Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Млеко во прав за бебиња, поточно дохрана.
Nemoj da mislish pogreshno za sovetov. Ti pishuvam od proveren izvor:

Zemaj si mleko do Koza, ako majkata nema ili ne saka mleko da go doi!
Melkoto go razreduvash so malce voda (oti e mnogu jako i mozhi deteto da dobija proliv) i davaj mu slobodno. Po kvalitet e najblisko do majchinoto!
I nikakov Aptamil nikakvi gluposti shto izlegle od Mashina ne ti trebaat!
Автоматски споено мислење:

Ne mislev deka nekoj si zel vreme i da go opishi kozjoto mleko ama ovde e povejche od detalno objasneto.

i ushte nekoi iskustva.

Последно уредено:
Имам страшни киселини кога пијам густи сок, особено ако е 100%. Ме боли и желудник и грб, и тоа болки да мораш да легнеш до толку неподносливи. Природен па од цедено овошје е невозможна мисија, а овошје јадам без никаков проблем. Иди најди му сега нзс.:unsure:

Имам страшни киселини кога пијам густи сок, особено ако е 100%. Ме боли и желудник и грб, и тоа болки да мораш да легнеш до толку неподносливи. Природен па од цедено овошје е невозможна мисија, а овошје јадам без никаков проблем. Иди најди му сега нзс.:unsure:
Ја мислев да не ќе кажеш од оние купечкине 100% на Вива и Фруктал. Тие се пуни хемии и некој ароми и концентрати. Така што немаше да ме чуди ова што го тврдиш ама за баш природен цеден ....

Сок од цедени цитруси (лимон, портокал, мандарина, цитрон ...) имаат некоја киселина и може да ти е од таа. Затоа и не се препорачуваат сабајле на гладно затоа што ќе ти ја сјебат стомачната киселина и може долгорочно да доведат до чир.

Zemaj si mleko do Koza, ako majkata nema ili ne saka mleko da go doi!
Melkoto go razreduvash so malce voda (oti e mnogu jako i mozhi deteto da dobija proliv) i davaj mu slobodno. Po kvalitet e najblisko do majchinoto!
I nikakov Aptamil nikakvi gluposti shto izlegle od Mashina ne ti trebaat!
Козјото а и било кое друго млеко од животинско потекло не смее да биде замена за мајчино млеко или формула за бебе под 1 година. Има многу повисока концентрација на протеини и минерали и може да ги оптовари бубрезите. Има недостаток на фолна киселина, б12, железо што води до тешка анемија. Разредувањето со вода не го прави побезбедно туку само ги одзема потребните калории за раст.

Не ризикувајте со здравјето на вашите деца заради народни верувања.

Избегавај сокови. Провери хеликобактер пилори Аг (од фецес). Почесто јади а помалку. Обиди се последниот оброк да ти биди барем три часа пред спиење. Веројатно страдаш од ГЕРБ. Избегавај и тестенини и тоа знае да прави киселини, лута и зачинета храна исто. Евентуално консултација со интернист, за евентуална гастроскопија ако состојбата трае подолго време. Ама прво испитај хеликобактер.

Последно уредено:
Козјото а и било кое друго млеко од животинско потекло не смее да биде замена за мајчино млеко или формула за бебе под 1 година. Има многу повисока концентрација на протеини и минерали и може да ги оптовари бубрезите. Има недостаток на фолна киселина, б12, железо што води до тешка анемија. Разредувањето со вода не го прави побезбедно туку само ги одзема потребните калории за раст.

Не ризикувајте со здравјето на вашите деца заради народни верувања.

Избегавај сокови. Провери хеликобактер пилори Аг (од фецес). Почесто јади а помалку. Обиди се последниот оброк да ти биди барем три часа пред спиење. Веројатно страдаш од ГЕРБ. Избегавај и тестенини и тоа знае да прави киселини, лута и зачинета храна исто. Евентуално консултација со интернист, за евентуална гастроскопија ако состојбата трае подолго време. Ама прво испитај хеликобактер.
A shto koga majkata nema ni kapka?
A i pishav ! Za dete pomalo od godina samo razredeno. A i coekov shto go znam deka kako bebe 80% ishranata kako bebe di godina mu beshe kozjo mleko denes e dvospraten, nikakvi zdrastveni problemi nemal a i vo toa vreme koga negovite namesto tie Aptamil i sl. gi zamenija so kozjo mleko napreduvashe kako raketa

све сјебува, и кока кола исто. На времето на работа ги мавав кока коли и ме ватија киселини кои долго време ми требаше да ги решам. Тие срања од сокови само надразнуваат желудец.

Последно уредено:
Кога мајката нема млеко единствено безбедно нешто е адаптирана млечна формула за бебиња. Се друго е опасно.
Ne fala. Za mene pishav shto e izbor.

Imase nekni na tv vo tie veshtackite mleka pronashle otrovi koi predizvikuvaat rak.

I da bidi polosho takvi sranja redovno pronajduvaat.
Napishi na google baby Nahrungsmittel cancer i citaj kolku sakas

... густиот сок 100% е концентриран сок, значи ,,концентрат“од каде е извлечена водата за да се добие во густина, остранети се природните влакна на истото овошје, а истиот поради тоа содржи висока концентрација на природни шеќери и овошни киселини, а често и дополнителни природни ароми и дополнителни шеќери што може да го опушти долниот езофагеален сфинктер и да предизвика повторно создавање на киселина.

- влакната на овошјето кои се остранети имаат улога на контролирање на варењето и го намалува рефлуксот (значи враќање на желудачната содржина- киселина) од желудникот во хранопроводот, а густиот сок веќе ги нема и тој како го пиеш за неколку секунди или минути и желудникот е „нападнат“ наеднаш од киселина од густиот сок и концентрацијата на шеќери кои го иритира желудникот и ти добиваш силен фитбек од телото од таа киселина со болки напред назад до легнување „да се смириш“.

- е сега пишуваш дека самото овошје не ти прави проблеми, па да, тоа не се преработува какао густиот сок ги содржи сите влакна „месото“ на самото овошје што го гризеш подолго не за неколку секунди или минути како концентратот од густиот сок, а ја содржи и водата на самото овошје која во густиот сок е остранета со производство и желудникот „нормално“ го прифаќа без нагло лачење на желудачните киселини.

... ете објаснување, а зошто токму тебе ти се случува тоа, а не да речеме на твој колега што исто пие густи сок, е па, секој човек е приказна за себе, ти си поосетлив на желудникот, поемотивен како човек, па лачењето на желудачните киселини може да ги засилиш со нервозни мисли или неправда во околината што ете така делува на тебе, па кога ќе се додаде одозгора и густиот сок се виткаш од болка, народната поговорка „од нервоза чир ќе ми излезе“, така да сам ќе си решиш помалку нервози можност за самоконтрола и нема пиење густи сок, барем не цел и не наеднаш!

Ја мислев да не ќе кажеш од оние купечкине 100% на Вива и Фруктал. Тие се пуни хемии и некој ароми и концентрати. Така што немаше да ме чуди ова што го тврдиш ама за баш природен цеден ....

Сок од цедени цитруси (лимон, портокал, мандарина, цитрон ...) имаат некоја киселина и може да ти е од таа. Затоа и не се препорачуваат сабајле на гладно затоа што ќе ти ја сјебат стомачната киселина и може долгорочно да доведат до чир.

Сите, и купечките и природните.

Два портокала сега да излупам да изедам немам мака, напрај ги сок киселини у пм. Тоа ми е чудно. Еве Бијонсе ми вика многу сум бил емотивен, можда на срце си ставам и се ствара у киселина. :LOL:

Некој со предлог или идеја како да избегнам идење на систематски преглед (за другар прашувам)..До лани беше се ок,сега набавиле од оние ехо апарати а ја мразам некој да ми врши обсервација на ограните,после си викам кој ве врти над мојот дух немате пристап ма се труделе од петни жили да ме скенирате..

Така да ако нема решение ќе мора инцидент да направам од типот-Докторе кај ја најде оваа медицинска сестра добра пичкетина,да си набавам и ја една таква за по дома..за да ме отстранат од таму по насилен пат и тоа кога ќе има солиден број на пациенти..

Некој со предлог или идеја како да избегнам идење на систематски преглед (за другар прашувам)..До лани беше се ок,сега набавиле од оние ехо апарати а ја мразам некој да ми врши обсервација на ограните,после си викам кој ве врти над мојот дух немате пристап ма се труделе од петни жили да ме скенирате..

Така да ако нема решение ќе мора инцидент да направам од типот-Докторе кај ја најде оваа медицинска сестра добра пичкетина,да си набавам и ја една таква за по дома..за да ме отстранат од таму по насилен пат и тоа кога ќе има солиден број на пациенти..
I zamisli doktorot za sestra ima nekoja 62 godishna so oben 130cm.

Има финта, види ПП.

Јас не сакам крв да ми вадат, а тоа демек не можело да се прескокне. Демек. :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom