испотепаш со секого. Не може нешто што не е дрога да има таков ефект.
Heroinskata i zavisnosta od drugi drogi, pu pu ne vazi. Zavisnost od alkohol, i taa ne vazi. Zavisnost od medikamenti, analgetici i taa veze nema, nikotinskata e onaa zaebanata, na stanata.
Dobro be od kaj niknuvate vakvi nikakvi, ko od mocka praeni, svileni.
Хероин не го рекламираат во скоро секој филм и не може да го купиш во продавница на секој ќош.
Алкохол ствара далеку помала зависност од тутун. Научни студии има од ова. Пушач буквално не може кафе да се напие на раат без цигара.

Back
На врв Bottom