Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Па кој кур пушиш ондак?

Штетно е. И нема никад да пушу.

Иам пробано некад некој дим. Поглупо чустфо и мириз нема. Земеш дим... и што?
Ништо. Ни ефект ни ништо.
Копаф прсти, здиф, бљак.
Ја пафну канабис чат пат некој дим на призор. Не ми стфара завист, ја кд сакам, а не да се тресу како вас 3 саатс ако немате запалено.
Од канабис никој не е умреја до ск, a од цигаре ехеееее.
Канабис има еуфоричан ефект, не е ни дрога. Чиста природа. Секс,филм,музика,играње, читање книга или енциклопедија, смеање, сфе ти поинтересно и поизразено. И чакра тк се отфори за дискусију, покреативно се изразуеш. Има разлика.

Кој ти е Владе криф кд си бија тинејџер и глупо си поступија што си почнаја да пушиш, па ск ке се тешиш и релативизираш. Ајде пробај остаи ги да те виду, немоеш нели, а мислиш дека можеш ама мачкате очи дека устфари нејкете да престанете и уживате у пушење.Курац.
Isto i jas za marihuanata. Imam probano, sranje vo boja, baska smrdi kopa. Kolku treba da e nekoj down za da mu treba droga za da se pocuvstvuva ubavo, makar i na moment.
Kolku sto e marihuanata prirodna, tolku e i tutunot :toe:
Koj ti e kriv tebe ko tinejder sto si bil depresiven pa si se navlekol na droga.
Nie imave normalno detstvo, si pusevme, pievme, nasite babi dedovci puseja i pieja, roditelite ni puseja i pieja. Nisto cudno i nenormalno, bas naprotiv . Koj da ve znaj vie od so maka za droga se fativte.
Nemam potreba od drogi da mi se otvorat cakrite, ne sum narkoman.
Автоматски споено мислење:

Пушач буквално не може кафе да се напие на раат без цигара.
Ne ni sakam, a i od so maka da se napijam kafe bez cigara. Toa ti e ko da pies rakija bez meze. Ebati takvoto kafe i rakija.

Екс пушач сум.

Ти си, психолошки кажано ин денајл за фактот дека си зависен на дрога(никотин). Знам како е да не можеш да се релаксираш без цигара. Тутун и цигари се индустрија. Луѓе пари прават со продажба на смрт. Ако те интересира историја може да си провериш дека со години ги криеа резултатите дека цигарите предизвикуваат болести зашто профит ќе им се намалеше.
Se e industrija be genie. Topla voda da ne otkri. Pusti reklami na tv, se e toa industrija koja te naveduva da go pravis toa od reklamite.
Ebati otrovite ako mu treba 80 godini za da deluva. Toa vestackata hrana so sekoj den ja jadis i pijas ke te sredi mnogu pobrzo od cigarite, ali ok toa bilo industrija, drugoto samo se reklamiraat, nisto strasno.

Хероин не го рекламираат во скоро секој филм и не може да го купиш во продавница на секој ќош.
Алкохол ствара далеку помала зависност од тутун. Научни студии има од ова. Пушач буквално не може кафе да се напие на раат без цигара.
Zavisi so filmoj gledas. I normalno deka nemozes da kupis vo prodavnica heroin. Si ima pricina zosto. Nemozis ni marihuana. Se e toa droga. Narkoman ti e beter od kockar. Pisi propalo se toa. Otepaj go da ne se maci.

P.s ne te prasav a stvarno me interesira. I od alkoholot se odkaza. I toj e steten i stvara zavisnost , i toj mozis na sekoj kjos da go kupis, baska i zad nego cela industrija stoi. I ko sme kaj toa, od se drugo se odkaza za da mozis na 90 godini tocak da vozis i da vegetiras tamu do 110 godini, da ti menvat peleni ko na malo dete ?

Последно уредено:
Никотинот не е завистност. Во меѓувреме

пушачи не можат

1) кафе да пијат без цигара
2) да се разбудат без цигара
3) да заспијат без цигара
4) секс да имаат без цигара
5) после-секс пак неиздржлив период без цигара
6) стресен период - одма цигара
7) да издржат релаксирани периоди како свадби, родендени итн
8) во ВЦ да завршат биолошка нужда
9) секаков нормален стрес во животот е неподнослив без цигара
10) и среќа исто тешко се поднесува без цигара
P.s ne te prasav a stvarno me interesira. I od alkoholot se odkaza. I toj e steten i stvara zavisnost , i toj mozis na sekoj kjos da go kupis, baska i zad nego cela industrija stoi. I ko sme kaj toa, od se drugo se odkaza za da mozis na 90 godini tocak da vozis i da vegetiras tamu do 110 godini, da ti menvat peleni ko na malo dete ?

Квалитетот не живот без цигари лета нагоре после само 3 дена. Поголема кондиција, подобри непца и заби, помладоликост, потврд пенис, намалени шанси за болести. Науката крај не може да најде на болестите што сатанскава билка ги предизвикува. За среќа и бенефитити после откажување се исто толку големи.

Како пушач утрата ми беа ултра анксиозни до ниво каде што не можев да се смирам без 2-3 цигари. После откажување ги имам најсмирените утра. Лагано елегантно позитивен почеток на денот. Целата филозофија за никотинот е дека

Никотинот го намалува стресот што самиот го креира

Кафе се ужива многу подобро без вдишување на чад за да може да го вкусиш. Абсурдно е човек да морал да вдишува чад за да се релаксирал. Тензијата и нервозата што ја има пушач за да ја смирува со никотин ја нема непушачот. Тоа е тоа.

Isto i jas za marihuanata. Imam probano, sranje vo boja, baska smrdi kopa. Kolku treba da e nekoj down za da mu treba droga za da se pocuvstvuva ubavo, makar i na moment.
Kolku sto e marihuanata prirodna, tolku e i tutunot :toe:
Koj ti e kriv tebe ko tinejder sto si bil depresiven pa si se navlekol na droga.
Nie imave normalno detstvo, si pusevme, pievme, nasite babi dedovci puseja i pieja, roditelite ni puseja i pieja. Nisto cudno i nenormalno, bas naprotiv . Koj da ve znaj vie od so maka za droga se fativte.
Nemam potreba od drogi da mi se otvorat cakrite, ne sum narkoman.

Ne ni sakam, a i od so maka da se napijam kafe bez cigara. Toa ti e ko da pies rakija bez meze. Ebati takvoto kafe i rakija.

Se e industrija be genie. Topla voda da ne otkri. Pusti reklami na tv, se e toa industrija koja te naveduva da go pravis toa od reklamite.
Ebati otrovite ako mu treba 80 godini za da deluva. Toa vestackata hrana so sekoj den ja jadis i pijas ke te sredi mnogu pobrzo od cigarite, ali ok toa bilo industrija, drugoto samo se reklamiraat, nisto strasno.

Zavisi so filmoj gledas. I normalno deka nemozes da kupis vo prodavnica heroin. Si ima pricina zosto. Nemozis ni marihuana. Se e toa droga. Narkoman ti e beter od kockar. Pisi propalo se toa. Otepaj go da ne se maci.

Хахахаха ја и депресија. Погоди ме Владе.
Никад у живот не сам бија депресиван а ни зависан од нешто, а камоли наркоман.
Не ми лепи етикете, не сам навлечен.
Не иди у крајност, не измислуј глупости.
Зборимо за цигаре, најглуп изум у задњи 4,7 миљарде године.
Еве ја не те вреѓам, не си глуп што пушиш, ама имаш глупу навику.Најглупу.

Хахахаха ја и депресија. Погоди ме Владе.
Никад у живот не сам бија депресиван а ни зависан од нешто, а камоли наркоман.
Не ми лепи етикете, не сам навлечен.
Не иди у крајност, не измислуј глупости.
Зборимо за цигаре, најглуп изум у задњи 4,7 миљарде године.
Еве ја не те вреѓам, не си глуп што пушиш, ама имаш глупу навику.Најглупу.
Ne velam deka si narkoman ali da ne se lazime, verojatnosta nekoj da stani narkoman e daleku pogolema kaj uzivatel na drogi, makar i rekreativno otkolku kaj random pusac.
Mene licno dosega osven za kurtasak, drustvo ni na kraj na pamet ne mi teknalo da zapalam djoint taka od cista mira. Nikakva zelba ni potreba sum imal, za razlika od tebe na primer. So ti idi i so maka te tera da konzumiras drogi stvarno ne znam.

Ne velam deka si narkoman ali da ne se lazime, verojatnosta nekoj da stani narkoman e daleku pogolema kaj uzivatel na drogi, makar i rekreativno otkolku kaj random pusac.
Mene licno dosega osven za kurtasak, drustvo ni na kraj na pamet ne mi teknalo da zapalam djoint taka od cista mira. Nikakva zelba ni potreba sum imal, za razlika od tebe na primer. So ti idi i so maka te tera da konzumiras drogi stvarno ne znam.
Еве исто прашање и до тебе.
Што ти иди и со мака те тера да пушиш цигаре?

Ја неам никакфу маку и ништо не ме тера.
Запалу чатпат, а не едно по друго како вас.

Никотинот не е завистност. Во меѓувреме

пушачи не можат

1) кафе да пијат без цигара
2) да се разбудат без цигара
3) да заспијат без цигара
4) секс да имаат без цигара
5) после-секс пак неиздржлив период без цигара
6) стресен период - одма цигара
7) да издржат релаксирани периоди како свадби, родендени итн
8) во ВЦ да завршат биолошка нужда
9) секаков нормален стрес во животот е неподнослив без цигара
10) и среќа исто тешко се поднесува без цигара

Квалитетот не живот без цигари лета нагоре после само 3 дена. Поголема кондиција, подобри непца и заби, помладоликост, потврд пенис, намалени шанси за болести. Науката крај не може да најде на болестите што сатанскава билка ги предизвикува. За среќа и бенефитити после откажување се исто толку големи.

Како пушач утрата ми беа ултра анксиозни до ниво каде што не можев да се смирам без 2-3 цигари. После откажување ги имам најсмирените утра. Лагано елегантно позитивен почеток на денот. Целата филозофија за никотинот е дека

Никотинот го намалува стресот што самиот го креира

Кафе се ужива многу подобро без вдишување на чад за да може да го вкусиш. Абсурдно е човек да морал да вдишува чад за да се релаксирал. Тензијата и нервозата што ја има пушач за да ја смирува со никотин ја нема непушачот. Тоа е тоа.
Kade rekov deka ne e zavisnost. Ali ima zavisnost i zavisnost. Nekoj e zavisen od blago, nekoj od alkohol, nekoj od kocka, drug od droga itn itn itn. Razni bolesti po svetot ima.
Tuku odbegna da mi odgovoris. Se otkaza i od alkoholot ? I od so drugo se imas otkazano za da imas vo zdravo telo, zdrav duh ? :cautious:

Тензијата и нервозата што ја има пушач за да ја смирува со никотин ја нема непушачот.
Nemas ti videno nekoj so nervoza i tenzija ima ko ke nema da kasni blago.

Како пушач утрата ми беа ултра анксиозни до ниво каде што не можев да се смирам без 2-3 цигари. После откажување ги имам најсмирените утра.
Utrata mi se sosem ok, niti imam potreba da se smiram, niti sum nervozen. Ti druze kojznaj so maka si imal, mozebi trebalo na psihijatar da odis pred da se zrtvuvas od se vo zivotot. Lekot mozi 5 pari bil :toe: .

Kade rekov deka ne e zavisnost. Ali ima zavisnost i zavisnost. Nekoj e zavisen od blago, nekoj od alkohol, nekoj od kocka, drug od droga itn itn itn. Razni bolesti po svetot ima.
Tuku odbegna da mi odgovoris. Se otkaza i od alkoholot ? I od so drugo se imas otkazano za da imas vo zdravo telo, zdrav duh ? :cautious:
Alkohol pijam mozebi ednas na godina dve. Teretana odam redovno i nema cigara sto moze da zameni zadovolstvo od muskulesto telo.

Letovo planiram tyler durdenovi stomacni pa ke vidime.

Еве исто прашање и до тебе.
Што ти иди и со мака те тера да пушиш цигаре?

Ја неам никакфу маку и ништо не ме тера.
Запалу чатпат, а не едно по друго како вас.
Poubo mi e kafeto, pijackata .....
Sega so toa se tesis, deka cat pat a ne edna za druga. Pa ako pusis edna za druga ke stanis ko kostic . Jas od druga strana ne :toe:.
Tuku ona cat pat, toa mi e nejasno. Ako ne te tera i nemas maka, nema ni cat pat da palis. Nesto tuka ne stima :cautious:

Alkohol pijam mozebi ednas na godina dve. Teretana odam redovno i nema cigara sto moze da zameni zadovolstvo od muskulesto telo.

Letovo planiram tyler durdenovi stomacni pa ke vidime.
Znaci ne pijas, so bi se reklo i od toa se otkaza. I kako e to be ednas na godina dve ? So pies vo toa ednas vo godina dve, malo pivo, case rakija, goltka vino ? I zosto ? Napise steroidi ko sekoj random bodibilder.
Teretana odam samo sluzbeno, ako imam rabota nesto i nikogas ni na kraj na pamet ne mi padnalo da se dujam ko krkac i da si se gledam vo ogledalo kolku sum nabildan.
Jas godinava, ne godiava, tuku sega vikendot so idi planirame da se soberime vo kafana na divo , a divo bez alkohol jbg, djabe srnickata go polozi zivotot. Bescelno so se veli.

I vozduh ne disam mrsen mi e.

Zavisi kolku pusis jas pusev 15-20.
Gospo te znaj kolku pari davas za suplementi za da izgledas ko napumpana guma :pos:
Si pomislil nekogas deka edna zavisnost si zamenil so druga ?
Vo prosek dve paketi. Ako ?

Znaci ne pijas, so bi se reklo i od toa se otkaza. I kako e to be ednas na godina dve ? So pies vo toa ednas vo godina dve, malo pivo, case rakija, goltka vino ? I zosto ? Napise steroidi ko sekoj random bodibilder.
Teretana odam samo sluzbeno, ako imam rabota nesto i nikogas ni na kraj na pamet ne mi padnalo da se dujam ko krkac i da si se gledam vo ogledalo kolku sum nabildan.
Нула суплементи, само природно. и да сакаш не може да се дуиш потребна е дисциплина. Пола од населениево 100 метра не може да изпешачи тегови се многу.
Gospo te znaj kolku pari davas za suplementi za da izgledas ko napumpana guma :pos:
Si pomislil nekogas deka edna zavisnost si zamenil so druga ?
Vo prosek dve paketi. Ako ?
2 кутии дневно? Ти си бил ептен завизен. Ама чекор почекор може да ги откажеш и разликата е ден и ноќ. Лично за мене кога почнав да пушам повеќе од 15 почнав сериозно да мислам за чаре.

:cautious: Нула суплементи, само природно. и да сакаш не може да се дуиш потребна е дисциплина. Пола од населениево 100 метра не може да изпешачи тегови се многу.
Prirodno? Bas me interesira sto toa tolku prirodno jadis ?
Ete ti mozis ( mozam i jas patem receno i pesacam mnogu povekje od 100 metri dnevno sekoj den, dodusa ne od so sakam ali sepsk ) i sto so toa ? Ke odis na trki nekade ? Ke se brkas so mecki, volci, kucinja ? Mislam stvarno so ti e poentata. Ete jas pusam po dve paketi, vo teretana nemam stapnato i kondiciono sum sosem ok, a od nisto so mi praj kef se nemam odkazano. Ti bukvalno od se se odkaza za istoto. Abe druze, ako umiras, umri srekjen. Sega ako gledanje i maznenje pred ogledalo, odenje peski 100 pa i 1000 metri ti praj kef, to e drugo.
2 кутии дневно? Ти си бил ептен завизен. Ама чекор почекор може да ги откажеш и разликата е ден и ноќ. Лично за мене кога почнав да пушам повеќе од 15 почнав сериозно да мислам за чаре
Pusam kojznae od koga, ni sam ne pamtam, krvna slika postirana tuka, pregledana od nasite doktori i doktorki na forumot i zaklucokot bese deka site ke ve ispratam.
Ama si go smislil, majce eba. Da se kilajs 5 dena od nedelata po tetetani i da se djaris vo ogledalo po cel den kolku si bil nabildan :pos:
Poarno edna niva da zemese i da ja posadese so nesto i kopaj po cel den, barem kjar nekoj ke videse od toa, vaka djabe si ja macis dusickata. Odi zapali edna ne tuku mi izigravaj besni glisti, ke skinis nekoja tetiva, koj ke ti gi gleda makite posle.

Интересни дебати водите. Нуклеарен отпад или културно наследство. Цигарите и Џоинтот. Фасцинантно ми е како се обидувате да бидете полни со разбирање за вашите лоши навики :D

Интересни дебати водите. Нуклеарен отпад или културно наследство. Цигарите и Џоинтот. Фасцинантно ми е како се обидувате да бидете полни со разбирање за вашите лоши навики :D
Ti pak kao bezgresna. Ni edna losa navika nemas ? :cautious:

Ti pak kao bezgresna. Ni edna losa navika nemas ? :cautious:
Кафе, алкохол, кашкавал и сирење.

Алкохол се трудам да исклучам скроз. Не сум алкохоличар, туку сакав некад да си се напијам по една чаша вино дома. Ама сега гледам да го редуцирам и тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom