Пушењето - зависност или навика?

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми одговори што би ти сметало ако има некоја кафана каде ке се збираат пушачи?
Нека има кафани само за пушачи, нема да ни смета ама мора кафаната да има филтри за прочистување на воздухот.
Како што бараме од УСЈЕ, така ке бараме и од таа кафана, а внатре што сакаат нека прават, по десет цигари во уста нека држат и кругкчиња да си прават.
Во Сингапур на улиците има мали кабини за тие што сакаат да пушат, но нема седишта за да ти биде комотно, а кабината има филтер или прочистувач, не знам што точно е тоа, за да не го загадуваш надвор воздухот.
На балкон не смееш цигара да запалиш...Овде кај нас никој не мисли за другиот, гледа само свој ќеиф да направи.

Или скроз нека забранат производство, увоз и продажба на цигари. Шо го дупат народот сега ваков, сега онаков закон. Мртво слово на папиру.
Цигари ич во МК. Можда Македонја ќе стане подобро, поздраво, побогато место за живеење.

Нека има кафани само за пушачи, нема да ни смета ама мора кафаната да има филтри за прочистување на воздухот.
Како што бараме од УСЈЕ, така ке бараме и од таа кафана, а внатре што сакаат нека прават, по десет цигари во уста нека држат и кругкчиња да си прават.
Во Сингапур на улиците има мали кабини за тие што сакаат да пушат, но нема седишта за да ти биде комотно, а кабината има филтер или прочистувач, не знам што точно е тоа, за да не го загадуваш надвор воздухот.
На балкон не смееш цигара да запалиш...Овде кај нас никој не мисли за другиот, гледа само свој ќеиф да направи.
И на секоја куќа филтри и тоа: на оџаците, прозорците, вратите, специјални филтри на аспираторите од кујните, а електростатски на прозорците од ве-це. Скара у двор се забранува а се забрануваат и печењари и скари на кило, ем да не смрди и загадува ем вареното месо е поздраво од печеното..... и на сите по еден филтер со свирка во газот, ако прди или пуфа свирката да сигнализира и мајчиниот/мајчината да попие казна.

Ај бе луѓе може да се живее и без цигари. Дајте свестете се престанете со пушење.

Не знам што толку убавина има во пушењето цигари? Мајка ми пуши, брат ми пуши и никако не можам да ги разберам што убавинава пушење.

Ај бе луѓе може да се живее и без цигари. Дајте свестете се престанете со пушење.

Не знам што толку убавина има во пушењето цигари? Мајка ми пуши, брат ми пуши и никако не можам да ги разберам што убавинава пушење.
Pa zapali i ti, probaj. Kako da ti objasnime vaka.
Isto ko da ti objasnuvame kolku boli ko ke si ja skrsis rakata, a ti si ja nemas nikogas skresno :toe:

Ако детето има 50 години ќе смее тогаш да се пуши пред него ?
За цигари прашувам.
Sigurno me sfati so mi bese poentata vo drugata tema. Ete ti ziv primer za nekoj so se dozivuva kako moralna velicina, a vsusnost e znaes de vekje sto ;)
Kjuti ne mu kazvaj osetlivi se mnogu.
Tuku da zemam da burickam vo temite za kovid, so velis koja ke bidi verojatnosta da ima sovpagjanje na snegulkite od tuka i tamu ? :cautious:
Grevcinjata po deset vakcini primija , nekoj uste gi primat. Da ne im si vo kozata, kojznaj kakov im e zivotot celo vreme vo strav da zivejs :(

Ние што мразиме цигари цел живот сме биле woke а не сме знаеле:kafence:
Ти не се секирај. Кажаа дека пред деца не смее да се пуши така што нема да ти влагаме со цигара у детска.

... ме нервира што толку форсираат ,,лекарите, па лекарите рекле" , нека се најде нормален компромис каде може или не може да се пуши цигари и толку, секој со свој памет.

...канцелариите на лекарите се гасна комора, низ ходници идат со цигара во рака тие ќе зборат за штетноста на пушењето, а тек во управна зграда на болниците каде се сите соработници од правници и економисти, социолизи и што уште не запослено, не може човек да влезе од димна завеса, смрди труе, па тие ќе речат кој да пуши, а бе ајде жими сопствен пример што го даваат.

...одредите простории за непушачи и пушачи и нека пуши народ кој како сака на тоа место.

... ме нервира што толку форсираат ,,лекарите, па лекарите рекле" , нека се најде нормален компромис каде може или не може да се пуши цигари и толку, секој со свој памет.

...канцелариите на лекарите се гасна комора, низ ходници идат со цигара во рака тие ќе зборат за штетноста на пушењето, а тек во управна зграда на болниците каде се сите соработници од правници и економисти, социолизи и што уште не запослено, не може човек да влезе од димна завеса, смрди труе, па тие ќе речат кој да пуши, а бе ајде жими сопствен пример што го даваат.

...одредите простории за непушачи и пушачи и нека пуши народ кој како сака на тоа место.
Еве искрено, ти си лекар и пушач.
Искрено кажи, убаво ли е да се пуши, и за тебе и за тија около тебе.
И психофизички и матетијално(по џеб).
?
Не е надовржување сс тфој пост или карање, не га ни прочита скроз сто посто.Али сфати те.
Само ми текна ск да те прашам.

Ако ти е основан бенефит лично задоволстфо, ондак не су управо, бирај друг одговор.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom