- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 41.443
- Поени од реакции
- 123.505
Не те разбирам, тебе тие 25 евра ќе те предомислат да не дојдеш во таа како што ја опишуваш ти мизерија? Значи, имаш на менито загаден воздух, лоши патишта, ѓубре и ред други негативности и ти си викаш е не доаѓам овде пошо треба да платам 25 евра?? Другар, па ако размислувам негде да одам и ги видам горе наведените работи, тоа место добива еден голем икс од мене и продолжувам да барам понатака.eve, 30 evra e avionska karta Beograd-Rim, zasto srbinot bi dal 25 evra za vlez u drzavava koja nema skoro nisto wow da ponudi vo sporedba so Italija, pogotovo koga istorija, kultura i arhitektura e vo prashanje.
Ја читав од почеток до крај темава и коментарите, 99,102% од коментарите на тие што нејќете ова да се плаќа се дека кога ќе дојдете во Македонија трошите доста пари, Харалд рече на едно доаѓање сигурно над 1000 евра, Војаџер рече годишно 10000 евра оставал, и сеа тие 25/50 евра се проблем? Малце лицемерно е ова али ајде.
Не знам зошто темава ја гледате исклучиво од лична перспектива... Истата е поставена како теза, поточно овие пари што би ги зела државата да се вложат во инфраструктурни проекти и целото население и туристите што доаѓаат да имаат бенефити од тоа. Знаеме сите дека ова нема да се случи, ниту ќе наплаќа државата ниту пак ќе вложи во инфраструктура. Али, размислете само во некое идеално розево сценарио кога би се вовела оваа работа како би изгледало. Мене ми е ок предлог ова, не гледам некому што би му смениле 50 евра на годишно ниво доколку со тоа помага на државата и народот што живее во неа.