Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ја претеруваат реално... личи скроз на 12 years a slave улогата што и беше, во партали замотана, мене бар на тоа прво ми текна од сликава.
Не можат да најдат нова Дајен Кругер, саде црниве жени на светов само опресирани се, ние белите се ни е бело, овај розево.

Пред некое време ми падна криво и за Дајен Китон, сега и за Кетрин ми е. Ја прегледав Шитс Крик пред некое време, Моира ми е најјак лик :(:love:

Белците се срање, треба све црнци да бидат насекаде.
Жената не смее да ја побудува машката хетеросексуална страст. Треба да биде грда.
626566019_1317791970396934_77740313305327328_n.jpg

Мала споредба со бившата расистичка Елена Тројанска.

Белците се срање, треба све црнци да бидат насекаде.
Жената не смее да ја побудува машката хетеросексуална страст. Треба да биде грда.

Прегледај го приврзокот 468400

Мала споредба со бившата расистичка Елена Тројанска.
Многу интересно се чистела Америка од воук срањата, мора да ти се признае, еве уште еден таков пример, покрај 100те други. :rolleyes:

Многу интересно се чистела Америка од воук срањата, мора да ти се признае, еве уште еден таков пример, покрај 100те други. :rolleyes:
не си добро информиран

Има илјадници случаи од кои се гледа дека процесот е почнат. Но, не е сеуште завршен.
Работата оди во правилна насока.

не си добро информиран

Има илјадници случаи од кои се гледа дека процесот е почнат. Но, не е сеуште завршен.
Работата оди во правилна насока.
sure buddy, како ќе кажеш.

Уште една вест од некролозите.
Ја згаснале Замунда. Веројатно единственото нешто што вредеше од источњациве.
Го користев сајтов едни добри 15 години, еден куп филмови, серии изгледани благодарение на нив, рест ин пис Замунда.

Уште една вест од некролозите.
Ја згаснале Замунда. Веројатно единственото нешто што вредеше од источњациве.
Го користев сајтов едни добри 15 години, еден куп филмови, серии изгледани благодарение на нив, рест ин пис Замунда.
Koj cringe e onaa slikana sho ja stavile , mislish ova e dark web strana za pedofilija i trgovija so droga i oruzje,terorizam :tapp:

1769976816355.png

Многу малку ја има Helen во Odissey, а со оглед дека филмовите кратат доста од материјалот, не очекувам импактен скрин тајм за тоа да ми го расипа филмот. Додадете го и Eliot Page трансформаторот кога се жалите на воук, а и раперон Travis Scott гледам го разбрани интернетот поради кастингот, но Нолан вака или онака има безвременски филмови а некои во мои топ 4 евр па не можам да се дрзнам да го хејтам олку рано поради кастинг, особено кога компензира со Anne Hathaway (@Io Sono Interista ќе го освежиме фан клубот). Тоа настрана, сепак мојот стомак вели дека ќе потфрли, и како со Dunkirk, нема да ми е срам да му залепам единица. Ја читав книгата и ја слушав паралелно аудиокнигата месецов во припрема, планирам да го гледам во Прага во тоа специјалното кино како што Nolan замислил. И за Oppenheimer патував во друг град да го гледам 70мм, така да, веќе мислам дека ќе потфрли, па не сакам дополнително да си убивам хајп поради кастинг. Инаку го изгледав и првиот дел Odissey од серијалот со Armand Asante, но заспав на вториот. Каков бисер е тој филм! Носталгија ме мава секогаш кога ќе се потсетам на него.

IMG_1083.jpeg

Аватар тројката, тричасовен одмор за очи. Можно е да е визуелно најубавиот филм што сум го гледал. Приказната, колку што може да се очекува од трет дел на филм, можеби и нешто подобра од тоа. Вториот дел на пример беше како туристичка разгледница за друга планета, сурфаа децата, ништо друго не се случуваше. Овој дел има повеќе карактери и имаше некои обиди за емотивни ролеркостери, не беше така лошо.

Се на се, добро поминати три саати, ама три сааааааати луѓе, хемороиди фатив... Зошто, Џејмс Камерон, зошто?
Го фатив денес 4dx, искрено многу доцна и дознав дека излегол тројка. Три часовна масажа со мавање во бубрези, но најди некој што прави подобри блокбастери денес? Јас уживав во филмов, алал да му е за мајсторлукот на Cameron. Но, сакам веќе да видам и нешто друго конечно од него. 4/5.

Има многу филмски класици шо ги немам изгледано, или гледано онака со едно око на тв во гужва. Денес конечно го изгледав Twelve Monkeys.

Сега ќе го гледам eyes wide shut. Според нашиот гуру и познавач на секоја тема од астрологија до минерали, Јанко Илковски, филмот бил контроверзен и најверојатно главна причина за прераната смрт на Кјубрик.o_O

Ќе го пцујам ако не е контроверзен.

Има многу филмски класици шо ги немам изгледано, или гледано онака со едно око на тв во гужва. Денес конечно го изгледав Twelve Monkeys.

Сега ќе го гледам eyes wide shut. Според нашиот гуру и познавач на секоја тема од астрологија до минерали, Јанко Илковски, филмот бил контроверзен и најверојатно главна причина за прераната смрт на Кјубрик.o_O

Ќе го пцујам ако не е контроверзен.
Баци ги на Кидман цицињата од мене. :love:

Скроз ненамерно, изгледав два филма нонинирани за оскар едноподруго. До душа не ни знаев дека едниот е номиниран, слабо пратам филмски награди и такви слични манифестации.
Немав појма кој е фаворит за наградата најдобар филм ама се разочарав што Train Dreams не е толку силен фаворит како One Battle After Another.
Овој со Дикаприо му дадов 3.5 и тоа малце мислам го почастив. Реална оценка на скалило од 1 до 10 би му била 6.5 но тоа го нема како опција на ЛБ а имам полоши филмови каде сум дал 3 звезди па реков ае овој не е ни ваму ни таму. И баш така, не е ни ваму ни таму, просечен филм кој многу брзо ќе се заборави а траеше цели три часа и има високи оценки секаде. Train Dreams па од друга страна му бутнав четворка а мислам можеше и повеќе.

Ако е сексот контроверзен, тогаш да му веруваш на Јанко. Ова - причина за прераната смрт на Кјубрик е чиста глупост.

Инаку, препорака од мене, пред или по филмот да ја прочиташ Новела за сонот од Артур Шницлер. Можеш и да ја симнеш онлајн, тука: https://okno.mk/sites/default/files/010-Novela-za-sonot.pdf

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom