Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 55: Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари)

Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари

• Вкупно гласачи
    51
Малце звучи строго и грубо
"Не смеат да се радуваат".

За славење да, малце е крипи вол од 30 године да слави роѓендан како мало дете сс триес гости, сс балони, картонски капчиња и онија језиви сфирчиња што га дааф најглуп звук у Универзум.

Али например дома да си дава едно мезе и торту на скроз најблиски.
Еве ја например ск славу роѓендан за да се радуеф мои деца.Дување сфеќичка е ритуал на кој се радуеф сфи деца.
Мала софра и торта, колко да се означи.

Приватна работа е тоа, славел или не исто е.
Јас со најблиските и изгледа тоа на секојдневна дружба.

Не смеат..
Зошто некој да не би смеел да прослави роденден?
Мене не ми смета и ако некој не слави

анкета 20.jpg
Анкета од предходното мислење ^^

Новото мислење е поставено и отворена е нова анкета.

Прегледај го приврзокот 468095
Анкета од предходното мислење ^^

Новото мислење е поставено и отворена е нова анкета.
Here we go again...
Bill Murray Well Its Groundhog Day Again GIF

Во право е @џимеј, возрасни магариња во ресторан и им пеат хепи брдеј ту ју... Ми иде да станам и да им речам добро, не ви е срам? Едноставно го славиш триесеттиот роденден вака:

matt leblanc friends GIF

И после тоа исчезнуваш некаде во планината на @парва.

Сите апликации што покажуваат родендени треба да ја исклучат таа опција. Роденден треба да ти честитаат луѓе кои не те заборавиле, а не Питер и Шејна од Танзанија кои и самиот не знаеш кои се и како ти се нашле на профилот.

Ја само едно имам да кажам, оние што честитаат со автоматски пораки на вибер или ФБ сместа би ги убивал, онака тивко, полека, мерачки, без око да ми трепне.
Have a nice birthday wowowowowowowowowow да ви ебам све ненормално.

Ја само едно имам да кажам, оние што честитаат со автоматски пораки на вибер или ФБ сместа би ги убивал, онака тивко, полека, мерачки, без око да ми трепне.
Have a nice birthday wowowowowowowowowow да ви ебам све ненормално.
Аоооо, и јас исто! Ко ќе лупне некој: „Денес ти е роденден“. WOOOOW, фала што ме просветли, јас не знаев. И не само тие, туку и оние што ставаат стикери или што испраќаат сликички за да честитаат празник некому - штом толку ги мрзи 3 збора да напишат: „за многу години“, не ни сакам да ми честитаат!

На темата - дефинитивно магариња не треба да слават роденден. Што славиш, што си една година поблиску до гробот? Па уште кафани, певаљки, пијачки, ко свадба да се десила, упм! Ај, разбирам да е некој јубилеен роденден, шо знам - 40, 50, 60... Ама да славиш во кафана 37 роденден и да се начукаш ко гојдо оти си една година поблиску да рипнеш в ковчег... Немам коментар. А имам блиски луѓе што прават така, дури и незгодно ми е да им одам на родендените. Јас си нарачувам секогаш само торта, за да можат децата да се радуваат, да дуваат свеќички. Секогаш ми цртаат честитки што ги обожавам и си ги чувам. И тоа е тоа. Последен пат роденден со журка, со славење мислам дека како студент беше, на 22, 23 години. Од тогаш не сум славел. Ама од друга страна пак - сакам да подарувам и сакам да добивам подароци. До душа тоа не мора да е само за роденден и со било каков повод, секогаш подеднакво се радувам на подароците, а најмногу на тие најмалите, како честитките на моите, зашто знам дека се од срце.

Ако едно од следните две-три мислења не биде - "На 14-ти Февруари се слави Трифун а не Валентајн" длабоко ќе бидам разачаран.

Он-топик на темата: Апсолутно ПРОТИВ помодарство и славење со 30-40 души (божем со сите секојдневно комуницираш) по кафани или кафичи со флаши и чаши и шмекање на 18 годишњакињи а си фукнал 30+.
Апсолутно ЗА славење со најтесен круг на фамилија, без разлика на брачен статус.
Анкета - Воздржан.

Back
На врв Bottom