Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 29: @мкд владе - Неверството треба да се третира како психичко насилство.)

Неверството треба да се третира како психичко насилство.

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Аха, не си крив ако си дел од проблемот, крив си ако не си дел од решението? Сега, идеме накај законот, нигде не се пуши, или кај што се пуши, е ограничено, ти и детето треба посебно да се помачите да отидете до местото кај што се пуши (или не), што правиме?

Мене во стаклено ѕвоно не ме растеа за жал. Ти кај си растен не знам ама не би се фалел како ништо не ми фалело гледајќи ти повеќето коментари, ти фали брат многу тебе, не викам дека не ти фаќа кликерот, проблемот е кај што не ти фаќа, ич не ти фаќа.
И ете, бебе, не тинејџер, баш бебе, зашто не е ок да го носам кај што се пуши, па ти самиот викаш таму си израснал, таман да израсне и владе џуниор (колку и да ми е одбивна мисла да се размножуваш ти) каков е проблемот? Нели цигарето не е лошо ко Усје или што и да е друго, зашто тогаш децата, особено вашите бебиња, да не се директно и максимално изложени на истото?
Ќе одиме на место каде што не се пуши, не е светот идеален и розев, не може се да биде како што ни одговара на нас за жал.

Мене во стаклено ѕвоно не ме растеа за жал. Ти кај си растен не знам ама не би се фалел како ништо не ми фалело гледајќи ти повеќето коментари, ти фали брат многу тебе, не викам дека не ти фаќа кликерот, проблемот е кај што не ти фаќа, ич не ти фаќа.
И ете, бебе, не тинејџер, баш бебе, зашто не е ок да го носам кај што се пуши, па ти самиот викаш таму си израснал, таман да израсне и владе џуниор (колку и да ми е одбивна мисла да се размножуваш ти) каков е проблемот? Нели цигарето не е лошо ко Усје или што и да е друго, зашто тогаш децата, особено вашите бебиња, да не се директно и максимално изложени на истото?
Izgleda ne me sfati bas za bebinjata.
Ajde preprocitaj uste ednas sto napisav.
P.s a izvini so mi fali ako ne e tajna vaka spored tebe i kako e toa povrzano so cadot od cigari ?

Затоа ли ви е најубаво после секс цигара да си запалите? :D
Не туку заради пролактинот, ефектот на цигарата психолошки земено е како ефект на мајчинско млеко, топол дим како топло мајчинско млеко...затоа и формата е како цицка со пупка. :D

Непушачиве мислат дека ние сме ментиши некои, онака пушиме и ништо убаво нема во тоа.
Апсолутно, човек што свесно си удира по сопственото здравје притоа мирисајќи на канализација за мене е ментиш.
Автоматски споено мислење:

P.s a izvini so mi fali ako ne e tajna vaka spored tebe i kako e toa povrzano so cadot od cigari ?
Мозок.

Не до толку. Убав привид прави цигарата, тоа сакав да ви кажам.
Никотинот тоа, ради тоа сите шизофреници се тешки пушачи и им зголемува допамин во делови од мозокот каде им фали и привремено им дава хемиски баланс на мозокот па и когнитивните функции им се подобруваат т.е има ефект на антидепресив. Јас да речеме кога ќе се препушев се осеќав труло, ко да се распаѓам од внатре.

Izgleda ne me sfati bas za bebinjata.
Ajde preprocitaj uste ednas sto napisav.
Добро Владе, ќе одговорам, за мене нема смисла да се филмаме, што си кажал тоа ќе потврдам:

I sega ako sakas da mi drzis predavanja, bebce uste nema ni imun sistem razvieno. Ebati roditelot koj so cel um ke go odnesi vo prostorija so eden kup ljuge, cadot od cigari najmal problem ke mu bidi, skoro i nebitno.

Ете, тоа што си го кажал не е само за пушачи, ппц не е ок да си донесеш дете у кафана, но кога и како родител треба да си однесе дете меѓу луѓе, на тоа одоговор не видов? Ете транспаретно, дај ти без хехе шали.
Иначе според мене тоа со тебе што не е ок најверојатно се должи на РЕК, а може дури и би рекол на Чернобил, ама друга тема.

ne kapiram zasto ne izbegavate mesta kade sto se pusi.

ova e nesto slicno kako vegan da otide u kafana i da kuka zasto meso se przi vnatre i zasto gostite jadat meso, pa utre da go opravduva potegot na drzavata za zabrana za jadenje na meso samo zatoa shto samiot ne jadel meso, a pritoa imal milion mesta kade se sluzi veganska hrana.

uste toj moment da se mesa drzavata vo biznis, skroz nesfatlivo.

ne i e gajle na drzavata za vas tuku ja interesira kako da ve kaznuva i kako da crpi pari od vas i od biznisite za da moze utre da si naplakjaat patni trosoci i da kupuvaat stanovi so vasi pari.

ako veke glumime zagrizeni, daj da zabranime brza hrana, alkoholni pijaloci koi se pricina za nasilstvo i soobrakjajki, da zabranime cipsovi po marketi, da zabranime benzodiazepini od koi sekoj vtor vozrasen e zavisen, da zabranime avtomobili na benzin, da zabranime sminki, sprejovi za kosa, labela, karmini i ostanato.

Апсолутно, човек што свесно си удира по сопственото здравје притоа мирисајќи на канализација за мене е ментиш.
A izvini ti vaka bezgresniot, imas nekoj porok.
Alkohol pies ili strogo samo mleko i mineralna voda ?

Не, нема да запалам во спална, ама озбилно споредуваш спална и кафана? Идете у некои глупи сценарија само да испаднете у право. А ако си толку заинтересиран за големина на полови органи имаш други членови тука што би требало да ги контактираш.
Не вели два пати. Дик пик не сум пуштил на кајги сеуште. Ама ако е точно дека Ска и пуштил на Топла - добар дел од членството ќе го крка и мојот во ДМ.

Автоматски споено мислење:

Мозок.
Izvini be Ajnstajn. Sigurno fakultet imas nekoj zavrseno ili lisica imas ebeno, zato vaka pameten. Nema treto :facepalm:

ne kapiram zasto ne izbegavate mesta kade sto se pusi
Затоа што сегде се пуши, а по некоја случајност и ние непушачите сме луѓе кои сакаат да се дружат, да се социјализираат и да живеат живот.

Ти зошто не се преселиш или не ја дислоцираш УСЈЕ ако ти смета загадениот воздух?

Izvini be Ajnstajn. Sigurno fakultet imas nekoj zavrseno ili lisica imas ebeno, zato vaka pameten. Nema treto :facepalm:
Човекот сигурно има завршено факултет, мисловна именка за тебе, но остај го него, ја и ти сме играта, ти си малборо мен ја сум џони вокер според се што глеам, кај си со материјалот со непушењето Владе.

Немам, со средно сум. Животни се уште не сум ебел, ако пробам ќе те известам како сум поминал.

Не се нервирај ајде, глеаш те чепкам намерно во врска со темава.

Не вели два пати. Дик пик не сум пуштил на кајги сеуште. Ама ако е точно дека Ска и пуштил на Топла - добар дел од членството ќе го крка и мојот во ДМ.
Не, не е до толку одлепен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom