- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 5.008
- Поени од реакции
- 4.605
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne e i toj kriv, taka mu rekle, taka si pisi. Mora da drzi kontra, trebalo ne trebalo. Ili pak tolku mu seci. I taa opcija e vo igra.pa koj treba da im plaka? vo normalni drzavi za niv e i dupla kaznata posto toa im e rabota i treba da se profi i sovesni.
Верувам дека на наредните локални избори, шоферите во „градски„ (т.е. оние кои ќе останат да работат во ЈСП а да не се отселат од „нашата земјата„...) пак ќе си го гласаат ликов...а може и нема...
Шефот кога ти дава службена кола, и ти кога ќе добиеш казна кој ја плаќа?Верувам дека на наредните локални избори, шоферите во „градски„ (т.е. оние кои ќе останат да работат во ЈСП а да не се отселат од „нашата земјата„...) пак ќе си го гласаат ликов...а може и нема...
Па на пример во случј да те фатат пијан ке платиш ти, фирмата и шефот или пример за прегорена сијалица која може да биде во текот на возењето исто ке ве репнат и да не набројувам други случаеви на кои фирмата не може баш да делува а сепак ке попие казнаШефот кога ти дава службена кола, и ти кога ќе добиеш казна кој ја плаќа?
Колку разбирам од моиве колеги од работа кои возат службени возила, во случај на беља со возилото, казната ја плаќа возачот како физичко лице кое работи во правно лице.Шефот кога ти дава службена кола, и ти кога ќе добиеш казна кој ја плаќа?

Добивката од све ова е 10 до 15 мин покасно дома, секој ден плус 50 ден. повеќе за нафта, трошоци за амортизација и плус уште по некоја казна. Годишно ќе бидам зијан по 1000 евра најмалку ама јбг, тражили сте гледајте.
Па на пример во случј да те фатат пијан ке платиш ти, фирмата и шефот или пример за прегорена сијалица која може да биде во текот на возењето исто ке ве репнат и да не набројувам други случаеви на кои фирмата не може баш да делува а сепак ке попие казна
Па ако знаете дека возачот сам си ги плаќа прекршоците, како во цел свет што е дилемата.Колку разбирам од моиве колеги од работа кои возат службени возила, во случај на беља со возилото, казната ја плаќа возачот како физичко лице кое работи во правно лице.
Муабетот во мојот допис ми беше друг, не за тоа кој треба да плаќа за сторен прекршок, туку за ликот од фотката која бара плаќање, и кој (лик) наместо да се впушти во решавање реални натрупани колективни проблеми и потреби, се фатил за „потсетување„ за потребата од нечие плаќање...
Собирањето арач од народов од кој се исплаќа власта и ефикасноста од власта се обратнопропорционални „феномени„...
Возење брзо троши повеќе гориво од бавно возење.Добивката од све ова е 10 до 15 мин покасно дома, секој ден плус 50 ден. повеќе за нафта, трошоци за амортизација и плус уште по некоја казна. Годишно ќе бидам зијан по 1000 евра најмалку ама јбг, тражили сте гледајте.
Проблемот е што сега имаме гужви и појди застани, по 10 мин у два правци тоа се 20 мин работење на кола у место и под кумплук повеќе. Со појди застани дизел троши негде 12 L на 100 ако на 90 му е да речеме 5. Скопје нема инфраструктура и алтернативни начини за движење за да функционира ова Сејф Сити сега за сега.Возење брзо троши повеќе гориво од бавно возење.
Токму ова го баравме, да не убиваат луѓе.
Власта само искористи ситуација у која народов е у параноја.Па тука е трагикомедијата, што зголемените трошоци за превоз не се битни, ама битно е дека власта е загрижана за нашето здравје...а за полнењето на буџетот „без мотика„ да не разговараме.
Се осеќа ли толку разлика во гужвите? Пример од сабајле кога одиш на работа, секако е гужва, не верувам дека некој може да вози над 50 и да сака. Како сејф сити има ефект тука? Можеби луѓето не поминуваат повеќе на жолто/црвено?Проблемот е што сега имаме гужви и појди застани, по 10 мин у два правци тоа се 20 мин работење на кола у место и под кумплук повеќе. Со појди застани дизел троши негде 12 L на 100 ако на 90 му е да речеме 5. Скопје нема инфраструктура и алтернативни начини за движење за да функционира ова Сејф Сити сега за сега.
Автоматски споено мислење:
Власта само искористи ситуација у која народов е у параноја.