Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 30: @Aceso - Вистински маж не смее да дозволи жена да плати на прв состанок.)

Вистински маж не смее да дозволи жена да плати на прв состанок

• Вкупно гласачи
    23
Нека е така, нека се први. Не реков јас нигде дека ние сме први.
ne bese upateno sprema tebe tuku sprema ostanatite koi seriozno smetaat deka objektivno povekje sme imale da ponudime od Italija na primer, sto e suludo.

prirodno e tvoeto da ti e najubavo, eve i za mene mojot roden grad so site mozni problemi sepak mi e poubav od Viena, no toa e biased zatoa sto sum se rodil i izrasnal tamu, objektivno ne e, i turistite nema da ja imaat taa percepcija.

За мене Рим е исклучително преценет град. Под претпоставка да бев кинез, повеќе ќе ме фасцинираше Охрид него Рим.

п.с Не сум Охриѓанец и никаква врзана точка немам за Охрид што ме праи субјективен.
И јас исто не сум никако врзан со Охрид. Ние сме Прилепска фела. Но што е убаво, убаво е. Не сакам лето, ни масовен туризам таму. Пролет, есен, рано лето Јуни. Таму се оди кога е мирно и тивко. Стратегијата да привлекува семејни холанѓани за тивок туризам е топ. Младите холанѓани и англичани нека се дуваат на Закинтос. Охрид не е место за така. Елита е. Езерото е темно сино ко сафир.

За мене Рим е исклучително преценет град. Под претпоставка да бев кинез, повеќе ќе ме фасцинираше Охрид него Рим.

п.с Не сум Охриѓанец и никаква врзана точка немам за Охрид што ме праи субјективен.
Во Охрид си далеку побезбеден ,него Рим или Парис.Љугето изгледа не ја сваќаат моменталната ситуација таму.Инжинерите од Исток им донесоја егзотичен шарм на двата градој.Големи се шансите таму да те бркаат со мачети,или да те ограбат на сред бел ден.И шо е најлошо,уште не им е закажано.

Трк до Зегин, топлопмер да си купиш.
Учи бе парва, читни нешто, истражи, место да се замараш со теории на заговор во Египет, прочепкај за Европа. Не ми се пишува многу ќе нѐ избришат за оффтопик.

Во Охрид си далеку побезбеден ,него Рим или Парис.Љугето изгледа не ја сваќаат моменталната ситуација таму.Инжинерите од Исток им донесоја егзотичен шарм на двата градој.Големи се шансите таму да те бркаат со мачети,или да те ограбат на сред бел ден.И шо е најлошо,уште не им е закажано.
Најбитно денеска е што ќе кажат другите за тебе, затоа кога се слика некоја пред кулата у Париз другите што ја знаат се туфкаат, лелеее оваа у Париз отишла :place:
Живееме у свет каде важи она...купуваме со пари што ги немаме за да ги импресионираме оние што не не сакаат. Дали некое ќумбе ќе ја силува у среде Париз не е битно, битно е да стои сликата на инста.

okej, Rim bilo preceneto, Pariz bilo odvratno i samo zelezo imalo, ama ete cel svet na odmori i na turizam tamu, sto kazuva dovolno, dodeka ovde i so subvencii i so eftini ceni i so se ostanato edvaj da se popolnat hotelite od shto e najubavo, najunikatno so najspecificna arhitektura i istoriski znamenitosti.

kako i da e, nema potreba da navlagam vo toa deka i okolnite drzavi se podobar izbor za turizam, ke me lincuvate tuka i ke mi kazuvate deka poveke vo Skopje ima sto da se vidi, iskusi i covek da si pomine ubavo otkolku vo Beograd.

tolku od mene na temava do slednoto kontroverzno mislenje.

1000058351.jpg

Ако не сте го виделе Свети Климент на свежа пролет, кај што трепери езерото пред него темно темно сино, дур сте го искачувале стариот град во Охрид до горе. Не сте виделе ништо во животот и не е чудно што не се цените. Тоа треба да се доживее за да сватиш конечно кој си.

1000058147.jpg

Не сакам ова да се места за масивен туризам. Нека си земат масивниот туризам, ете тие кои за вас се први во се.

1000058151.jpg1000058148.jpg

Незнам оти не се цените себе.

Види Србите како се ценат себе.

1000059120.jpg1000059104.jpg
1000059123.jpg

Најубавото нешто во врска со нас е нашата вера. Православен колку појќе го плукаш, толку поќе се сака себеси. Толку поќе верува во Бога.

Учи бе парва, читни нешто, истражи, место да се замараш со теории на заговор во Египет, прочепкај за Европа. Не ми се пишува многу ќе нѐ избришат за оффтопик.
Мислу дека можу комотно да ти предавам историју за Рим, Македонију па и за Египет.
И ја сам патриот и си ги сакам државу, ама не летите толко високо.
Охрид или Македонија можеф повише да понудиф историски или туристички од Рим!?!?!?

Земи си сс живу, тија сс галиум не су толко прецизни.

Доволно е да плаќаат данок за престојување/преноќување во хотел,мотел итн. минимално евро ипол,две како што веќе прават други земји.

Испаѓа идиотски некој турист да плаќа за влез во некоја држава кога стаорците мигранти без прекин се движат насекаде.

ne bese upateno sprema tebe tuku sprema ostanatite koi seriozno smetaat deka objektivno povekje sme imale da ponudime od Italija na primer, sto e suludo.

prirodno e tvoeto da ti e najubavo, eve i za mene mojot roden grad so site mozni problemi sepak mi e poubav od Viena, no toa e biased zatoa sto sum se rodil i izrasnal tamu, objektivno ne e, i turistite nema da ja imaat taa percepcija.

Не е разумно да се тврди дека сме биле први, тука си скроз океј. Немам ја delusions of grandeur ич. А сум видел и знам што е сиромаштија.

Ама ние сме сепак различни од сите други. А ова вреди многу повеќе, се што е ретко е поинтересно.

Мислу дека можу комотно да ти предавам историју за Рим, Македонију па и за Египет.
И ја сам патриот и си ги сакам државу, ама не летите толко високо.
Охрид или Македонија можеф повише да понудиф историски или туристички од Рим!?!?!?

Земи си сс живу, тија сс галиум не су толко прецизни.
Туристички не, они имаат многу повеќе инвестирано, ама историски и те како. Ако не повеќе, исто сигурно. Вие ја направивте Македонија како некоја пустелија во Африка, не ме заебавај. Е сега ако сме реални просечен турист секако го боли кур за ова, битно е дали е шема да отидеш и да се сликаш на местото или не.

Анкета од предходното мислење:

Прегледај го приврзокот 467568

Поставено е ново мислење: @датум - Туристите и иселениците да плаќаат при влез во Македонија.

Задоцнети одговори од предходната тема ќе бидат избришани.
ПреТходното*
ПреТходната*

:smirce:

Туристички не, они имаат многу повеќе инвестирано, ама историски и те како. Ако не повеќе, исто сигурно. Вие ја направивте Македонија како некоја пустелија во Африка, не ме заебавај. Е сега ако сме реални просечен турист секако го боли кур за ова, битно е дали е шема да отидеш и да се сликаш на местото или не.
Не се секирај ја ти купи, дигни мишку и да ти меру температуру туј пред сфи.
Нешто си ми црвен у образи.

Не брат шалу на страну ск, да не се замеримо, да си останемо добри форумљашки другарчиња.
Не заебаај бе брат, Рим од 753 пне до 476 како град, република и империја има сто пут повише историју него Македонија од Адам и Еву, пардон од алге до АИ.

Што ке видиш у Македонију? Сфети Наум, Хераклеју, Стоби, манастири? Има да се види не викам не. Ама тој е капацитет.Укупно три саата.
Али Рим и околина,Палатин,Капитол, Колосеум, Ватикан, Лацио, Баиа, Етрурска историја, Латини, Херкулениум и Помпеја.
Збору за историју, а не за некое шарено морнарско селце што изглеа покултурно и посимпатично од Охрид. Још па ако некој си турист улегне у такси на Климета од Варош сс ч'чкалицу у уста и ке га одере како на Датума таксу.
Крај.

Ја и такој не се сликам, сакам историју и ендемски места. А и за обичну ботокс рају, па ке биде Рим поатрактиван.

Не се слагам.

Ние немаме туристи доволно, уште да бркаме со наплата на влез. Венеција наплаќа бидејќи има наплив на туристи и сѐ повеќе тоне.
И тоа 5€, какви 30€.
И Монте Карло имаат некои рестрикции, преклани коа бевме беа затворени тунелите. Пропуштаат на некое време. Може тогаш било само. Не знам.

У секој случај. Не е дека нудиме пред сѐ некое лудило, плус неаме туристи доволно. Да не ги бркаме и тие малце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom